آمار وحشتناک از مصرف سیگار در ایران؛ سالانه ۷۰ هزار ایرانی جان می‌دهند

آمار وحشتناک از مصرف سیگار در ایران؛ سالانه ۷۰ هزار ایرانی جان می‌دهند

دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات کشور با بیان این که سالانه در ایران حدود ۷۰میلیارد نخ سیگار مصرف می‌شود، گفت: این میزان مصرف به طور میانگین جان نزدیک به ۷۰هزار نفر را می‌گیرد.

کد خبر : ۲۴۲۴۵۷
بازدید : ۳۱

دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات کشور با بیان این که سالانه در ایران حدود ۷۰میلیارد نخ سیگار مصرف می‌شود، گفت: این میزان مصرف به طور میانگین جان نزدیک به ۷۰هزار نفر را می‌گیرد؛ یعنی به ازای هر یک میلیارد نخ، یکهزار مرگ. این آمار هشدار جدی است و نشان می‌دهد که صنعت دخانیات یکی از بزرگترین تهدیدهای سلامت کشور است.

دکتر محمدرضا مسجدی در نشست خبری به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات (  ۳ - ۹ خرداد) با بیان اینکه بیش از ۷۰درصد مرگ‌های سالانه کشور ناشی از پنج بیماری اصلی قلبی‌ـ‌عروقی، سرطان، بیماری‌های مزمن تنفسی، دیابت و اختلالات اعصاب است، تأکید کرد: دخانیات مهمترین عامل خطر در بروز این بیماری‌هاست.

وی ادامه داد: طبق آمار سال گذشته، در ایران سالانه حدود ۱۶۰هزار نفر به دلیل بیماری قلبی، ۱۲۵هزار نفر بر اثر سکته مغزی و ۸۰هزار نفر به دلیل سرطان جان خود را از دست می‌دهند. کاهش مصرف دخانیات می‌تواند آمار ابتلا به سرطان را تا یک‌ سوم کاهش دهد.

دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات کشور با اشاره به گردش مالی عظیم در صنعت دخانیات اظهار داشت: با توجه به مصرف ۷۰تا ۷۵میلیارد نخ سیگار و با احتساب میانگین قیمت هر نخ (حدود هزار تومان)، گردش مالی این صنعت نجومی است. این در حالی است که صنایع سلامت   با کمبود منابع مواجهند.

مسجدی  بابیان این که متأسفانه تنها کالایی که در هیچ دوره‌ای در ایران تحریم نبوده، دخانیات است به روند نگران‌کننده افزایش مصرف دخانیات در میان نوجوانان اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۸۵تاکنون، مصرف دخانیات در دختران ۱۳تا ۱۵ساله، ۱۳۳درصد افزایش یافته است که زنگ خطری جدی برای آینده سلامت کشور است.

وی تأکید کرد: اگرچه میزان مصرف دخانیات در زنان کمتر از پنج درصد است، اما دختران و بانوان هدف مافیای دخانیات هستند. استفاده از سیگارهای الکترونیکی و محصولات طعم‌دار، از شیوه‌های جدیدی است که برای جذب این گروه به کار گرفته می‌شود.

دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات کشور ادامه داد: در حالی که حدود ۲۰تا ۲۲درصد مردان ایرانی و به طور میانگین ۱۵ درصد جامعه دخانیات مصرف می‌کنند، هزینه‌های سنگین درمان بیماری‌های ناشی از مصرف دخانیات متوجه کل جامعه است.

مسجدی یادآور شد: بر اساس قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات که از سال ۱۳۸۵به تصویب رسیده  ، هرگونه تبلیغ و تحریک برای استعمال دخانیات ممنوع است، اما در عمل این قانون به ‌درستی اجرا نمی‌شود و نمایش مصرف دخانیات در سریال‌ها و فضای مجازی، به‌شدت بر نوجوانان تأثیر منفی می‌گذارد.

وی همچنین به موضوع کشت تنباکو در بهترین زمین‌های کشاورزی کشور اشاره کرد و گفت: علیرغم تأکید رهبر انقلاب بر کشت محصولات کشاورزی استراتژیک، بهترین زمین‌های کشاورزی از جمله در استان گلستان به کشت تنباکو اختصاص یافته‌اند که این امر با امنیت غذایی و سلامت ملی در تضاد است.

دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات   با اشاره به ابعاد جهانی فاجعه دخانیات تصریح کرد: سالانه ۹میلیون نفر در جهان قربانی استعمال دخانیات می‌شوند. ضمن این که بیشترین آسیب را زنان باردار و افرادی که در معرض دود سیگار قرار دارند، متحمل می‌شوند؛ به‌گونه‌ای که سالانه حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر به دلیل قرار گرفتن در معرض دود سیگار (مصرف غیرمستقیم) جان خود را از دست می‌دهند.

مسجدی همچنین خاطرنشان کرد: اکنون حدود ۳۵تا ۴۰میلیارد نخ  سیگار  مصرفی کشور  در داخل تولید   و ۶۵تا ۷۰درصد  بقیه توسط شرکت‌های خارجی تأمین می‌شود.

وی همچنین از نمایندگان زن مجلس  خواست  تا در مقابل ترفندهای جدید صنعت دخانیات، با جدیت بیشتری از سلامت دختران و بانوان کشور صیانت کنند.

مسجدی  در پایان از اجرای طرح‌های پیشگیرانه مانند «چهل پاد» و «نفس پاک» خبر داد و گفت: طرح چهل پاد با همکاری وزارت آموزش‌وپرورش و جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات، در شهرهایی مانند تاکستان، قزوین، قم، پاکدشت و اردبیل آغاز شده و قرار است تا پایان شهریور، پوشش آن به ۴۰شهرستان گسترش یابد که گامی مؤثر در مسیر ساختن نسلی عاری از دخانیات است.

منبع: اطلاعات آنلاین

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید