میلیونرهای جهان در سال ۲۰۲۳ بیش از همه به کدام کشورها مهاجرت میکنند
۱۰ کشور برتری که احتمالا در سال ۲۰۲۳ میزبان بیشترین تعداد میلیونرها و میلیاردرها خواهند بود، در سراسر جهان پراکندهاند و استرالیا امسال جایگاه اول این ردهبندی را از کشور امارات پس گرفته است.
درست مثل سایر افراد، افراد ثروتمند نیز در طول همه گیری کوید-۱۹ کمتر از حد معمول سفر کردند و درنتیحه تعداد مهاجرتها رو به کاهش بود. اما میلیونرها و میلیاردرها بار دیگر در حال حرکت هستند و پیش بینی میشود که تا پایان سال جاری میلادی ۱۲۲,۰۰۰ با «دارایی خالص بالا» به کشور جدیدی نقل مکان کنند.
گزارش شرکت مشاور مهاجرتی از طریق سرمایه گذاری Henley & Partners کشورهایی را که افراد با دارایی خالص بالا (HNWI) در ۱۰ سال گذشته به آنها مهاجرت کردهاند پایش کرده است. نقشه زیر پیش بینی های سال ۲۰۲۳ را نشان میدهد.
High Net Worth Individuals که به اختصار HNWI خوانده میشود به افرادی با دارایی خالص حداقل یک میلیون دلار آمریکا گفته میشود.
کشورهایی که از میلیونرهای جدید استقبال میکنند
۱۰ کشور برتری که احتمالا در سال ۲۰۲۳ میزبان بیشترین تعداد میلیونرها و میلیاردرها خواهند بود، در سراسر جهان پراکندهاند و استرالیا امسال جایگاه اول این ردهبندی را از کشور امارات پس گرفته است.
در ادامه نگاهی دقیقتر به این دادهها میاندازیم.
تنها دو کشور آسیایی در بین ۱۰ کشور برتر قرار دارند و بقیه در اروپا، آمریکای شمالی و اقیانوسیه پراکنده شدهاند.
علیرغم چالش های اقتصادی تاریخی یونان، پیش بینی میشود این کشور امسال ۱,۲۰۰ نفر با دارایی خالص بالا را به خود جذب کند. یکی از دلایل این امر میتواند برنامه ویزای طلایی این کشور باشد، که بر اساس آن افراد ثروتمند میتوانند به راحتی اقامت و در نهایت پاسپورت اتحادیه اروپا را با قیمت مناسب دریافت کنند. در حال حاضر حداقل هزینه سرمایه گذاری در املاک و مستغلات به مبلغ ۲۵۰,۰۰۰ یورو، تمام چیزی است که لازم است.
بسیاری از مقاصد پیشتاز میلیونرها به دلیل سطوح بالاتر آزادی اقتصادی، برای افراد ثروتمند جذاب هستند، که باعث کاهش بار مالیاتی یا سهولت سرمایه گذاری میشود. سنگاپور که پیش بینی میشود ۳,۲۰۰ میلیونر به دست آورد، از نظر اقتصادی آزادترین بازار جهان را دارد.
کشورهایی که بیشترین میلیونرها را از دست میدهند
پیش بینی میشود که چین در سال جاری ۱۳,۵۰۰ نفر با دارایی خالص بالا را از دست بدهد؛ رقمی که بیش از دو برابر کشور دوم این رده بندی یعنی هند با ۶,۵۰۰ نفر است.
در ادامه نگاهی دقیقتر به ۱۰ مورد پایین آمده است:
در تعدادی از این کشورها، نهادهای نظارتی سختگیر و دولتهای فاسد میتوانند مانع از سهولت مدیریت پول توسط افراد با دارایی خالص بالا شوند.
در روسیه، بسیاری از افراد ثروتمند به دلیل جنگ در اوکراین با مالیاتهای شخصی و محدودیتهای تجاری از سوی کشورهای غربی مواجه هستند. سرکوب های دولت چین در هنگ کنگ آن را به مکانی کمتر جذاب برای تجارت تبدیل کرده است. و در نهایت، خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا باعث شده است که بسیاری از مشاغل و افراد، سهولت جابهجایی نیروی کار، امور مالی و سرمایهگذاری را از دست بدهند.
برخی از این کشورها ممکن است همچنان در حال اضافه کردن میلیونرها و میلیاردرهای داخلی باشند، اما از دست دادن هزاران HNWI به دلیل مهاجرت، تأثیر اقتصادی قابل توجهی دارد.
به طور کلی، میلیونرها به طور فزایندهای در حال حرکت هستند. در این گزارش ۱۰ ساله – با وجود کاهش در طول همهگیری – تعداد افراد با دارایی خالص بالا که کشورهای زادگاه خود را ترک میکنند هر سال در حال افزایش است.
در دنیایی که از لحاظ جغرافیای سیاسی شکننده اما به هم پیوستهتر است، دیدن میلیونرهایی که با پای خود رای میدهند جای تعجب نیست. آنها با ترک کشورهای خود و نقل مکان کردن، نظر خود را اعلام میکنند. در نتیجه، دولتها بهطور فزایندهای در حال رقابت برای جذب قلب و ذهن نخبگان اقتصادی جهان به سمت خود هستند.
منبع: روزیاتو