۴ نکته مهم کار با دریل برقی و شارژی

۴ نکته مهم کار با دریل برقی و شارژی

در ادامه ۴ نکته برای کاهش خطرات استفاده از دریل را بیان کرده‌ایم. با رعایت این نکات احتمال آسیب دیدن با دریل در هنگام کار به طرز چشمگیری کاهش می‌یابد. پس چند دقیقه از وقت خود را صرف خواندن نکات کار با دریل کنید.

کد خبر : ۱۴۶۰۵۰
بازدید : ۳۲۱

دریل‌های برقی و شارژی یکی از پرکاربردترین و درعین‌حال خطرناک‌ترین ابزارها هستند که کار با آن‌ها نیازمند مهارت کافی است. انواع دریل و مته قدرت برندگی بالایی دارند و درصورت استفاده غیراصولی از آن، بسیار خطرآفرین هستند. هنگام استفاده از آن‌ها باید از تجهیزات ایمنی حفاظتی همچون عینک، ماسک تنفسی و لباس کار استفاده کنید.

در ادامه ۴ نکته برای کاهش خطرات استفاده از دریل را بیان کرده‌ایم. با رعایت این نکات احتمال آسیب دیدن با دریل در هنگام کار به طرز چشمگیری کاهش می‌یابد. پس چند دقیقه از وقت خود را صرف خواندن نکات کار با دریل کنید.

1. استفاده از تجهیزات ایمنی فردی؛ اولین اقدام برای استفاده از دریل

اولین گام قبل از شروع کار با دریل، پوشیدن لباس کار و استفاده از تجهیزات ایمنی فردی است. لوازم کار حفاظتی شامل عینک، دستکش، تن‌پوش و ماسک می‌شوند که هر یک برای محافظت بخشی از اعضای بدن کاربرد دارند. ازآنجایی‌که دریل لایه‌هایی از سطح سوراخ‌کاری را جدا می‌کند، هنگام کار با مته برقی از یک عینک برای پوشش چشمان خود استفاده کنید.

استفاده از ماسک‌های صورت نیز برای جلوگیری از نفوذ گرد‌و‌غبار ناشی از سوراخ‌کاری به سیستم تنفسی توصیه می‌شود. همین‌طور دستکش‌ها ابزار مناسبی برای محافظت از دست در مقابل تراشه‌ها هستند. هنگام کار با دریل معمولا از لباس‌های سرهمی استفاده می‌شود.

بسته به نوع لباس که از نوع آستین‌دار یا دو بنده باشد، قیمت لباس کار تغییر می‌کند. معمولا لباس‌های سرهمی گران‌تر از لباس‌های دو بنده‌ هستند؛ اما به‌دلیل اهمیت حفاظت همه بخش‌های بدن، استفاده از لباس‌های آستین‌دار بیشتر پیشنهاد می‌شود.

خودداری از پوشیدن لباس گشاد و دستبند هنگام کار با دریل

برای استفاده از دریل برقی یا شارژی در خانه به‌جای لباس کار از یک روپوش کار با آستین مناسب استفاده کنید. هنگام کار با دریل لباس‌های آستین بلند و روسری نپوشید و جواهراتی چون دستبند به دست خود آویزان نکنید. پیچیدن آستین بلند دور دریل یکی از جدی‌ترین خطراتی است که هنگام کار با مته فرد را تهدید می‌کند؛ ازهمین‌رو توصیه می‌کنیم از لباس مناسب با آستین مچی‌دار هنگام کار با مته استفاده کنید.

2. انتخاب دریل متناسب با نوع فعالیت؛ مهم‌ترین نکته در کار با دریل شارژی و برقی

در فضای باز که دسترسی مناسبی به پریزهای برق وجود ندارد، استفاده از دریل شارژی باعث افزایش سرعت کار می‌شود. ازآنجایی‌که دریل برقی نسبت به شارژی قدرت بیشتری دارد، معمولا در محیط‌های صنعتی برای ایجاد سوراخ از دریل برقی استفاده می‌شود. برای پیشرفت سرعت کار پیشنهاد می‌کنیم که نوع دریل را متناسب با فعالیت و نیاز خود انتخاب کنید.

برای ایجاد روزنه در جسم سختی مانند سنگ باید از دریل‌هایی با مته‌های پرقدرت کمک بگیرید. در سوراخ‌کاری چوب، دریل‌های پیچی کاربرد دارند. توصیه می‌شود هنگام کار با دریل‌های پر‌قدرت که پرتاب تراشه بالایی دارند، در کنار عینک، از یک ماسک فیلتردار صنعتی نیز برای جلوگیری از ورود گرده‌ها به ریه خود استفاده کنید. باتوجه‌به تنوع قیمت ماسک فیلتر دار صنعتی مدلی را بخرید که با بودجه شما هماهنگی بیشتری دارد.

51

3. نشانه‌گذاری محل دقیق سوراخ‌کاری قبل از شروع کار با دریل، برای جلوگیری از وقوع خطاهای احتمالی

قبل از شروع کار با انواع دریل، محدوده کار را روی جسم نشانه‌گذاری کنید تا سطح موردنظرتان بیش از اندازه سوراخ نشود. روی سطوحی مانند شیشه و فلز امکان لغزش دریل بیشتر می‌شود. از این رو توصیه می‌کنیم توسط یک میخ نقاط را کمی خراش دهید، سپس با مته دریل سوراخ‌های عمیقی ایجاد کنید.

هنگام سوراخ‌کاری روی کاشی یک کاغذ را به سطح بچسبانید تا از لغزش دریل جلوگیری شود. پایه دریل نیز به‌عنوان راهنما برای سوراخ‌کاری در سطوح عمودی کاربرد دارد. برای اینکه سوراخ کاری در محیط‌های مختلف را به درستی انجام دهید، ابزار موردنیاز را از پیش درون جیب لباس قرار دهید. معمولا لباس مکانیکی مردانه جیب‌های بزرگی دارد و برای استفاده هنگام سوراخ‌کاری با دریل مناسب است.

4. توجه به نکات ایمنی؛ اصل کار با دریل برای پیشگیری از حوادث

توجه داشته باشید که اگر هنگام کار با دریل برقی روی دریل آب بریزد، امکان برق‌گرفتگی وجود دارد. درصورت پاشیدن آب روی دریل، فورا آن را از برق بکشید و دستگاه را خشک کنید. باتوجه‌به اینکه دریل‌های شارژی به‌طورمستقیم به برق وصل نمی‌شوند،‌ از نظر برق‌گرفتگی خطری ندارند؛ البته بعضی از مدل‌های دریل برقی نیز خاصیت ضد‌آب دارند تا استفاده از آن‌ها در محیط‌‌های مرطوب مشکلی ایجاد نکند.

از جمله سایر نکات ایمنی کار با دریل باید به این نکته اشاره کنیم که هرگز دریل را از قسمت سیم در دست نگیرید؛ چون این کار باعث قطع شدن و اتصالی سیم دریل خواهد شد. سوراخ‌کاری باید بدون فشار دست و با نیروی دریل انجام شود. ایجاد فشار بیش از حد موجب شکستن مته و پرتاب آن به سمت بدن خواهد شد.

با خرید تجهیزات ایمنی ماه ایمن، نگران کار با دریل‌های برقی و شارژی نباشید

در این مطلب در مورد نکات مهم کار با دریل صحبت کردیم. زمان استفاده از دریل‌های برقی و شارژی لازم است به نکات ایمنی حین کار توجه داشته باشید. هنگام کار با مته و دریل لباس ایمنی مناسب بپوشید، دستکش به دست داشته باشید و با عینک چشمان خود را بپوشانید.

لباس‌های کار باید از جنسی بادوام ساخته شوند تا در مقابل تراشه‌های سطوح سوراخ‌کاری مقاومت داشته باشند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که لباس ایمنی کار را از فروشگاهی معتبر تهیه کنید.

شما می‌توانید برای خرید لباس کار و تجهیزات ایمنی به فروشگاه اینترنتی ماه ایمن سر بزنید. ماه ایمن یکی از قدیمی‌ترین مراکز توزیع تجهیزات ایمنی، لوازم آتش‌نشانی، تجهیزات ترافیکی و لوازم حفاظت فردی است. برای خرید محصولات مراقبتی ماه ایمن از طریق آدرس mahimen.ir اقدام کنید.

۱
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید