چرا قیمت برنج نزولی نمی‌شود؟

چرا قیمت برنج نزولی نمی‌شود؟

قیمت برنج از ابتدای تابستان، تاکنون ۳۸ افزایش یافته است و فعالان بازار پیش بینی می‌کنند که این روند فعلا ادامه دار باشد. آن‌ها افت واردات برنج خارجی و کاهش تولید برنج ایرانی را علت این افزایش قیمت می‌دانند.

کد خبر : ۹۸۱۰۹
بازدید : ۳۲۰۸
فرادید | نرخ برنج ایرانی در حالی که ابتدای امسال روی قیمت ۳۱ هزار قرار داشت، حالا در عمده فروشی‌ها به ۴۷ هزار تومان و در خرده فروشی‌ها به ۵۱ هزار تومان رسیده است.

به گزارش فرادید؛ افزایش ۶۴ درصدی برنج در طول ۶ ماه، بازتاب گسترده‌ای داشته است. کاربران فضای مجازی با انتقاد از این مسئله، معتقدند که برنج در حال حذف شدن از سفره قشر متوسط و ضعیف جامعه است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت برنج در ابتدای تیرماه به ۳۶ هزار تومان رسید، اما در پایان مرداد ماه این رقم ابتدا به ۴۷ هزار تومان و در اوسط شهریور ماه به رکورد تاریخی ۵۱ هزار تومان دست یافت.

مرکز آمار ایران نیز در گزارشی اعلام کرد که هر کیلو برنج ایرانی در مردادماه امسال به طور متوسط ۳۸ هزار و ۶۰۰ تومان فروش رفته، اما این کالا تا ۴۶ هزار و ۵۰۰ تومان هم قیمت خورده است، در حالی که در مرداد ماه پارسال هر کیلو برنج ایرانی به طور متوسط حدود ۲۷ هزار تومان قیمت داشت و در تیرماه امسال به ۳۷ هزار و ۳۳۰۰ تومان رسیده بود.

براین اساس، برنج ایرانی در مقایسه با سال گذشته ۴۲.۹ و نسبت به تیرماه ۳.۴ درصد گران شده است.

با این حال، کارخانه‌های شالیکوبی شمال کشور که محل خرید و فروش عمده برنج هستند، نیز می‌گویند که قیمت عمده برنج ۳۵ تا ۳۷ هزار تومان است، اما تا رسیدن به شهر‌های بزرگ به قیمت ۴۹ تا ۵۵ هزار تومان می‌رسد.
چرا قیمت برنج نزولی نمی‌شود؟

چرا سیر صعودی قیمت برنج نزولی نمی‌شود؟

قیمت برنج از ابتدای تابستان، تاکنون ۳۸ افزایش یافته است و فعالان بازار پیش بینی می‌کنند که این روند فعلا ادامه دار باشد. آن‌ها افت واردات برنج خارجی و کاهش تولید برنج ایرانی را علت این افزایش قیمت می‌دانند.

طبق گفته آن ها، افزایش هزینه‌های تولید از جمله هزینه کارگر، سم، ابزار آلات کشاورزی و... بر گرانی برنج تاثیر بسزایی داشته است.

در این میان، دبیر انجمن واردکنندگان برنج نیز، ماه قبل گفته بود بنابر آمار گمرک واردات برنج در چندماه نخست سال نسبت به سال‌های قبل ۶۰ تا ۸۰ درصد کاهش یافته است.

اما مسئولان مسئله احتکار برنج و دلالان را مقصر گرانی این کالای اساسی معرفی می‌کند.

پروز اوسطی، عضو کمیسیون کشاورزی در این رابطه معتقد است که احتکار همراه با شبکه فعال دلالی و سودجویی در بخش کشاورزی از اصلی‌ترین دلایل گرانی برنج است.

در مقابل این دلایل، علی اکبریان، نایب رییس انجمن برنج ایران نوسانات ارز را علت گرانی برنج معرفی می‌کند.

او می‌گوید ممنوعیت واردات برنج خارجی به دلیل حمایت از تولید داخلی ارتباطی به افزایش نرخ برنج داخلی ندارد بلکه همه این مسائل متاثر از نوسان نرخ ارز است.

اکبریان گفته که به دلیل بالا بودن قیمت برنج داخلی، خریداری نداریم و برنج روی دست کشاورزان و کارخانجات باقی مانده است.
چرا قیمت برنج نزولی نمی‌شود؟

قیمت برنج کاهش می‌یابد؟

با اینکه روند صعودی برنج همچنان ادامه دارد، اما کمیسیون کشاورزی اعلام کرده که راهکار‌های تنظیم بازار کالا‌های اساسی در دستور کار مجلس قرار دارد و این امر قرار است با همکاری وزارت جهادکشاورزی انجام شود.

از سوی دیگر فعالان بازار نیز گفته اند که برداشت محصول تا مهرماه ادامه دارد. ازاین رو احتمالا قیمت برنج با کاهش روبرو خواهد شد.

در این میان، اگر فرض بر درست بودن معادله تاثیر نوسانات ارز بر قیمت برنج باشد، احتمالا با آغاز مذاکرات احیای برجام، قیمت ارز نیز کاهشی می‌شود. در چنین شرایطی انتظار این است که قیمت برنج نیز با کاهش روبرو شود. هر چند زمان آغاز دور هفتم مذاکرات احیای برجام هنوز مشخص نشده است.

با این حال، اگر میزان تقاضا در بازار نیز همچنان روند نزولی داشته باشد، به نظر می‌رسد که قیمت برنج ایرانی نیز تحت تاثیر کاهش تقاضا قرار خواهد گرفت.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید