آیا لیزر موهای زائد در بارداری ضرر دارد؟
لیزر موهای زائد یک فناوری مدرن و درخشان است که افراد در سراسر جهان از آن بهره می برند. تصور کنید دیگر مجبور به اصلاح یا اپیلاسیون نشوید، چه چیزی از این جذاب تر! لیزر رنگدانه های تیره مو را هدف قرار می دهد و باعث آسیب حرارتی و/یا مکانیکی به فولیکول مو می شود و در دراز مدت شما را از اپیلاسیون با روشهای طاقت فرسا بینیاز می کند. اما آیا همه کاندید مناسبی برای این روش زیبایی هستند؟! آیا لیزر موهای زائد در بارداری ضرر دارد یا بی خطر است.
وحشت نکنید! در دوران بارداری بسیار رایج است که موهای پرزدار در مکان های غیر منتظره ای مانند شکم، سینه ها، صورت یا گردن شما رشد کنند. این در واقع یک عارضه جانبی هورمون ها است و توسط بسیاری از زنان در دوران بارداری به دلیل سطوح بالای آندروژن در بدن تجربه می شود. اگر فکر می کنید موهای بدن شما به طور کلی تیره تر به نظر می رسد، به احتمال زیاد به افزایش سطح ملانین مربوط می شود.
در اکثر موارد، موهای پرزدار یا تیره تر معمولاً حدود شش ماه پس از زایمان از بین می روند. در آن زمان هورمون های شما عادی شده اند و ممکن است چیزی به نام تلوژن افلوویوم را تجربه کنید، این فقط به زمانی اشاره دارد که موهای اضافی رشد کرده در دوران بارداری ناگهان می ریزند؛ پس همه چیز کاملا طبیعی است.
با این حال، اگر در مورد موهای بدن خود حساس هستید و با بزرگ تر شدن برآمدگی هایتان و دسترسی به برخی از قسمت های بدن برای اپیلاسیون یا اصلاح سخت تر است، ممکن است وسوسه شوید که برای از بین بردن موهای ناخواسته اقدام به لیزر موهای زائد در بارداری کنید.
لیزر موهای زائد یک فناوری مدرن و درخشان است که افراد در سراسر جهان از آن بهره می برند. تصور کنید دیگر مجبور به اصلاح یا اپیلاسیون نشوید، چه چیزی از این جذاب تر! لیزر رنگدانه های تیره مو را هدف قرار می دهد و باعث آسیب حرارتی و/یا مکانیکی به فولیکول مو می شود و در دراز مدت شما را از اپیلاسیون با روشهای طاقت فرسا بینیاز می کند. اما آیا همه کاندید مناسبی برای این روش زیبایی هستند؟! آیا لیزر موهای زائد در بارداری ضرر دارد یا بی خطر است.
بارداری و موهای زائد
بارداری می تواند دوران بسیار هیجان انگیز و عصبی برای زنان باشد. بدن در طول بارداری دستخوش تغییرات فیزیکی و احساسی عمده ای از جمله نوسانات هورمونی، تغییر در الگوی خواب، حالت تهوع و افزایش وزن اجتناب ناپذیر می شود. برخی از تغییرات نیز مانند درخشش پوست و مو ممکن است بسیار خوشایند باشد، اما علائم دیگری مانند حالت تهوع صبحگاهی، آکنه، رنگدانه ها و حتی افزایش رشد مو برخی از چالش هایی است که زنان هنگام بچه دار شدن با آن مواجه می شوند.
در دوران بارداری برخی از زنان متوجه می شوند که موهایشان در دوران بارداری در بهترین حال ممکن است. این به این دلیل است که در دوران بارداری موهای شما ریزش ندارند و این باعث می شود موهای شما پرتر و ضخیم تر شود. به طور متوسط زنان روزانه حدود 100 تار مو از دست می دهند و این موها به طور طبیعی می ریزند، معمولاً زمانی که موهای خود را شانه می کنید یا شامپو می کنید و با رشد موهای جدید جایگزین می شوند.
رشد مو 3 چرخه دارد، آناژن (مرحله رشد فعال) کاتاژن (مرحله استراحت) و در نهایت تلوژن (مرحله ریزش) اما در دوران بارداری مرحله آناژن طولانی می شود، این به دلیل افزایش سطح استروژن است. برخی از زنان همچنین متوجه می شوند که بافت موهایشان تغییر می کند، برای مثال موهای مجعد ممکن است صاف تر شوند.
اما این تمام ماجرا نیست، متاسفانه در حالی که موهای سر شما در بهترین حالت ممکن است، افزایش رشد مو در بدن، در نواحی مانند صورت، سینه، پشت، شکم و سینه ها بسیار شایع است و همه اینها به دلیل تغییرات هورمونی نامنظم است.
حتی اگر قبل از بارداری لیزر موهای زائد را انجام داده باشید، ممکن است رشد موهایتان در بارداری افزایش یابد، اما این رشد موهای جدید است که در نتیجه تغییرات هورمونی تحریک شده است و نه موهایی که از بین رفته اند. معمولاً این افزایش مو پس از زایمان و زمانی که همه هورمونها متعادل شدند و به سطح قبل از بارداری بازگشتند، به حالت طبیعی برمیگردد.
چرا نمی توانم در بارداری لیزر موهای زائد انجام دهم؟
آیا در صورت بارداری می توانم لیزر موهای زائد را انجام دهم؟ در یک کلام، نه. دلیل اینکه لیزر موهای زائد در دوران بارداری توصیه نمی شود، به دلیل اثبات مضر بودن آن نیست، بلکه به دلیل عدم اثبات بی خطر بودن آن است. با توجه به اینکه ایمنی مادر و نوزاد از اهمیت بالایی برخوردار است، یک سوال متداول توسط مراجعین خانم وجود دارد که آیا لیزر موهای زائد در بارداری یک درمان ایمن است یا خیر.
در کلینیک های پوستی زیبایی ما به مشتریان خود توصیه می کنیم که از لیزر موهای زائد در بارداری خودداری کنند. لیزرهایی که ما استفاده می کنیم استاندارد صنعتی برای رفع موهای زائد در سراسر جهان هستند و اگرچه هیچ مدرک علمی وجود ندارد که لیزر موهای زائد اثر منفی بر روی جنین داشته باشد، اما با توجه به نکات مشابه، هیچ مدرکی وجود ندارد که از بی خطر بودن آن حمایت کند.
اگر رشد موهای زائد در دوران بارداری شما را آزار می دهد، راه حل های موقتی در این دوران می تواند یک گزینه مناسب باشد. پس از زایمان، می توان درمان لیزر موهای زائد را شروع کرد. همچنین برای مشتریانی که شیردهی دارند، ما توصیه میکنیم که ۶ ماه از زمان قطع شیردهی برای از سرگیری لیزر موهای زائد صبر کنند. این به هورمون های شما اجازه می دهد تا به حالت عادی برگردند.
همه زنان در دوران بارداری تغییرات شدیدی را تجربه نمی کنند و هیچ دو خانم بارداری مشابه هم نیستند. صبر کردن تا بعد از زایمان به بدن شما فرصت می دهد تا به حالت عادی بازگردد و هر گونه نگرانی پوست و مو که در آن مرحله دارید را می توان با خیال راحت برطرف کرد.
آیا لیزر موهای زائد در بارداری به جنین آسیب میزند؟
متاسفانه، هیچ تحقیق قطعی برای نشان دادن اینکه آیا این فناوری به جنین آسیب می رساند یا خیر، انجام نشده است. همیشه احتیاط کنید و تا بعد از تولد نوزادان از آن صرف نظر نمایید.
چرخه رشد مو چند ماه بعد از بارداری به حالت طبیعی باز می گردد؟
چرخه رشد موهای شما باید پس از حدود شش ماه پس از زایمان به حالت عادی بازگردد. بنابراین از لیزر موهای زائد در بارداری صرف نظر کنید تا موعد آن فرا برسد.
در دوران بارداری برای موهای ناخواسته چه کنم؟
متاسفانه، گزینه های شما برای رفع موهای زائد ایمن در دوران بارداری محدود است. درمان هایی مانند لیزر موهای زائد در بارداری و الکترولیز را نمی توان بی خطر فرض کرد. استفاده از کرم ها و مواد زائد به دلیل مواد تشکیل دهنده ممنوع است. اپیلاسیون ممکن است کارساز باشد، اما ممکن است در دوران بارداری حساسیت پوستی را تجربه کنید که این امر را بسیار ناراحت کننده می کند.
راه حل درست اصلاح کردن است، رسیدن به مکان های خاصی در دوران بارداری ممکن است دشوار باشد، اما واقعا امن ترین گزینه برای شما و کودکتان است. جهت کسب اطلاعات در مورد لیزر در دوران بارداری و خطرات و عوارض احتمالی می توانید از طریق وبسایت tarannomclinic.com و یا شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۰۶۶۲۲ با کلینیک ترنم در تماس باشید.