جنجال بر سر افزایش بهای برق

جنجال بر سر افزایش بهای برق

با توجه به اینکه مشترکین برق با افزایش قیمت نجومی قبوض برق نسبت به دوره گذشته مواجه شده و از این امر ناراضی هستند، تعدادی از مدیران صنعت برق به تشریح علت این گرانی پرداخته اند.

کد خبر : ۹۸۰۲۳
بازدید : ۸۲۴۰
فرادید | طبق مصوبه سال ۹۷ هیات وزیران درباره «افزایش بهای آب و برق»، قرار است هرسال قیمت آب و برق ۷ درصد گران‌تر محاسبه شود. اما ظاهرا افزایش قیمت امسال بیشتر از حد ممکن افزایش یافته و مشترکان برق از این موضوع شاکی هستند.

به گزارش فرادید؛ به تازگی در شبکه‌های اجتماعی و رسانه ها، سخن از افزایش بی سابقه بهای برق است. تعدادی از مشترکان برق ادعای افزایش قیمت چندین برابری و بی سابقه بهای قبوض برق را کرده اند. شهروندان مدعی اند که این بها گاهی تا ۱۰ برابر هزینه‌های قبلی هم می‌رسد.

یکی از این شهروندان در این باره گفته که هزینه قبض برق در یک منزل مسکونی با متراژ کم در دوره قبل ۱۰۰ هزار تومان بوده، اما در این دوره که مصرف همچنان همان است، مبلغ پرداختی قبض به حدود ۶۰۰ هزار تومان رسیده است.

تعدادی از مشترکین پر مصرف‌تر هم گفته اند که با قبض‌های میلیونی مواجه شده اند.

بااین حال مدیران صنعت برق، مردم را مقصران این افزایش قیمت دانسته و می‌گویند که افزایش مصرف علت افزایش قیمت قبض‌های نجومی است.

جنجال بر سر افزایش بهای برق
علت افزایش ناگهانی بهای برق

با توجه به اینکه مشترکین برق با افزایش قیمت نجومی قبوض برق نسبت به دوره گذشته مواجه شده و از این امر ناراضی هستند، تعدادی از مدیران صنعت برق به تشریح علت این گرانی پرداخته اند.

در همین رابطه مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران و سخنگوی صنعت برق کشور گفته که هر سال در ابتدای اردیبهشت ماه هفت درصد قیمت برق افزایش پیدا می‌کند و برای مشترکان پرمصرف هم ۱۶ درصد به مبلغ برق آن‌ها اضافه می‌شود، یعنی در کل به رقم صورتحساب مشترکان پرمصرف ۲۳ درصد اضافه می‌شود.

البته او گفته که مصرف مازاد بر دو برابر الگوی هر منطقه، با متوسط نرخ خرید برق از نیروگاه تجدیدپذیر محاسبه می‌شود که ۸۰۰ هزار مشترک برابر ۲.۶ درصد مشترکان خانگی مشمول این تعرفه می‌شوند و به ازای هر یک کیلووات ساعت، ۸۰۰ تومان محاسبه می‌شود.

سخنگوی صنعت برق می‌گوید: «چون تعرفه‌ها پلکانی است به ازای هر ۱۰۰ کیلووات ساعت افزایش برق، تعرفه برق هم افزایش می‌یابد.»

به گفته رجبی مشهدی، از ۳۰ میلیون مشترکین خانگی، ۸۰۰ هزار نفر مشترک خیلی پرمصرف هستند و باید میزان مصرف مازاد بر ۶۰۰ کیلووات ساعت را با قیمت متوسط خرید تضمیمنی برق از نیروگاه‌های تجدید پذیر پرداخت کنند.

همزمان یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، گفته که متاسفانه وزارت نیرو با مانور تبلیغاتی اجرای طرح امید برای رایگان کردن نرخ برق مشترکینی که زیر ۸۰ کیلووات ساعت در ماه مصرف دارند، قیمت برق را افزایش داده است.

فریدون عباسی می‌گوید که شرکت‌های توزیع برق افرادی را دارند که کنتور‌های برق را می‌خوانند و اگر مصرف هر کنتور بیشتر از ۸۰ کیلووات ساعت باشد، با فرمولی معین بهای برق آنان را محاسبه می‌کنند.

یعنی اگر بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلو وات ساعت باشد با یک روش یا اگر بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ یا ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلووات ساعت باشد هرکدام به یک روش محاسبه می‌شود و به طور کلی به صورت پلکانی افزایش می‌یابد.

او گفته که متاسفانه مطابق با رشد مصرف برق در کشور سرمایه گذاری در حوزه تولید برق صورت نگرفته و امروز یکی از راه‌های کنترل مصرف مدیریت بهای برق است.

عباسی از رایگان کردن برق برای افرادی که زیر ۸۰ کیلووات ساعت در ماه مصرف دارند، خبر داد و گفت که یعنی اگر یک فردی ماهانه زیر این میزان برق مصرف کند از پرداخت پول آن معاف می‌شود.

او به این طرح انتقاد کرده و گفته که مصرف ماهانه زیر ۸۰ کیلو وات، مبلغ ماهیانه آن بین ۴۵۰۰ تا ۵ هزارتومان است که اگر واقعا کسی محتاج ماهی ۴ یا ۵ هزار تومان پول برق باشد دیگر تحت پوشش کمیته امداد است.

همچنین «علی‌اکبر محرابیان» وزیر نیرو درباره مدیریت مصرف و تقاضا گفته است که در مدیریت مصرف و تقاضا باید نه از روش‌های قیمتی، بلکه از روش‌های تشویقی استفاده کرد؛ به‌گونه‌ای که مصرف‌کنندگان خود بتوانند روی مصرفشان مدیریت کرده و میزان صرفه‌جویی حاصل را به خود مصرف‌کننده برگردانند.

به گفته محربیان، شدت انرژی در ایران فوق‌العاده بالاست و باید با کاهش مصرف در همه بخش‌ها بتوانیم انگیزه‌ای را در مصرف‌کننده ایجاد کنیم.

جنجال بر سر افزایش بهای برق
راهکار‌های مدیریت مصرف برق در بخش خانگی

کارشناسان حوزه برق معتقدند که مقدار برق مصرفی هر وسیله برقی وابستگی بسیار زیادی به تکنولوژی ساخت، ظرفیت، الگوی مصرف، شرایط آب و هوایی و نحوه نگهداری آن وسیله دارد.

رجبی مشهدی می‌گوید که امسال با توجه به آغاز زودرس فصل گرما و افزایش استفاده از کولر‌ها و کولر‌های گازی، تعرفه برق مصرفی مشترکان افزایش داشته است.

نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی هم گفته که عده‌ای هستند که تمام وسایل آنان در منزل برقی است و به عنوان مثال به جای استفاده از اجاق گاز از اجاق برقی و به جای استفاده از کولر آبی از کولر گازی یا سیستم‌های سرمایشی که مصرف برق بالایی دارند استفاده می‌کنند.

به گفته او از آنجا که در فصل گرما هستیم و مردم نیز از وسایل سرمایشی بیشتر استفاده می‌کنند در محدوده جریمه مصرف قرار می‌گیرند بنابراین افزایش قیمت چشمگیری شامل حال آنان شده است.

همچنین هنگامی که یک خانواده ایرانی به جای یک لامپ معمولی ۱۰۰ وات از یک لامپ کم مصرف ۲۰ واتی تا ۵ ساعت در روز استفاده می‌کند، در هر سال بیش از ۵/۲ میلیارد کیلووات ساعت برق یعنی بیش از تولید یک نیروگاه صرفه جویی کرده است.

علاوه بر این، استفاده از لوازم برودتی و لوزام گرمایشی در ساعات اوج مصرف، بار زیادی به شبکه تحمیل می‌کند، به همین خاطر با افزایش مصرف روبرو می‌شویم.

همچنین الگوی مصرف برق با توجه به شرایط اقلیمی و فرهنگی گوناگون در نقاط مختلف کشور متفاوت است که در چنین مناطقی استفاده گسترده از وسایل برودتی، مناطق گرمسیر نسبت به سایر مناطق کشور، مصرف برق بیشتری در تابستان دارند.
۰
نظرات بینندگان
  • ناشناس ارسالی در

    ماتو2ماه روی هم رفته2روزکولر روشن بوده وازظرفشویی ولباسشویی خبری نیست حتی پمپ اب خونه هم خاموش هست درضمن جاروبرقی هم توتعمیرگاه هست. پس حتمٱبخاطر 2تالامپ مهتابی قبض برقمان زیاد امده

  • رحیم ارسالی در

    مردم خر نیستند کمتر دروغ بگید من مطمینم امسال کمتر از پارسال مصرف کردم ولی قبضم سه برابر پارسال اومده در همین ماه .چرا مردم را مقصر جلوه میدید .چرا قیمت را چند برابر کردید .بس نبود بورس بس نبود دلار بس نیست این همه رانت و دزدی از جیب مردم
    خجالت بکشید

  • محمد ارسالی در

    این چه وضعی شده هرروز برمردم بدبخت فشار وارد می کنند همان مقدار برق این ماه ۲برابر شده اخه این یعنی چی کمی هم بفکر این مردم بیچاره باشید

  • رامین ارسالی در

    ملت رو چي فرض کرديد!! تو گرما چکار کنند...؟کولرو خاموش کنند!!! يا پنکه رو؟!؟! بسته ديگه خالي کردن جيب مردم...اراجيف م نبافين..اين افزايش پلکاني يه دزدي کثيفه...

  • علی ارسالی در

    بخدا هیچ پولی نداریم میوه گوشت مرغ نمیخوریم نمیخوریم نداریم

  • ناشناس ارسالی در

    مدیران صنعت برق نمی فهمند ویاخودرابه نفهمی زدند

تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید