( تصاویر) جواد عزتی؛ از قهوه تلخ تا زخم کاری

( تصاویر) جواد عزتی؛ از قهوه تلخ تا زخم کاری

از نقش‌های کمدی شیرین تا درام‌های سنگین، عزتی با مهارت تمام شخصیت‌هایش را به تصویر می‌کشد و اثری ماندگار از خود بر جای می‌گذارد. در این مطلب می‌خواهیم به کارنامه‌ی حرفه‌ای جواد عزتی نگاهی بیندازیم و روند پیشرفت این بازیگر را بررسی کنیم.

کد خبر : ۲۱۸۶۸۱
بازدید : ۱۴۴

جواد عزتی چند سالی است که به چهره‌ای آشنا و دوست‌داشتنی در دنیای فیلم و سریال تبدیل شده است که با بازی‌های خلاقانه و انرژی مثال‌زدنی‌اش حالا دیگر یکی از محبوب‌ترین بازیگران نسل خود شناخته می‌شود.

از نقش‌های کمدی شیرین تا درام‌های سنگین، عزتی با مهارت تمام شخصیت‌هایش را به تصویر می‌کشد و اثری ماندگار از خود بر جای می‌گذارد. در این مطلب می‌خواهیم به کارنامه‌ی حرفه‌ای جواد عزتی نگاهی بیندازیم و روند پیشرفت این بازیگر را بررسی کنیم.

جواد عزتی چگونه بازیگر شد؟

javat-ezati

جواد عزتی متولد 20 دی 1360 در تهران است. او هم مثل ده‌ها هنرپیشه دیگر از کودکی به سینما و فیلم علاقه داشت و از دوران نوجوانی با بازی در تئاترهای مدرسه به سمت این هنر گرایش پیدا کرد.

عزتی به واسطه همین علاقه و گرایش رشته‌ی تئاتر را برای تحصیل در دانشگاه انتخاب کرد و در نهایت در همین رشته از هنرستان سوره فارغ‌التحصیل شد. از دوران دانشجویی و بعد از اتمام تحصیل عزتی روی صحنه‌های تئاتر عضلات بازیگری‌اش را تقویت کرد و تنها چهار سال بعد با بازی در اولین سریال تلویزیونی یعنی قصه‌های شبانه ساخته‌ی محمد رحمانیان در سال 1379 به یک بازیگر واقعی تبدیل شد.

جواد عزتی با چه فیلم یا سریالی شناخته شد؟

javad-ezati

حضور عزتی در تلویزیون بعد از بازی در سریال قصه‌های شبانه به نوعی تثبیت شد. بعد از آن او در سریال باغ مظفر (همراه همسرش مه‌لقا باقری) به کارگردانی مهران مدیری ظاهر شد. بعد هم در سریال‌های طنز کمربندها را ببندیم، قرارگاه مسکونی و چند سریال دیگر به نقش‌آفرینی پرداخت. اما سریالی که نام جواد عزتی را بر سر زبان‌ها انداخت قهوه تلخ بود.

با روی کار آمدن مجموعه‌های نمایش خانگی که به صورت سی‌دی یا دی‌وی‌دی در بازار عرضه می‌شدند، جواد عزتی فرصت دیگری برای به رخ کشیدن توانایی‌های بازیگری‌اش پیدا کرد. او با بازی در نقش یک پیرمرد فراموشکار و البته بامزه به نام بابا اتی در سریال قهوه تلخ ساخته‌ی مهران مدیری بیش از پیش محبوبیت پیدا کرد.

اما دردسرهای عظیم ساخته‌ی برزو نیک‌نژاد را فراموش نکنیم. عزتی در این سریال نقش یک دانشجوی بدشانس به نام لطیف را بازی می‌کرد که دردسرها و چالش‌های زندگی‌اش تمامی نداشتند. بابا اتی قهوه تلخ با یک سر و شکل و لطیف دردسرهای عظیم در قالبی دیگر باعث شد جواد عزتی به نامی آشنا و شناخته‌شده بین عموم مردم تبدیل شود.

اولین فیلم سینمایی که جواد عزتی در آن حضور پیدا کرد

javad-ezati

تا اینجا می‌توان با اطمینان گفت که جواد عزتی یک بازیگر کمدی قدر در دنیای سریال‌‌های ایرانی است. او به خوبی از پس نقش‌های کمدی برمی‌آید و به شخصیت‌هایش به گونه‌ای جان می‌بخشد که ارتباط با آن‌ها بسیار شیرین و ساده است. اما دایره‌ی قدرت بازیگری عزتی تنها به طنز و نقش‌های کمدی و حضور در سریال‌ها محدود نمی‌شود. در سال 1387 عزتی با بازی در یک فیلم درام به نام طلا و مس ساخته همایون اسعدیان اولین حضور سینمایی خود را تجربه کرد.

عزتی در این فیلم که داستان یک طلبه و همسر بیمارش را دنبال می‌کند، باز هم نقشی کمدی برعهده دارد. او هم یک طلبه است که گاهی در صحنه‌هایی از فیلم ظاهر می‌شود تا از بار درام ماجرا کم کند و نقطه تعادلی باشد برای داستانی غم‌انگیز.

اما او در فیلم آفریقا ساخته‌ی هومن سیدی روی دیگری از خود نشان داد. در این فیلم عزتی با شهاب حسینی و آزاده صمدی هم‌بازی شد. او نمک نقش‌های طنزش را با شخصیتی متفاوت و جدی‌تر ترکیب کرد. از آفریقا بود که ورق برای عزتی برگشت و نقش‌های جدی یکی پس از دیگری به او پیشنهاد شد. فیلم‌هایی مثل تنگه ابوقریب، لاتاری و ماجرای نیمروز که در هر کدام نقشی منحصربه‌فرد بازی کرد.

البته عزتی در تمام این سال‌ها بازی در فیلم‌های کمدی را کنار نگذاشت و در آثار پرفروشی مثل هزارپا با عطاران هم‌بازی شد، در فیلم اکسیدان در کنار امیر جعفری قرار گرفت و با محمدرضا گلزار و نازنین بیاتی در فیلم آینه بغل نقش‌آفرینی کرد.

جواد عزتی در تمام این سال‌ها با تسلط بر طیف گسترده‌ای از نقش‌ها، از یک جوان ساده و بی‌تکلف تا یک شخصیت پیچیده و چندلایه، توانایی‌های بازیگری خود را به رخ همگان کشید و به یک هنرپیشه پولساز تبدیل شد. او با بازی‌های ظریف و پر از ریزه‌کاری، عمق شخصیت‌ها را به تصویر کشید و مخاطب را به دنیای داستان‌ها برد.

جواد عزتی در شبکه نمایش خانگی

190

جواد عزتی ابتدا با سریال گنج مظفر و بعد با قهوه تلخ، هر دو به کارگردانی مهران مدیری وارد عرصه نمایش خانگی شد. با روی کار آمدن شبکه‌های نمایش خانگی مثل فیلیمو و نماوا دیگر بساط فروش سی‌دی و دی‌وی‌دی برچیده شد و کارگردان‌ها و بازیگران با یک کوچ عظیم وارد این عرصه شدند. یکی از سریال‌های پرمخاطب و موفقی که عزتی هم در آن نقش داشت، زخم کاری ساخته‌ی محمدحسن مهدویان بود.

 جواد عزتی با محمدحسین مهدویان در فیلم‌های ماجرای نیمروز، رد خون، لاتاری و مرد بازنده همکاری داشت. این دو در واقع یکی از بهترین زوج کارگردان-بازیگرهای سینمای ایران محسوب می‌شوند که تقریبا تمام همکاری‌هایشان به نتایج خوبی ختم شد. محمدحسین مهدویان در سال 1400 یک مجموعه اقتباسی برای شبکه نمایش خانگی به نام زخم کاری ساخت. مهدویان چه کسی بهتر از جواد عزتی را برای نقش اول این سریال می‌توانست پیدا کند؟

عزتی در سریال زخم کاری نقش مرد جوانی به نام مالک را بازی می‌کند. او با وجود اینکه از طبقه پایین جامعه محسوب می‌شد، با تلاش و برقراری روابط با مردی ثروتمند به نام ریزآبادی به مال و مقام رسید و حالا اداره‌ی یک هلدینگ بزرگ را برعهده دارد.

نقش عزتی در این سریال آنقدر برجسته و درخشان بود که برایش نامزدی و جایزه جشن حافظ را به ارمغان آورد. جواد عزتی همچنان یکی از مهره‌های اصلی و پررنگ این سریال است که تا کنون سه فصل از آن پخش شده و پخش فصل چهارم شروع شده است.

به جز این، زمزمه‌هایی از یک سریال دیگر برای شبکه نمایش خانگی به کارگردانی هومن سیدی به گوش می‌رسد که جواد عزتی هم قرار است در آن نقشی جدی داشته باشد. هنوز جزییات بیشتری از داستان و عوامل سریال فاش نشده است.

اولین تجربه کارگردانی آقای بازیگر

192

جواد عزتی بعد از حدود 27 سال فعالیت در عصه بازیگری در تئاتر، تلویزیون، سینما و شبکه‌های نمایش خانگی در سال 1402 برای اولین بار روی صندلی کارگردانی نشست. او که تسلطی مثال‌زدنی و شم تیزی در بازیگری و فیلم‌های طنز دارد، اولین فیلم خود را هم در ژانر کمدی ساخت.

فیلم تمساح خونی با بازی الناز حبیبی، عباس جمشیدی‌فر، سعید آقاخانی و جمعی دیگر از بازیگران طناز و خوش‌نام با اقبال مخاطبان و منتقدان مواجه شد. تمساح خونی در جشنواره فیلم فجر جایزه بهترین کارگردان اول و نامزدی بهترین بازیگر و کارگردان را برای عزتی به ارمغان آورد.

جوایز و افتخارات جواد عزتی

javad-ezati

جواد عزتی بازیگر سخت‌کوش، بااستعداد و بی‌حاشیه سینما و تلویزیون ایران است که بارها برای بازی‌های مثال‌زدنی‌اش مورد تحسین قرار گرفت و نامزد جوایز معتبر شد. از نامزدی‌های متعدد داخلی و خارجی این بازیگر که بگذریم، او برای بازی در فیلم پارادایس ساخته‌ی علی عطشانی از جشنواره چلسی آمریکا جایزه بهترین بازیگر مرد را گرفت؛ جایزه بهترین بازیگر مرد برای فیلم ماجرای نیمروز را از جشن حافظ به خود اختصاص داد و همانطور که گفتیم سال گذشته از جشنواره فیلم فجر جایزه بهترین کارگردان اول را به خانه برد.

دیوار افتخارات جواد عزتی هنوز جای خالی زیاد دارد و از این بازیگر خوش‌آتیه که تازه در مقام کارگردانی دیده شده است انتظار می‌رود فیلم‌های بیشتری بسازد، در نقش‌های متنوع بیشتری دیده شود و همچنان بازیگر محبوب چند نسل باقی بماند.

منبع: مایکت

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید