نگاهی به زندگی و جنایات رضوان تقی پدرخواندهی مراکشی مافیای مواد مخدر هلند
رضوان تقی که با نام ریدوان تاگی نیز شناخته می شود به تازگی پس از یک سری قتلهای وحشیانه به حبس ابد محکوم شده است. در جریان دادگاه های او، برادر و وکیل یک خبرچین، توسط آدمکشان وی ترور شدند و یکی از معروفترین خبرنگاران تلویزیون هلند نیز به گلوله بسته شد.
سلطان مواد مخدر هلند، رضوان تقی یک قانون ساده داشت: «اگر حرف بزنی، میمیری». به عنوان رهبر مافیای موکرو که ردی از مرگ و ویرانی را سرتاسر هلند به جا گذاشته است، تقی به تهدید خود عمل می کرد.
رضوان تقی
رضوان تقی که با نام ریدوان تاگی نیز شناخته می شود به تازگی پس از یک سری قتلهای وحشیانه به حبس ابد محکوم شده است. در جریان دادگاه های او، برادر و وکیل یک خبرچین، توسط آدمکشان وی ترور شدند و یکی از معروفترین خبرنگاران تلویزیون هلند نیز به گلوله بسته شد.
پیتر آر دی فریس خبرنگاری که به دست باند رضوان تقی کشته شد
به گفته یک متخصص جرائم سازمان یافته: «تقی از خشونت، خون و قدرت لذت میبرد.»
روسای گروه های جنایتکاری در هلند، که به پایگاهی برای تولید و تخلیه مواد مخدر اروپا تبدیل شده است، به شدت خشن هستند و تعجبی ندارد که به سرزمین لالهها و آسیابهای بادی، دولت نارکو ۲.۰ (narco state 2.0) می گویند.
دولت نارکو اصطلاحی است که به کشورهایی اشاره دارد که تجارت غیرقانونی مواد مخدر با استفاده از قدرت و ثروت خود در نهادهای مشروع حکومتی نفوذ میکند.
اوضاع در این کشور آنچنان از کنترل خارج شده که حاکمیت قانون، تحت فشار شدید قرار گرفته است. حتی نخست وزیر هلند، مارک روته، از ترس دزدیده شدن مجبور شد امنیت شخصی خود را تقویت کند.
قدرتمندترین پدر خوانده نارکو بدون شک رضوان تقی بود
رضوان تقی در اوج قدرتش، یک سوم از تمام واردات کوکائین به اروپا را کنترل میکرد که گفته میشود ثروتی نزدیک به ۸۰۰ میلیون پوند برای او به ارمغان آورد.
به گفته کارشناسان حجم تقاضا، به خشونت کارتلها دامن میزند و زندانی شدن تقی باعث کاهش واردات کوکائین نخواهد شد و فرد دیگر جایگزین میشود. چراکه سود بسیار زیادی در این کار است.
رضوان تقی کیست؟
رضوان تقی در سال ۱۹۷۷ در بنسلیمان، مراکش متولد شد و وقتی دو ساله بود با والدینش که به عنوان کارگران موقت به شهر تاریخی فیانن در مرکز هلند نقل مکان کردند، وارد این کشور شد. خانواده او در محله ای زندگی می کردند که ساکنین آن را کارگران سفیدپوست و مراکشی های مهاجر تشکیل می دادند.
تقی در ۱۷ سالگی ترک تحصیل کرد و به عنوان عضوی از یک باند مواد مخدر، در خیابان ها حشیش می فروخت و از آنجا که ماهیهای کوچک، ماهیهای بزرگ خواهند شد، تقی بزرگ و بزرگتر شد.
آمستردام در مورد حشیش سختگیرانه عمل نمی کند و گردشگران برای دههها از این آزادی سرخوش می شوند. تقی نیز با هوش و جاهطلبی، بازیگر ماهر این صحنه شد و از ارتباطات مراکشیاش برای خرید حشیش استفاده میکرد.
خیلی زود او یک زنجیره تامین ایجاد کرد که شامل قایقهای تندرو حامل مواد مخدر از شمال آفریقا به اسپانیا و به سمت شمال اروپا میشد.
تقی و دوستانش زندگی گانگستری داشتند و به دلیل ریشه مراکشی آنها، موسوم به مافیای موکرو شدند.
تقی با وجود نقش مهمی که در قاچاق مواد مخدر بازی می کرد، با انتقال محل اقامت رسمی خود به مراکش، از رادار پلیس هلند دور ماند.
و خون به پا شد
در سال ۲۰۱۲، درگیری ناشی از دستگیری مجرمان مواد مخدر در آنتورپ بلژیک، به یک جنگ نارکوتیک تبدیل شد. این امر به تقی بیرحم اجازه داد تا در نهایت بر مافیای موکرو حکومت کند، اما عطش او به خونریزی، باعث سقوطش شد.
در سال ۲۰۱۵، یک قاچاقچی مواد مخدر فراری به نام ابراهیم بوژو ملقب به «قصاب» به پلیس مراجعه کرد و گفت که گانگسترهای مرتبط با تقی در حال قرار دادن ردیابهایی روی خودروهای همکارانش هستند. یک ماه بعد، پلیس یک انبار بزرگ اسلحه در فیانن کشف کرد که شامل ۶۰ تپانچه، ۳۶ اسلحه خودکار و ۹ نارنجک دستی بود.
محققان معتقد بودند که تقی یک ارتش کامل از آدمکشان مسلح داشت.
در سال ۲۰۱۷، پلیس هلند به سیستم گوشی رمزگذاری شده مورد استفاده افراد تقی دسترسی پیدا کرد. ظاها گروه تقی فکر میکردند رونالد باکر، که مالک یک فروشگاه بود که از او ردیابها را میخریدند با پلیس صحبت میکند. در یک پیام رمزگذاری شده، تقی نوشت: «دیگر هیچ خائن دو رویی وجود ندارد.»
دو روز بعد، باکر در مقابل خانهاش به گلوله بسته شد.
درک ویرسوم وکیلی که به دست اعضای مافیای موکرو به قتل رسید
در یک اشتباه مهلک دیگر در سال ۲۰۱۷، آدمکشان تقی یکی از دوستان دوران کودکی یکی از اعضای باند را هدف گلوله قرار دادند. او در نهایت همه جزئیات را برملا کرد. اما هزینه این افشاگری ترور برادرش در سال ۲۰۱۸ بود و یک سال بعد وکیل او نیز به قتل رسید.
در دسامبر ۲۰۱۹، سرانجام تقی در پناهگاه خود در دبی دستگیر شد. پلیس در گوشی او، عکسهای تکاندهندهای از یک زن برهنه که به صندلی دندانپزشکی در یک اتاق شکنجه بسته شده بود، پیدا کرد. ابزارهای شکنجه از جمله چاقو جراحی، انبردست و نوار چسب نیز در یک کانتینر عایق صدا کشف شد.
مقامات هلندی معتقدند عکسها متعلق به نایما جیلال، یک قاچاقچی کوکائین مراکشی-هلندی است که در اکتبر ۲۰۱۹ ناپدید شد. پس از ۶ سال محاکمه، تقی در نهایت به اتهام ۵ قتل به حبس ابد محکوم شد.
یک خبرنگار حوزه جرایم میگوید سیاستمداران و پلیس هلند سالیان متمادی در مورد تهدید گانگسترهای موادمخدر بی توجه بودند و امروز کل جامعه تحت تاثیر این خشونتها قرار گرفته است.
سرنوشت رقیب سرسخت تقی ابراهیم “قصاب” بوژو نیز مایه عبرت است؛ او در سال ۲۰۲۲ در اسپانیا پس از آزار و شکنجه وحشیانه با یک گلوله در سر، در یک خودروی سوخته کشف شد. سرنوشتی که اغلب در انتظار آنهایی بود که جسارت خبر چینی پدرخوانده مافیای موکرو را داشتند.
منبع: روزیاتو