رازینی سخنان هاشمی درباره صفوی را رد کرد

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح در ایام جنگ، با رد تمامی شایعه‌ها در خصوص حکم اعدام برخی فرماندهان عالی‌رتبه در آن دوران اظهار کرد: «موضوع خیانت فرماندهان به هیچ عنوان مطرح نبود و حضرت امام هیچ‌ وقت نگفتند فرماندهان خائن هستند.»

کد خبر : ۹۸۳
بازدید : ۳۷۶۲

فرادید | رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح در ایام جنگ، با رد تمامی شایعه‌ها در خصوص حکم اعدام برخی فرماندهان عالی‌رتبه در آن دوران اظهار کرد: «موضوع خیانت فرماندهان به هیچ عنوان مطرح نبود و حضرت امام هیچ‌ وقت نگفتند فرماندهان خائن هستند.»

به گزارش فرادید، حجت‌الاسلام علی رازینی نخستین رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح و مسئول مستقیم رسیدگی به پرونده تخلفات نیروهای مسلح در سال‌های پایانی جنگ (64 تا 67) و رئیس دادگاه ویژه تخلفات جنگ در کلیه مناطق جنگی، در گفت و گویی با خبرگزاری فارس از ماموریت خود آن زمان سخن گفته است.

رازینی برخی اظهار نظر ها درباره حکم امام (ره) پس از پایان جنگ برای برخورد با خاطیان و مقصران شکست ها در نبرد هشت ساله را رد کرد و آن حکم را در ارتباط با "خیانت فرماندهان جنگ" ندانست.

امام خمینی در سال 1367 طی حکمی صریع اعلام کردند: «دادگاه ویژه تخلفات جنگ را در کلیه مناطق جنگی تشکیل و طبق موازین شرع بدون رعایت هیچ یک از مقررات دست و پاگیر به جرایم متخلفان رسیدگی نمایید.»

در این حکم تاکید شده بود: «هر عملی که به تشخیص دادگاه موجب شکست جبهه اسلام و یا موجب خسارت جانی بوده و یا می باشد مجازات آن اعدام است.»

رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح در دوران جنگ، گفت: «هیچ کدام از حرفهایی که الان زده می‌شود، در آن زمان مطرح نبود، نه بحث بی‌قانونی نیروهای مسلح و نه بحث خیانت فرماندهان. ما گفتیم این شمشیری را که می‌جنگد تیزتر کنیم و برخی فکر می‌کردند برای تیزتر کردن این شمشیر باید دادگاه‌ها قاطع‌تر برخورد کنند تا نیروهای مسلح اعم از ارتش و سپاه بهتر بجنگند.»

رازینی اظهار کرد: «من تصور می‌کنم نه حضرت امام(ره) نه فرماندهان عالیرتبه و میانی جنگ و نه مسئولان عالی اجرایی این برداشت را داشتند که باید تعدادی از فرماندهان اعدام شوند. البته اختلاف سلیقه در هر جمعی هست و برای حل این اختلاف‌نظرها راهکارهای عقلایی وجود دارد.»

این مقام قضایی اظهارات درباره صدور حکم اعدام برای سه تن از فرماندهان جنگ را رد کرد و گفت" هیچ پرونده خیانت یا مسائل دیگر برای فرماندهان رده بالای جنگ - چه ارتشی و چه سپاهی- وجود ندارد."

رازینی افزود: «حداکثر موردی که در آن زمان رخ داده و مسئولان و حضرت امام(ره) نیز در جریان آن قرار گرفتند و منجر به برکناری یک مسئول و نه حتی به زندان رفتنش شد، درگیری دو نیرو بر سر مقداری ملزومات و ساختمان بود.»

به نظر می رسد اشاره او به درگیری نظامی یکی از فرماندهان ارتش با نیروهای سپاه پاسدارن بر سر مالکیت یک پادگان ارتش است.

خبرگزاری فارس از رازینی پرسیده است که "یکی از مسائلی که برخی آن را مطرح می‌کنند و رسانه‌های بیگانه نیز به آن استناد می‌کنند این است که یکی از دلایل سقوط فاو خالی شدن منطقه از نیروها اصلی و آمدن آنها به پشت جبهه برای کارهای سیاسی و انتخابات مجلس سوم بود. آیا این را تأیید می‌کنید؟"

او در پاسخ گفت: «صد درصد این موضوع را رد می‌کنم.»

رازینی در پاسخ به این سوال خبرگزاری فارس "پس ماجرای این که آقای هاشمی می‌گوید آقای رحیم صفوی دادگاهی شد و من نجاتش دادم چه بود؟»" گفت: «من بعید می‌دانم آقای هاشمی چنین چیزی گفته باشد و باور نمی‌کنم. اصلا آن زمان در فضای جنگ اینجور مسئله‌ای نبود.»

ماجرا چیست؟
مرداد ماه سال 93 سرلشکر رحیم صفوی در سخنانی درباره پایان جنگ و اتفاقات پیش آمده در آن زمان اظهار کرده: «آقای هاشمی و میرحسین موسوی و یکی، دو نفر دیگر نزد امام رفتند و گفتند: از نظر اقتصادی، کفگیر به ته دیگ رسیده و دولت نمی‌تواند هزینه جنــگ را تأمین کند و پولی برای ادامه جنگ نداریم. در مورد این مسائل باید از آقا محسن سؤال کنید، حتی می‌توان از آقای هاشــمی هم سؤال کرد. چون ما از سال ۱۳۶۵ به بعد، میزان فروش نفــت را زیر ۱۰ دلار برده بودیم. آن زمان قیمت نفت چقدر بود؟»

او گفته بود: «آقا محسن خیلی برای جنگ زحمت کشــید. رهبری سیاسی جنگ، یعنی آقای هاشــمی، با حضرت امام و رهبری نظامی جنگ هماهنگ نبود. به نظر من، آقای هاشمی به فکر قدرت بعد از امام بود و می‌خواست بعد از امام کشــور را اداره کند. لذا می‌خواست قدرت را در دست داشته باشد و شاید پیش خود فکر می‌کرد در این جنگ نباید همه چیز از بین برود. این برای حفظ قدرت خود و ادامه حکومت خودش بود که نمی‌خواست همه منابع کشور از بین برود.»

این بخش از سخنان رحیم صفوی با واکنش تند آیت الله هاشمی رفسنجانی روبه رو شد.

شهریور ماه 93 خبری بر خروجی سایت اطلاع رسانی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با تیتر «هاشمی کدام فرمانده سپاه را از اعدام نجات داد؟» قرار گرفت.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، بدون نام بردن مستقیم از سرلشکر صفوی تاکید کرد که وقتی این فرمانده، فاو را "با آن همه امکانات و اموال" رها کرده، صادق خلخالی -حاکم شرع سابق دادگاه های انقلاب و نماینده وقت مجلس- خواستار اعدام او و دو نفر دیگر بوده ولی با مخالفت او مواجه شده است.

هر چند خبر به دلیل برخی ملاحظات به سرعت از روی خروجی برداشته شد، اما انتشار فیلم این دیدار و همین خبر کوتاه دستمایه تحلیل سخنان هاشمی شد.

در همین رابطه قدرت علیخانی یکی از مشاوران آیت الله نیز به سخنان رحیم صفوی واکنش نشان داد و خطاب به او پرسید: «اینکه فاو پس از آزادی به چه کسی غیر از حضرتعالی سپرده شد و چقدر توانستی آن را حفظ کنی؟ و در این ارتباط گفتنی بسیار است.»

پس از این گزارش بود که در داخل کشور برخی فرماندهان جنگ، اظهارات و استدلال های منتشر شده در این باره را تکذیب کردند.

چندی پیش سردار مرتضی قربانی از فرماندهان جنگ ادعاهای مطرح شده درباره تقصیر سرلشگر رحیم صفوی در از دست دادن فاو را رد کرد.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید