طرز تهیه دسر شانامو؛ دسر خنک برای روزهای گرم

دسر شانامو نوعی دسر میوهای خنک و دلچسب است که میتوانید آن را برای روزهای گرم تابستان در منزل درست کنید.
دسرها یکی از محبوبترین و متنوعترین خوراکیها در سراسر جهان هستند. در این میان دسرهای میوهای به دلیل عطر و طعمی که دارند، بسیار خوشطعم و گوارا هستند و طرفداران خاص خود را دارند. دسرها معمولاً پس از غذا سرو میشوند؛ زیرا شیرینی موجود در آنها به هضم بهتر غذا کمک میکند.
به گزارش فرارو؛ دسر شانامو نوعی دسر ژلهای بسیار خوشمزه و خاص است که دستور تهیه آسانی دارد و برای پذیرایی در مهمانیها یک انتخاب مناسب است. اگر دوست دارید این دسر خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه دسر شانامو همراه ما باشید.
مواد لازم
پنیر خامهای: 200 گرم
بستنی وانیلی: 1 لیوان
شیرعسلی: نصف یک قوطی
خامه صبحانه: 200 گرم
پودر ژله توت فرنگی: 1 بسته
پودر ژلاتین: 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای درست کردن این دسر خوشمزه ابتدا پودر ژله توت فرنگی را با یک لیوان آب جوش حل کنید و روی بخار کتری درحال جوش بگذارید تا شفاف شود، سپس ظرف ژله را از روی بخار بردارید و 10 دقیقه زمان بدهید تا از حرارت بیفتد، سپس 1 لیوان بستنی وانیلی آب شده را به آن اضافه کنید و با همزن برقی 1 دقیقه هم بزنید تا به صورت یکنواخت با هم مخلوط شوند.
ژله را داخل قالب مستطیلی ساده بریزید و توی یخچال بگذارید تا ژله کاملا ببندد. در مرحله بعد پودر ژلاتین را با 3 قاشق غذاخوری آب سرد مخلوط کنید و روی بخار کتری درحال جوش بگذارید تا به روش بن ماری حل شود. پنیر خامهای، خامه صبحانه و شیرعسلی را داخل یک کاسه بریزید و هم بزنید، سپس پودر ژلاتین حل شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. وقتی ژله توت فرنگی کاملا بست، آن را به صورت مکعبی برش بزنید و مکعبهای ژلهای را به ترکیب بالا اضافه کنید و هم بزنید. حالا مواد دسر را داخل قالب بریزید و به مدت 6 تا 7 ساعت داخل یخچال بگذارید تا دسر ببندد.
برای خارج کردن دسر از قالب باید آن را از یخچال خارج کنید و بگذارید 5 دقیقه بیرون بماند تا سرمای یخچال را از دست بدهد؛ سپس یک چاقوی نوک تیز و باریک را دور تا دور لبه قالب بگردانید تا دسر از قالب جدا شود. اگر قالب شما سیلیکونی باشد، دسر بهراحتی و بدون نیاز به آب جوش در ظرف برمیگردد. بقیه قالبها را باید داخل یک کاسه آب جوش بگذارید و یک دقیقه صبر کنید.
اگر قالب شما فلزی باشد، دسر خیلی زودتر از یک دقیقه از قالب جدا میشود، درحالی که قالبهای پلاستیکی و چدنی به مدت زمان بیشتری نیاز دارند. حواستان باشد که قالب را بیش از اندازه داخل آب جوش نگه ندارید؛ زیرا در این صورت دسر آب میاندازد و هنگام برگرداندن ظاهر خوبی نخواهد داشت؛ بنابراین به محض اینکه احساس کردید دسر از قالب جدا شده است، آن را داخل ظرف سرو مورد نظر برگردانید و به دلخواه تزیین کنید. این دسر به دلیل داشتن خامه به راحتی از قالب جدا میشود. برای تزیین می توانید از توت فرنگی خرد شده و شکلات استفاده کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ پنیر ماسکارپونه پنیر مخصوصی است که برای تهیه چیز کیک و دسرهای پنیری از آن استفاده میشود که نمک ندارد و بافت آن برای تهیه کیک و دسر مناسب است. از آنجا که پنیر ماسکارپونه در همه فروشگاههای مواد غذایی در دسترس نیست، میتوانید به جای آن از پنیرهای خامهای معمولی مانند پنیر ویلی استفاده کنید که کم نمک باشند، همچنین چربی کمتری داشته باشند.
ـ ژلاتین مادهای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته میشود که در بخشهایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همیشه از روش بنماری استفاده کنید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. توجه داشته باشید که اگرژلاتین را در دمای خیلی بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد.
همچنین یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل 4 ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگهداری کنید. پس از اینکه بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا 6 ماه فرصت استفاده از آن را دارید و بعد از این مدت خاصیت خود را از دست خواهد داد.
ـ شیر عسلی یا شیر غلیظ همان شیر گاو است که مقداری از آب آن گرفته میشود و به آن شکر اضافه میکنند. شیر عسلی مادهای غلیظ و شیرین است که به صورت کنسروی در بازار موجود است و ماندگاری بالایی دارد. از این شیر برای تهیه انواع دسرها، بستنیها و کیک و شیرینی استفاده میشود. برای درست کردن شیر عسلی در منزل 2 پیمانه شیر را همراه با دو سوم پیمانه شکر داخل یک ماهی تابه گود و نچسب بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا شکر کاملا در شیر حل شود.
بعد از اینکه شکر حل شد، دیگر هم نزنید و صبر کنید تا شیر جوش بیاید. وقتی شیر جوش آمد، حرارت اجاق گاز را روی کمترین حالت تنظیم کنید و هر چند دقیقه یکبار شیر را هم بزنید تا ته نگیرد و به غلظت برسد. توجه داشته باشید که حرارت باید آنقدر کم باشد که شیر قل نزند، در غیر این صورت شیرعسلی شما ته میگیرد. تقریبا 40 دقیقه زمان میبرد تا شیر عسلی شما به غلظت برسد و آماده مصرف شود. بعد از اینکه شیر عسلی آماده شد، آن را کنار بگذارید تا کاملا خنک شود؛ سپس داخل شیشه خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.