اول فروردین؛ عبورخطرناک بزرگترین سیارک از کنار زمین

اول فروردین؛ عبورخطرناک بزرگترین سیارک از کنار زمین

این فاصله تقریبا ۵.۲۵ برابر فاصله زمین از ماه است، اما این سیارک به اندازه‌ای در مقیاس فضایی به زمین نزدیک است که ناسا آن را به عنوان سیارک بالقوه خطرناک طبقه‌بندی کرده است.

کد خبر : ۹۱۶۱۵
بازدید : ۹۵۲۷
 عبورخطرناک بزرگترین سیارک از کنار زمین

ناسا روز پنجشنبه اعلام کرد که بزرگترین سیارکی که امسال از کنار زمین می‌گذرد در تاریخ ۲۱ مارس (یک فروردین ۱۴۰۰) با فاصله دو میلیون کیلومتری از نزدیکی آن عبور می‌کند. قطر این سیارک با نام ۲۰۰۱ FO ۳۲ حدود یک کیلومتر است و ۲۰ سال پیش کشف شده است.

پل چوداس، رئیس مرکز مطالعات اجرام نزدیک زمین گفت: «ما مسیر مداری این سیارک به دور خورشید را خیلی دقیق می‌دانیم. هیچ شرایطی برای نزدیک شدن سیارک به زمین در فاصله کمتر از ۱.۲۵ میلیون مایلی (دو میلیون کیلومتری) وجود ندارد.»

این فاصله تقریبا ۵.۲۵ برابر فاصله زمین از ماه است، اما این سیارک به اندازه‌ای در مقیاس فضایی به زمین نزدیک است که ناسا آن را به عنوان سیارک بالقوه خطرناک طبقه‌بندی کرده است.

ناسا اعلام کرد که این سیارک با سرعت ۱۲۴ هزار کیلومتر در ساعت از کنار زمین می‌گذرد که سریعتر از سرعتی است که اکثر سیارک‌ها از کنار زمین عبور می‌کنند. لنس بنر، دانشمند ارشد در آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا گفت: «در حال حاضر اطلاعات کمی درباره این سیارک وجود دارد بنابراین عبور بسیار نزدیک آن می‌تواند فرصتی ویژه را برای فهمیدن مسائل زیادی در مورد آن فراهم کند.»

ناسا گفت که ستاره‌شناسان امیدوارند با مطالعه نور منعکس شده از سطح آن درک بهتری از اندازه سیارک و ایده‌ای از ترکیبات آن داشته باشند.

ناسا تصریح کرد: «هنگامی که نور خورشید به سطح سیارک برخورد می‌کند، مواد معدنی موجود در سنگ برخی از طول موج‌ها را جذب می‌کند در حالی که برخی دیگر را منعکس می‌کند. با مطالعه طیف نوری که از سطح منعکس می‌شود، ستاره‌شناسان می‌توانند اثر شیمیایی مواد معدنی سطح سیارک را اندازه‌گیری کنند.»

چگونه می‌توان عبور سیارک را رصد کرد؟

منجمان آماتور در برخی از نقاط کره زمین می‌توانند این عبور را رصد کنند. چوداس گفت: «این سیارک زمانی که در آسمان نیمکره جنوبی حرکت می‌کند درخشان‌تر خواهد بود.»

وی افزود: «ستاره‌شناسان آماتور در نیمکره جنوبی و در عرض‌های جغرافیایی کم نیمکره شمالی باید بتوانند این سیارک را با استفاده از تلسکوپ‌هایی با اندازه متوسط با دیافراگم حداقل هشت اینچی در شب‌های منتهی به نزدیکترین فاصله سیارک با زمین مشاهده کنند. اما برای پیدا کردن آن احتمالا به نمودار‌های ستاره‌ای نیاز دارند.»

پس از عبور این سیارک از کنار زمین در ۲۱ مارس ۲۰۲۱، عبور بعدی آن طی ۳۱ سال آینده در ۲۲ مارس ۲۰۵۲ رخ می‌دهد.

منبع: یورونیوز
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید