قاضی عسکر: تجاوز دروغ است؛ شیطنت کردند
فرادید | یک روز پس از آن که ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران در بیانیهای رسمی «تعرض جنسی» به دو نوجوان ایرانی در عربستان سعودی را «روند سیستماتیک و بسیار خطرناک» خواند، نماینده ولی فقیه در امور حج میگوید که حادثه جده نه تجاوز، بلکه «اقدام برای تعرض و آزار جنسی بوده» است.
در همین حال حسین نوشآبادی، سخنگوی وزارت ارشاد ایران، نیز از عذرخواهی «شفاهی و غیررسمی» دولت عربستان خبر داده و در عین حال گفت که تا زمان عذرخواهی رسمی عربستان، سفر حج عمره انجام نخواهد شد.
به گزارش ایسنا، علی قاضی عسکر، نماینده ولی فقیه در امور حج، روز چهارشنبه، ۲۶ فروردین، از «شیطنت برخی افراد، سایتها و رسانهها در تحریف» حادثه جده «گلایه» کرد.
وی ضمن «دروغ» خواندن خبر تجاوز به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه شهر جده تاکید کرد که این حادثه «تجاوز نبوده، بلکه اقدام برای تعرض و آزار جنسی بوده است».
قاضی عسکر اضافه کرد: «برخی افراد از روی بیاطلاعی و یا خدای ناکرده تسویه حسابهای شخصی و سیاسی مطالبی را مطرح کرده و می کنند که خانوادههای این دو نوجوان را متأثر و پریشان کرده است.»
روز دوشنبه، ۱۷ فروردین، معاون وزیر خارجه ایران خبر داد که در هفته دوم تعطیلات نوروز، به هنگام بازرسی از یک کاروان عمره ایرانی، ماموران فرودگاه جده به بهانه مشکوک شدن به دو نوجوان ایرانی، آنها را از بقیه جدا کرده و مورد آزار و اذیت جنسی قرار دادهاند.
در همین زمینه سعید اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت ایران، روز دوشنبه خواست که از عنوان «تجاوز» درباره حادثه جده استفاده نشود.
در همین حال احمد امیرآبادی، عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، با اشاره به برگزاری جلسه مشترکی با حضور نماینده قوه قضائیه، سازمان حج و زیارت و وزارت خارجه نیز گفته بود که «در این جلسه خانواده دو نوجوان مورد تعرض تأکید کردند که تجاوز رخ نداده و بیشتر آزار و اذیت و بیحرمتی بوده است».
ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران روز سهشنبه، ۲۵ فروردین، «تعرض جنسی» به دو نوجوان ایرانی را «یک روند سیستماتیک و بسیار خطرناک» خوانده و این اتهام را مطرح کرد که این اقدام بر اساس «فتوای» یکی از «امامان جماعت جده» انجام شده است.
قاضی عسکر در بخش دیگری از سخنان خود گفت: « شیطنتهای بسیار گستردهای در این زمینه رخ داد و عدهای شعر سروده و به خانه خدا و مسجدالحرام اهانت کردند. برخی حج... را به سُخره گرفتند و برخی دیگر عنوان مقدس حاجی را زیر سوال برده و به حاجیان اهانت کردند.»
پس از حادثه جده برخی از کاربران شبکههای اجتماعی مطالبی را در اعتراض به انجام سفر حج منتشر و پیشنهاد کردند که هزینههای این سفرها صرف بازدید از آثار تاریخی و مذهبی ایران شود.
قاضی عسکر اضافه کرد: «برخی مسائل قومی و طایفهای را مطرح کرده و این حادثه را به جنگ عرب و عجم تبدیل کردند، برخی دیگر با سوء استفاده از این موقعیت به اهانت به مقدسات دیگر مذاهب اسلامی روی آوردند.»