کشاورزان مراقب این آفت و بلای خانمان‌سوز باشند

کشاورزان مراقب این آفت و بلای خانمان‌سوز باشند

مدیر جهاد کشاورزی فریمان حضور کرم برگ‌خوار اولین بار در اوایل سال ۲۰۱۶ در بخش‌های غربی و مرکزی آفریقا تأیید شده است. از آن به بعد به سرعت گسترش یافته و در حال حاضر میلیون‌ها هکتار ذرت و سورگوم را در ۴۴ کشور آلوده کرده است.

کد خبر : ۱۶۸۴۴۱
بازدید : ۵۰

مدیر جهاد کشاورزی فریمان، از کرم برگ‌خوار پاییزه به عنوان یک بلای خانمان‌سوز که محصولات کشاورزان را به سرعت قابل توجهی از بین می‌برد نام برد.

وی با بیان اینکه این آفت دامنه میزبانی گسترده‌ای (حدود ۳۵۰ گیاه میزبان) دارد و خسارت اصلی آن بر روی ذرت، گندم و جو است، اظهار کرد: این آفت در استان‌های جنوبی کشور مشاهده شده و به راحتی با ذرت‌های برداشت شده (خوراک دام) قابل انتقال به سایر مناطق از جمله این شهرستان است.

مدیر جهاد کشاورزی فریمان تأکید کرد: حمل ذرت از این استان‌ها به شهرستان فریمان ممنوع است و اگر محموله‌ی ذرتی از این استان‌ها به شهرستان حمل شد، حتماً باید به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اطلاع داده شود.

کاظمی فریمانی بیان کرد: حضور این آفت اولین بار در اوایل سال ۲۰۱۶ در بخش‌های غربی و مرکزی آفریقا تأیید شده است. از آن به بعد به سرعت گسترش یافته و در حال حاضر میلیون‌ها هکتار ذرت و سورگوم را در ۴۴ کشور آلوده کرده است.

وی با اشاره به اینکه با توجه به تحرک زیاد، احتمال گسترش این افت همچنان وجود دارد، افزود: بالغ‌بر ۹۸ درصد از ده‌ها میلیون نفر کشاورزان ذرت کار کشورهای جنوب صحرای آفریقایی خرده مالکان هستند و آن‌ها اغلب از سیستم‌های کشت مخلوط و دانه‌های ذخیره شده از گونه‌های محلی استفاده کرده و از آفت‌کش‌ها کمتر استفاده می‌کنند و ذرت به طور معمول برای مصارف شخصی کشت می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی فریمان گفت: از دست دادن راندمان یک محصول کلیدی مانند ذرت ناشی از خسارت برگ‌خوار پاییزه تأثیر قابل توجهی در امنیت غذایی آفریقا دارد. کاهش ۲۰ درصدی عملکرد ذرت در اثر آلودگی به کرم برگ‌خوار پاییزه سبب کاهش تولید سالانه در آفریقا تقریباً معادل ۱۶ میلیون تن در سال می‌شود. ارزش تخمینی آن چیزی حدود ۴ هزار و ۸۰۰ میلیون دلار برآورد می‌شود. میزبان‌های این آفت ذرت، ساوررگوم، ارزن، برنج، گندم، جو، سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی، چغندرقند، نیشکر و غیره است.

وی در خصوص روش‌های مبارزه با این آفت گفت: روش‌های مبارزه با این آفت مانند سایر لارو پروانه‌های خسارت‌زای ذرت، استفاده از روش‌های مبارزه زراعی، بیولوژیکی و شیمیائی است. در روش‌های مبارزه زراعی، تغییر الگوی کشت، تقویت رشد گیاه، استفاده از ارقام مقاوم، شخم زدن مزارع جهت از بین بردن شفیره‌ها، برداشت و امحاء بقایای گیاهی و در مزارع علوفه‌ای برداشت از کف ساقه توصیه شده است.

کاظمی فریمانی تصریح کرد: در مورد روش‌های مبارزه بیولوژیکی می‌توان گفت که این آفت همانند دیگر آفات مزارع ذرت دارای عوامل کنترل کننده بیولوژیک (پارازیت‌ها، پارازیتوئیدها، شکارگرها و ...) است. در ارتباط با روش‌های شیمیایی نیز می‌توان گفت که اغلب سموم توصیه شده برای کنترل دیگر ساقه خوارهای مزارع ذرت این آفت را نیز تحت کنترل قرار می‌دهد. در سال‌های ابتدایی ورود، با هدف حمایت از دشمنان طبیعی باید به منظور به تعادل رساندن خسارت آفت، از مصرف بی‌رویه و بدون مطالعه سموم پرهیز شود.

وی افزود: در حال حاضر بهترین روش کنترل آفت تهاجمی کرم برگ‌خوار پاییزه در سطح شهرستان فریمان کنترل محموله‌های ذرت علوفه‌ای است که از سایر استان‌ها به عنوان خوراک دام وارد می‌شود.

منبع: ایسنا

۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید