روایت یک جهانگرد از عجیب‌ترین کشور جهان؛ از فیلتر کامل اینترنت تا جریمه کثیفی ماشین

روایت یک جهانگرد از عجیب‌ترین کشور جهان؛ از فیلتر کامل اینترنت تا جریمه کثیفی ماشین

اخیراً او از ترکمنستان، ۱۵۹مین کشوری که به آن سفر کرده، بازدید کرده و تنها ۵۶ کشور دیگر برای کاوش باقی مانده‌اند.

کد خبر : ۱۶۵۸۲۳
بازدید : ۵۲۸

توریستی که می‌خواهد از تمام کشور‌های روی کره زمین بازدید کند، نشان داده که «عجیب‌ترین کشور روی زمین» چگونه است.

کریس، در حالی که به سفر خود به کشور‌های سراسر جهان ادامه می‌دهد، ویدیو‌هایی از سفر‌های خود را به صورت آنلاین منتشر می‌کند.

اخیراً او از ترکمنستان، ۱۵۹مین کشوری که به آن سفر کرده، بازدید کرده و تنها ۵۶ کشور دیگر برای کاوش باقی مانده‌اند.

کریس، بیش از ۷۱۷ هزار فالوور در اینستاگرام به دست آورده است. او برخی از یافته‌های عجیب و غریب خود در ترکمنستان را با مخاطبانش به اشتراک گذاشته است.

کریس در کلیپ خود که هفته گذشته در اینستاگرام آپلود کرده، گفته است:

سفر به عجیب‌ترین کشور روی زمین این گونه است. من به ترکمنستان می‌روم؛ کشوری محصور در خشکی در آسیای مرکزی.

اولین چیزی که باید بدانید این است که اینجا اینترنت وجود ندارد. اساساً، هر وب‌سایتی ممنوع است و من باید به اطرافیانم می‌گفتم که در تمام طول سفرم با آن‌ها ارتباط برقرار نخواهم کرد.

کریس بعداً توضیح داد که اگرچه از نظر فنی «اینترنت» وجود دارد، اما واتس‌اپ، فیس‌بوک، اینستاگرام، سایت‌های خبری و حتی وب‌سایت‌های هواپیمایی برای رزرو بلیط خارجی کاملاً ممنوع هستند.

او گفت که شهروندان اغلب از VPN برای دور زدن این محدودیت‌ها استفاده می‌کنند، اما این VPN‌ها هم به طور مداوم از دسترس خارج می‌شوند.

این کاوشگر همچنین توضیح داده است:

شما نمی‌توانید بدون ویزای از پیش تأییدشده و راهنمای تور برای کل مدت اقامت خود به اینجا سفر کنید.

در واقع، امکان سفر به این کشور به تازگی پس از ممنوعیت کامل ورود گردشگران از سال ۲۰۲۰ به وجود آمده است.

کریس در حالی که از بنا‌های تاریخی و جاذبه‌های عشق‌آباد، پایتخت ترکمنستان بازدید می‌کرد، در مکان‌های خالی و خلوت می‌چرخید.

عجیب نامیدن این مکان، توصیف کاملی از آن نیست. پایتخت این کشور پر از بنا‌های تاریخی باشکوه بوده و تقریباً خالی از مردم است.

با دیدن این ساختمان‌ها با تعداد زیادی فروشگاه خالی، انگار که وارد شهر ارواح شده‌اید و واقعاً دیدنشان وهم‌آور است. فقط احساس می‌کنید که چیزی اشتباه است و نمی‌توانید دقیقاً بگویید که آن چیست.

دولت ترکمنستان از منابع عظیم ثروت خود برای ساختن این ساختمان‌ها استفاده کرده، اما مشخص است که اکثر مردم کیفیت زندگی بسیار پایینی دارند.

به نظر می‌رسد که آن‌ها می‌خواهند جهان را با این بنا‌های تاریخی تحت تأثیر قرار دهند، اما برای کشوری که روزانه تنها ۲۵ بازدیدکننده بین‌المللی دارد، باید بپرسید که این بنا‌ها واقعاً برای چه کسانی هستند؟

او در زیرنویس یکی از ویدیو‌هایش اشاره کرده که درباره شیوه زندگی در ترکمنستان سؤالات زیادی دارد، اما اعتراف کرده که «احساس راحتی نداشته» تا از مردم سؤالی بپرسد.

تقریباً همه کسانی که از ترکمنستان بازدید می‌کنند، متوجه نبود مردم در اطراف تمام بنا‌های تاریخی و ساختمان‌های ساخته‌شده توسط دولت می‌شوند. حقیقت این است که بیشتر مردم در ساختمان‌های آپارتمانی محقرتر و قدیمی‌تر دوران شوروی در قسمت‌های مختلف شهر زندگی می‌کنند.

چرا به کارکنان دولت چنین آپارتمان‌های مجللی داده می‌شود که به نظر می‌رسد کسی از آن‌ها بازدید نمی‌کند و بقیه مردم کشور کیفیت زندگی بسیار پایین‌تری دارند؟

سؤالات زیادی داشتم؛ اما مطمئناً در ترکمنستان احساس راحتی نمی‌کردم.

کریس در حالی که در یکی از خیابان‌های شهر رانندگی می‌کرد، به قانون عجیبی در مورد وسایل نقلیه در جاده اشاره کرد. او دلیل این موضوع را فاش کرد که چرا هر ماشینی که می‌دید سفید یا نقره‌ای و همیشه تمیز و درخشان بود.

عشق‌آباد به «شهر مرمر» معروف بوده و هر ماشینی باید سفید یا نقره‌ای باشد و رانندگی با ماشین کثیف در این شهر جرم است.

یکی از نقاطی که کریس از بازدیدش لذت برد، «دروازه‌های جهنم» بود؛ دهانه آتش‌فشانی که از سال ۱۹۶۹ در حال سوختن و زبانه کشیدن است.

این شگفت‌انگیز است؛ شما می‌توانید امواج گرمای عظیمی را احساس کنید. گاهی باد می‌وزد و صورتت به طرز باورنکردنی داغ می‌شود.

آمدن به اینجا برای دیدن این شگفتی طبیعی واقعاً فوق‌العاده است.

کریس در پایان گفت:

بدون شک این عجیب‌ترین سفر من تا به حال بوده است.

ترکمنستان که در گذشته تحت حاکمیت شوروی بوده، همچنان یکی از کم بازدیدترین کشور‌های جهان است.

بیش از نیمی از جمعیت این کشور زیر ۳۰ سال سن دارند که دلیل آن، نرخ بالای زاد و ولد در دهه‌های پس از استقلال بوده که منجر به رونق جمعیت شده است.

۷۰ درصد این کشور بیابانی بوده و اقتصاد آن به کشت پنبه و استخراج نفت و گاز طبیعی متکی است.

منبع: روزیاتو

۴
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید