مذاکرات توییتری برای حل مشکلات تلگرام
اینبار توتیتر که پیش از این نیز محل اظهار نظر غیررسمی سران و مدیران مهم دنیاست، جایی برای گفتوگوی غیرمستقیم مدیر تلگرام و وزیر ارتباطات ایران شده است.
کد خبر :
۴۴۰۱۴
بازدید :
۱۲۶۳
در هفته گذشته که اختلافنظر میان مقامات قوه قضائیه با چگونگی کارکرد پیامرسان تلگرام در ایران بالا گرفت، دادستان تهران اعلام کرد علیه این شبکه اجتماعی اعلام جرم کرده است.
پس از آن بود که موضوع مذاکرهای دوباره با پاول دوروف، مدیر و مؤسس تلگرام و مقامات مسئول ایران مطرح شد و حالا اندکی پس از فروکشکردن این اختلافنظرات محمدجواد جهرمی، وزیر ارتباطات و اطلاعات ایران در توییتر پیامی را خطاب به مدیر تلگرام منتشر کرد و پس از آن جوابی از سوی پاول دوروف دریافت کرد.
محمدجواد آذریجهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اخیرا در توییتی خطاب به مؤسس تلگرام نوشت: «ما از جریان آزاد اطلاعات حمایت میکنیم، اما نفرتپراکنی و انتشار اطلاعات غلط در فضای مجازی را محکوم میکنیم».
پاول دوروف، مدیر تلگرام نیز در توییتی که به نظر میرسد در جواب به این اظهار نظر جهرمی باشد، اعلام کرد: «قواعد تلگرام خشونتپراکنی و اظهارات نفرتپراکن را ممنوع میکند، ما برای گزارش محتوای عمومی که ناقض این قانون است، به گزارش کاربرانمان تکیه میکنیم».
پیش از این نیز که تلگرام دسترسی کاربران ایرانی به گروههای بینالمللی را به بهانه مقابله با اسپمها در تلگرام محدود کرده بود، آذریجهرمی با توییتی اعتراضی خطاب به پاول دوروف گفته بود به جای محدودکردن دسترسی کاربران ایرانی، بهتر است راهکاری دیگر برای مقابله پیدا کنید.
پاول دوروف هم به توییت وزیر ارتباطات پاسخ داده و گفته بود تا پایان اکتبر (٩ آبان) مسئله را حل خواهد کرد. پاول دوروف مدیر تلگرام سپس در توییترش خطاب به آذریجهرمی نوشت: ممنون بابت بازخورد، ما قابلیت گروههای عمومی را برای ایرانیان، به محض حل مشکلات فنی در اکتبر (آبانماه) فعال میکنیم.
با نظر سیاسی نمیتوان تلگرام را محدود کرد
تمام حواشیاي که از امکان محدودکردن دسترسی تلگرام به واسطه نگرانیهای قضائی در هفته گذشته مطرح شده بود، باعث شد وزیر ارتباطات با سؤالات گوناگون خبرنگاران مواجه شود. در لابهلای پاسخدادن به همین جوابها نیز جهرمی، وزیر جوان و جدید ارتباطات موضعش را نسبت به شبکههای اجتماعی به صراحت اعلام کرد و گفت موافق محدودیت در کارکردهای این شبکه پیامرسان نیست جز کانالهای موسوم به ضد انقلاب.
محمدجواد جهرمی درباره اظهاراتی که دادستان درباره بستن شبکه تلگرام اعلام کرده بود، گفت: «موضوع فعالیت کانالهای سیاسی ضد انقلاب در تلگرام است و حاکمیت با فعالیت این کانالها مخالف است. موضوع فعالیت کانالهای ضد انقلاب در فضای مجازی است که این مسئله باعث ایجاد نارضایتی مردم شده است».
وی با تأکید بر اینکه دادستان کل کشور با وجود اظهاراتی که داشت، به دنبال بستن فضای مجازی نیست گفت: اما موضوعی که وجود دارد، هدفی است که ضد انقلاب از طریق کانالهای تلگرام برای برهمزدن آرامش روانی مردم در پیش گرفته است.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه ما از گردش آزاد اطلاعات استقبال میکنیم و در این زمینه نیز دولت با دادستانی تعامل دارد، افزود: «هدف کانالهای ضد انقلاب، راهانداختن دعوای رسانهای میان دو مجموعه نظام است که این موضوع خلاف امنیت عمومی کشور خواهد بود و نگرانکننده است».
آذریجهرمی با اشاره به اینکه نباید فضای مجازی امنیت روانی مردم و جامعه را بر هم بزند، گفت: «با پخش شایعات در کانالهای ضد انقلاب، برخی مردم فکر میکنند که مجموعههای نظام با یکدیگر درگیر هستند و این اصلا به نفع امنیت عمومی کشور نیست بههمیندلیل ما با جدیت در حال پیگیری هستیم تا کانالهای مخالف نظام از دسترس خارج شود».
وی ادامه داد: «البته دولت موافق فیلترینگ کانالهای سیاسی نیست و خط کانالهای ضد انقلاب با کانالهای سیاسی کاملا متفاوت است. به طور کل میگوییم دولت اجازه محدودیت در فضای سیاسی را نمیدهد و ما موافق محدودیت در فضای مجازی کشور نیستیم».
جهرمی گفت: «به واسطه برخی نظرات سیاسی نمیتوان دسترسی به فضای مجازی از جمله تلگرام را محدود کرد و اختلافی در مورد فعالیت تلگرام وجود ندارد و این اپلیکیشن را مردم انتخاب کردهاند و ما به نظر آنها احترام میگذاریم. وزیر ارتباطات تأکید کرد: موضوع فعالیت ناشایست برخی کانالهاست که باید رسیدگی شود».
به نظر میرسد موضع پیشگیری وزارت ارتباطات از تندروی در مواجهه با شبکههای اجتماعی پرمخاطب در کشور میتواند بستری مناسب باشد برای رفع فیلتر بسیاری از شبکههای پیامرسان ارتباطی که کارکردشان در تعاملات روزمره کاربران ایرانی کتمانناپذير است.
۰