(تصاویر) طرح خاص یک «ساختمان اداری» در تهران که برگزیدۀ جشنواره جهانی معماری شد

(تصاویر) طرح خاص یک «ساختمان اداری» در تهران که برگزیدۀ جشنواره جهانی معماری شد

مراسم نهایی تازه‌ترین دورۀ «جشنواره جهانی معماری» طی روزهای گذشته در سنگاپور برگزار شد. در این مراسم بهترین آثار معماری دنیا در بخش‌های مختلف طبق انتخاب هیات داوران جشنواره معرفی شدند. در بین آثار برگزیده، چند اثر معماری از ایران نیز به چشم می‌خوردند که یکی از آن‌ها پروژۀ «بازسازی سفید» بود.

کد خبر : ۲۱۴۰۳۱
بازدید : ۹۳۲۲

فرادید| پروژۀ معماری «بازسازی سفید» توانست جایزۀ ویژۀ جشنواره جهانی معماری سال 2024 را در بخش «حفاظت و نگاهداشت» از آن خود کند.

به گزارش فرادید؛ این پروژه همانطور که از نامش پیداست، یک «بازسازی» است؛ بازسازی یک ساختمان اداری قدیمی در مرکز تهران، به نحوی که سیمای ساختمان را به کلی دگرگون کرده است اما اسکلت اصلی آن را حفظ کرده و به این ترتیب مانع از ایجاد ضایعات ساختمانی بیش از اندازه شده است.

20-7

وبسایت جشنواره جهانی معماری، این پروژه را به این صورت توصیف کرده است:

در میان ساختمان‌های شهری و شلوغی یک خیابان در قلب منطقه اداری تهران، ساختمانی ۳۵ ساله زندگی تازه‌ای را آغاز می‌کند، در حالی که در پوششی سفید پیچیده شده است. کاربران جدید این ساختمان، که کارکنان یک مرکز اداری هستند، حالا در فضایی متشکل از یک سازه بتنی قدیمی و یک پوشش مدرن سفید قرار دارند و می‌توانند از بالکن سبزی که در اطراف هر طبقه از ساختمان طراحی شده لذت ببرند.

40-2

از آنجا که مالکان جدید این ساختمان به دلایل قانونی نمی‌توانستند کل ساختمان را مقاوم‌سازی کنند، «کاهش وزن» ساختمان به عنوان تنها راه ممکن برای حفظ سازه در دستور کار قرار گرفت و این کار از تولید مقدار زیادی ضایعات ساختمانی جلوگیری کرد.

mohammad-hassan-eteffagh-2-1140x760

ویژگی خاص این ساختمان از جهت نمای بیرونی، بسته بودن آن است که در تضاد با نماهای نامنظم شهر است و نوعی سکوت را در میان همهمه‌ی ارکستر شهری به نمایش می‌گذارد.

به علاوه ایجاد یک دید گسترده از داخل به بیرون هم چندان معنایی نداشت زیرا منظره بیرونی در این منطقه شلوغ اداری چندان خوشایند و جذاب نیست. بنابراین، یک پوسته آلومینیومی متحرک و مشبک استفاده شد که مانند یک پرده عمل می‌کند و علاوه بر این، بار حرارتی ساختمان را نیز کاهش می‌دهد.

mohammad-hassan-eteffagh-1140x855

این پوسته آلومینیومی و راهروی پشت آن، مرزی بین ساختمان و شهر ایجاد می‌کنند که دائماً در حال تغییر است؛ در طول روز جامد و نفوذناپذیر به نظر می‌رسد و در شب به منبع نوری نیمه‌شفافی تبدیل می‌شود که فضای داخلی را نمایان می‌کند.

بالکن‌های سبز پشت این پوسته نیز که اغلب گیاه بامبو در آن‌ها کاشته شده، محیطی آرام و دلنشین و کاملا متفاوت از فضای شلوغ بیرونی را برای کسانی که در داخل ساختمان مشغول فعالیت هستند به ارمغان می‌آورند.

mohammad-hassan-eteffagh-5-1140x759

mohammad-hassan-eteffagh-3-1140x760

1-23

18-8

قبل (سمت چپ) و بعد از بازسازی (سمت راست)

۱۳
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید