شاهین ایرانی در مقابل جک J4 چینی؛ کدام ارزش خرید دارد؟

در وهله اول باید گفت که دسترسی به قطعات خودرو شاهین به این دلیل که خودرو داخلی است، به نسبت جک J4 آسانتر بوده و علاوه بر این، قیمت قطعا نیز ارزانتر است.
فرادید| سدانهای شاهین و جک J4 به عنوان دو سواری میانرده در ایران، از اصلیترین رقبای بازاری یکدیگر به حساب می آیند. ما در این گزارش به تفاوت در مشخصات فنی، امکانات، ظاهر، قیمت و... پرداخته ایم تا به راحتی بتوانید میان این دو یکی را انتخاب کنید.
به گزارش فرادید، جک J4 یکی از سدانهای شهری شرکت JAC Motors چین است که برای اولین بار در سال 1397 توسط کرمان موتور وارد بازار ایران شد و در ادامه، کرمان موتور با خرید خط تولید این خودرو و مونتاژ آن در داخل کشور، این خودرو را به بازار عرضه کرد. این خودرو با نام Heyue A30 در سال 2012 در نمایشگاه خودروی گوانگژو رونمایی شد و از سال 2013 در بازار چین عرضه گردید، اما تولید آن در چین در سال 2016 متوقف شد. جک J4 در ایران بهعنوان جایگزینی برای مدلهای قبلی جک (J3 و J5) و با هدف ارائه خودرویی مقرونبهصرفه در کلاس سدانهای شهری معرفی شد.
در طرف دیگر، شاهین یکی از سدانهای کلاس C شهری و از تولیدات شرکت سایپا است که برای اولین بار در سال 1399 روانه بازار خودرو ایران شد. شاهین بر پایه پلتفرم SP100 طراحی شده که به ادعای سایپا، اولین پلتفرم ملی ایران است و با بهرهگیری از پلتفرم تویوتا B (مربوط به تویوتا یاریس XP90) و ارتقای آن توسعه یافته است.
مشخصات فنی جک J4
پیشرانه 1.5 لیتری تنفس طبیعی با 103 اسب بخار قدرت و 146 نیوتن متر گشتاور، کیفیات فنی موتور جک را تشکیل میدهند. گیربکس این خودرو نیز گیبربکس اتوماتیک CVT است. جک J4 در 13.5 الی 14.5 ثانیه به سرعت صد کیلومتر خواهد رسید و مصرف سوخت آن 6 یا 7 لیتر در مسافتهای خارج از شهر و 8 تا 10 لیتر در مسافتهای شهری است.
مشخصات ظاهری جک J4
طراحی ساده و محافظهکارانه این خودرو کمی قدیمی به نظر میرسد. جلوپنجره کرومی با لوگوی ستارهای جک، چراغهای جلو ساده و مهشکنهای کوچک از ویژگیهای نمای جلویی هستند. نمای عقب با چراغهای بیضیشکل و نوار کرومی طراحی شده که شباهتی ویژهای به جک J5 دارد. فضای داخلی جک J4 جادار بوده و برای4 سرنشین بزرگسال مناسب است. داشبورد از پلاستیک خشک با کیفیت متوسط ساخته شده و طراحی آن ساده است. از سال 1401، نسخههای آپشنال با نمایشگر لمسی 7 اینچی، سیستم مالتیمدیا اندروید و کنسول میانی بهبودیافته عرضه شدهاند.
مشخصات فنی خودرو شاهین
در مورد شاهین هم باید گفت که شاهین مجهز به پیشرانهای 1.5 لیتری با فناوری توربوشارژ است با قدرتی معادل 110 اسب بخار و همچنین گشتاوری 178 نیوتنمتری. گیربکس شاهین در دو مدل دستی 5 سرعته و اتوماتیک 6 سرعته طراحی شده است که در مدلهای معمولی و پلاس این خودرو به چشم میخورد. شتاب صفر تا صد این خودرو هم 13 ثانیه برآورد شده است. مصرف سوخت شاهین هم چیزی حدود 7 لیتر برای هر صد کیلومتر است.
مشخصات ظاهری شاهین
سانروف، تهویه اتوماتیک و ورود بدون کلید از امکانات شاهین هستند و از سال 1402 این خودرو مجهز به سیستم کنترل پایداری و کشش هم شده است. شاهین با الهام از خطوط سیال و روان، ظاهری مدرنتر نسبت به دیگر محصولات سایپا دارد. نمای جلویی با چراغهای کشیده و جلوپنجره ساده ظاهری اسپرت به خودر گرفته است. فضای داخلی شاهین جادار بوده و برای خانوادهها مناسب است. حجم صندوق عقب 420 لیتر است. طراحی کابین ساده اما قابل قبول بوده، هرچند متریال آن عمدتاً از پلاستیک خشک با کیفیت متوسط تشکیل شده است.
مقایسه شاهین و جک J4
در وهله اول باید گفت که دسترسی به قطعات خودرو شاهین به این دلیل که خودرو داخلی است، به نسبت جک آسانتر بوده و علاوه بر این، قیمت قطعا نیز ارزانتر است.
همچنین باید اشاره کرد که شاهین از نظر قدرت موتور هم از جک سرتر است و گشتاور و قدرت بیشتری دارد.
از نظر ظاهری هم باید شاهین را برنده این رقابت بدانیم. امکانات بیشتر و همچنین طراحی جدیدتر شاهین ظاهری متناسبتر به آن بخشیده است.
از نظر ایمنی اما کفه ترازو به سمت جک سنگینی میکند. شاهین تست ایمنی بینالمللی نداشته و در ساخت آن به نسبت جک از آلیاژ ضعیفتری استفاده شده است.
قیمت شاهین و جک J4
در حال حاضر قیمت کارخانهای شاهین مدل پایه دنده ای، چیزی معادل 593 میلیون تومان است و قیمت آن در بازار آزاد نیز به 805 میلیون می رسد. نسخه شاهین اتوماتیک نیز در بازار یک میلیارد و 20 میلیون تومان و مدل شاهین پلاس نیز یک میلیارد و 240 میلیون تومان فروخته می شود.
از طرف دیگر قیمت کارخانهای جک J4 نیز چیزی معادل 885 میلیون و قیمت بازار آزاد آن 918 میلیون تومان است. در چنین شرایطی به نظر می رسد که از نظر قیمتی جک J4 نسبت به شاهین اتوماتیک به صرفه و ارزان تر است.