کشف آثاری از یک معبد باستانی شگفتانگیز در سودان

قطعات سنگی کشف شده در سودان ظاهرا بقایای معبدی باستانی هستند که سراسر پوشیده از حکاکیهای هیروگلیف بوده است.
فرادید | باستانشناسان لهستانی به تازگی در جریان کاوشهایشان در سایت باستانی «دنقلا العجوز» در سودان تعدادی بلوکهای سنگی مربوط به یک معبد باستانی را کشف کردهاند؛ معبدی که به نظر میرسد پوشیده از حکاکیهای هیروگلیف بوده است.
به گزارش فرادید؛ در این کاوشها بیش از ۱۰۰ بلوک از جنس ماسهسنگ سفید کشف شده است که حکاکیهایی با خط هیروگلیف مصری بر روی آنها به چشم میخورد. این نوشتهها مربوط به حدود ۲۷۰۰ سال قبل و دورۀ سلسلۀ بیست و پنجم پادشاهی در مصر میشوند که از آن به عنوان دورۀ فراعنۀ نوبهای نیز یاد میشود. بلوکهای یافتشده در دنقلا در اصل بخشی از یک سازۀ بزرگ (احتمالا یک معبد) بودهاند که در دوران فراعنۀ نوبهای ساخته شده است.
دکتر داوید ویچزورک (Dawid F. Wieczorek) مصرشناس لهستانی میگوید: «این کشف بسیار بزرگی است، زیرا علیرغم ۶۰ سال حضور باستانشناسان لهستانی در دنقلا، تا به حال هرگز مدرکی از وجود سازهای با این قدمت در اینجا کشف نشده بود. نمیشود با قطعیت گفت که این مصالح مربوط به همینجا بودهاند یا از جای دیگری آورده شدهاند. با اینحال تعداد زیاد بلوکها واقعا غافلگیر کننده است».
به نظر میرسد که بلوکهای کشف شده مربوط به بخشهای مختلفی از معبد (مثل کف، دیوارههای بیرونی و یا برجک واقع در ورودی معبد) بوده باشند. به گفتۀ ویچزورک «این کشف میتواند تاریخ شناخته شدۀ این منطقه را حدود هزارسال به عقبتر ببرد». در شعاع حدودا ۱۰۰ کیلومتری دنقلا هیچ نمونۀ شناختهشدۀ دیگری از معماری با سبک مصری وجود ندارد.