(تصاویر) لوح گلی ۳ هزار ساله مکان به گل نشستن کشتی نوح را فاش کرد

(تصاویر) لوح گلی ۳ هزار ساله مکان به گل نشستن کشتی نوح را فاش کرد

لوح گلی ۳ هزار ساله بابلی، مکان احتمالی به گل نشستن کشتی نوح را نشان می‌دهد و ارتباطی تازه بین روایات بابلی و کتاب مقدس برقرار می‌کند

کد خبر : ۲۱۳۵۴۱
بازدید : ۲۰۲

دانشمندان موزه بریتانیا با رمزگشایی از لوحی ۳ هزار ساله و باستانی به نام «ایماگو موندی» به اطلاعاتی دست یافته‌اند که مکان احتمالی کشتی نوح را مشخص می‌کند. این لوح بابلی با نقشه‌ای دایره‌ای و استفاده از خط میخی، یکی از قدیمی‌ترین تصویرهای شناخته شده از جهان باستان را به نمایش می‌گذارد.

72_11zon

بررسی دقیق نقشه حک شده روی این لوح، پژوهشگران را به منطقه‌ای باستانی به نام «اورارتو» هدایت کرد. بر اساس متون باستانی بین‌النهرین، مردی به همراه خانواده، سوار بر کشتی به این منطقه پناه آورده بودند تا از یک سیل عظیم جان سالم به در ببرند. جالب توجه است که اورارتو در زبان آشوری معادل «آرارات» است؛ همان کوهی که در کتاب مقدس، محل به گل نشستن کشتی نوح معرفی شده است.

دکتر اروینگ فینکل، از موزه بریتانیا، معتقد است که این کشف نشان می‌دهد این داستان بابلی و کتاب مقدس، ریشه در یک رویداد تاریخی مشترک دارند. او می‌گوید: «این لوح به ما نشان می‌دهد که این دو داستان، در واقع روایت‌های مختلف از یک اتفاق واحد هستند.»

ایماگو موندی، نقشه‌ای از جهان باستان

لوح ایماگو موندی، که در سال ۱۸۸۲ در عراق کنونی کشف شد، یک سند ارزشمند برای مطالعه تمدن بابلی و دانش نجومی آن‌ها محسوب می‌شود. این لوح با خط میخی بابلی مزین شده و تصویری از کیهان‌شناسی بابلی را ارائه می‌دهد. بابلی‌ها از این لوح برای ثبت مشاهدات نجومی، پیش‌بینی وقایع آینده و ترسیم نقشه جهان خود استفاده می‌کردند.

73_11zon

در مرکز این نقشه، بین‌النهرین به چشم می‌خورد که توسط دایره‌ای محصور شده است. این دایره نمایانگر «رود تلخ» است؛ رودی که به باور بابلیان باستان، کل جهان را در برگرفته بود. این نقشه همچنین هشت مثلث را نشان می‌دهد که پژوهشگران معتقدند نمایانگر کوه‌ها هستند.

در روایت بابلی، خداوند سیل ویرانگری را می‌فرستد که تمامی انسان‌ها را از بین می‌برد. اما، اوتنپیشتیم به دستور خدا کشتی می‌سازد و با همراهی خانواده و حیوانات مختلف، از این بلا جان سالم به در می‌برد. این روایت با نام سیل گیلگمش شناخته می‌شود و به حدود ۳ هزار سال پیش بازمی‌گردد، در صورتی که روایت کتاب مقدس سابقه‌ای حدود ۵ هزار ساله دارد.

براساس باورهای باستانی، هرکس که به سوی منطقه اورارتو سفر می‌کرد، بقایای کشتی نوح را در ارتفاعات کوه‌های آنجا می‌دید. همان‌گونه که در داستان کتاب مقدس از آن یاد شده است، کشتی نوح به خشکی رسیده و پس از سیلی بزرگ در این منطقه به گل نشسته بود.

74_11zon

کتاب مقدس بیان می‌کند که کشتی نوح پس از ۱۵۰ روز سیل، بر فراز کوه‌های آرارات در ترکیه به گل نشست. قله این کوه از نظر ابعاد و شکل با توصیف کشتی نوح در کتاب مقدس هم‌خوانی دارد. بر اساس توصیفات موجود در کتاب مقدس، ابعاد کشتی نوح ۳۰۰ ذراع طول، ۵۰ ذراع عرض و ۳۰ ذراع ارتفاع بوده که برابر با طول ۱۵۶ متر، عرض ۲۶ متر و ارتفاع ۱۵ متر است.

اختلاف‌نظرها درباره محل به گل نشستن کشتی نوح

مسئله محل به گل نشستن کشتی نوح همواره موضوع بحث میان محققان بوده است. برخی از دانشمندان معتقدند که ساختار موجود در کوه آرارات طبیعی بوده و ربطی به کشتی ندارد، اما گروهی دیگر احتمال می‌دهند که این منطقه به دلیل حوادث ماورایی به شکل کنونی درآمده باشد.

تیمی از محققان دانشگاه فنی استانبول، طی سال‌ها در این منطقه به کاوش پرداخته و در سال ۲۰۲۳ اعلام کردند که موفق به یافتن بقایای موجودات دریایی و آثار خاک رس در این محل شده‌اند؛ شواهدی که نشان می‌دهد این منطقه در حدود ۳ تا ۵ هزار سال پیش محل زندگی انسان‌ها بوده است.

با وجود این، دکتر اندرو اسنلینگ، زمین‌شناس طرفدار نظریه زمین جوان، معتقد است که کوه آرارات پس از فروکش کردن سیل شکل گرفته و بنابراین نمی‌تواند محل به گل نشستن کشتی نوح باشد.

این نظریه‌ها همچنان در حال بررسی و تحقیق بوده و شاید یافته‌های آینده به شفاف‌تر شدن واقعیت‌های تاریخی و افسانه‌های باستانی کمک کند.

منبع: خبرآنلاین

۱
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید