۱۴ کشور که ویرانگرترین اَبَر تورم‌ها را از سر گذرانده‌اند

۱۴ کشور که ویرانگرترین اَبَر تورم‌ها را از سر گذرانده‌اند

بسیاری از کشورها در سراسر جهان چنین شرایطی را تجربه کرده‌اند و برخی از آنها هرگز به طور کامل بهبود نیافته‌اند. در ادامه متوجه خواهید شد که کدام کشورها در طول تاریخ بیشترین ضربه را از ابر تورم دیده‌اند.

کد خبر : ۲۰۳۸۹۳
بازدید : ۴۸

اَبَر تورم یک پدیده اقتصادی ویرانگر است که طی آن قیمت‌ها به سرعت افزایش می‌یابد و پول ارزش خود را از دست می‌دهد. گاهی حتی در عرض چند ساعت همه‌چیز دو برابر می‌شود.

بسیاری از کشورها در سراسر جهان چنین شرایطی را تجربه کرده‌اند و برخی از آنها هرگز به طور کامل بهبود نیافته‌اند. در ادامه متوجه خواهید شد که کدام کشورها در طول تاریخ بیشترین ضربه را از ابر تورم دیده‌اند.

۱. فرانسه

45در طول انقلاب فرانسه، فرانسه به دلیل هزینه‌های جنگ و بی‌ثباتی اقتصادی با تورم شدید روبرو شد، قیمت‌ها هر ۱۵ روز دو برابر می‌شد و نرخ تورم در سال ۱۷۹۶ در بالاترین حالت خود، بیش از ۳۰۰ درصد بود.

حکومت ناپلئون سرانجام توانست در سال ۱۸۰۳ فرانک را به عنوان ارز جدید معرفی کند که به تثبیت اقتصاد و بازگرداندن نظم مالی به این کشور کمک کرد.

۲. یونان

46پس از اشغال یونان توسط آلمانی‌ها در طول جنگ جهانی دوم، این کشور تورم سریعی را تجربه کرد. تا اکتبر ۱۹۴۴، نرخ تورم به ۱۳۸۰۰ درصد رسید و قیمت‌ها هر چهار روز یکبار دو برابر می‌شد.

تورم در یونان با جنگ داخلی تشدید شد و منجر به سقوط دراخما، واحد پول این کشور شد.

۳. آلمان

47جمهوری وایمار آلمان به دلیل چاپ بیش از حد پول پس از جنگ جهانی اول، تورم بسیار شدیدی را تجربه کرد و نرخ تورم ماهانه در آن در اکتبر ۱۹۲۳ به اوج خود یعنی رقم ۲۹۵۰۰ درصد رسید.

تا نوامبر ۱۹۲۳، یک دلار آمریکا برابر با ۲۳۸ میلیون پاپیرمارک آلمان بود و برای خرید یک روزنامه به بیش از یک چرخ دستی پر از اسکناس نیاز بود. اقتصاد آلمان تنها زمانی تثبیت شد که دولت ارز جدیدی به نام رنتن مارک را معرفی کرد.

۴. تایوان

48تایوان در طول جنگ داخلی چین در اواخر دهه ۱۹۴۰ دچار تورم شدید شد که در بالاترین نقطه نرخ آن به ۳۹۹ درصد رسید. این موضوع منجر به جایگزینی دلار قدیمی تایوان با دلار جدید تایوان شد.

۵. چین

49با پایان یافتن جنگ داخلی چین در سال ۱۹۴۹، تورم به ۵۰۷۰ درصد افزایش یافت و قیمت مواد غذایی تا ۴۷ تریلیون برابر بیشتر شد.

جنگ داخلی فعالیت‌های اقتصادی را به شدت مختل کرد و منجر به چاپ بیش از حد پول توسط دولت ملی‌گرا شد. در نهایت، جمهوری خلق چین در سال ۱۹۴۹ تأسیس شد و یوان قدیمی با یک واحد پول جدید به نام رنمینبی جایگزین شد.

۶. آرژانتین

50در اواسط دهه ۱۹۷۰، آرژانتین شروع به تجربه یک دوره تورم شدید کرد و میانگین نرخ سالانه حدود ۳۰۰ درصد افزایش یافت تا اینکه به بالای ۵۰۰۰ درصد رسید. به طرز تکان دهنده‌ای، در این دوره قیمت محصولات بیش از ۲۰ میلیارد برابر افزایش یافت.

این بحران ناشی از عوامل بسیاری از جمله چاپ بیش از حد پول و از دست دادن اعتماد به واحد پول آرژانتین، پزو بود.

۷. بوسنی و هرزگوین

51در طول جنگ بوسنی (۱۹۹۲-۱۹۹۵)، تورم در این کشور از ۳۲۰ درصد گذشت و قیمت‌ها هر ۱۲ روز به دلیل اختلالات اقتصادی و جنگ دو برابر می‌شد.

در کنار اختلالات اقتصادی، جنگ بوسنی همچنین باعث از دست دادن عمده تولیدات صنعتی شد و درنتیجه دینار بوسنی بیش از حد دچار تورم شد.

اقتصاد این کشور تنها پس از جنگ، زمانی که اصلاحات اقتصادی انجام شد، تثبیت شد.

۸. پرو

52

در یک دوره فوق‌العاده کوتاه دو ماهه در سال ۱۹۹۰ پرو ابر تورم حدود ۴۰۰ درصدی را تجربه کرد. سوء مدیریت اقتصادی و بی‌ثباتی سیاسی در زمان رئیس جمهور آلبرتو فوجیموری عواملی هستند که باعث بحران شدند و قیمت‌ها در نهایت هر ۱۳ روز دو برابر می‌شد.

این کشور در سال ۱۹۹۱ واحد پول جدیدی به نام نووو سول را معرفی کرد.

۹. سودان

53بر خلاف سایر کشورهای موجود در این فهرست، ابر تورم سودان همچنان در این کشور وجود دارد. سال‌هاست که کشور به دلیل نابسامانی‌های مختلف سیاسی با مشکلات تورمی مواجه بوده و نرخ بالای رشد جمعیت کشور تنها بر این مشکل افزوده است.

سودان در مقاطع متعددی از تاریخ خود با ابر تورم مواجه بوده است، اما سال ۲۰۲۱ بالاترین نرخ تورم با ۳۵۹ درصد بود. این کشور چندین بار با کاهش هزینه‌ها و کاهش ارزش پول سعی در ایجاد ثبات در اقتصاد داشته است، اما این اقدامات کاملاً ناکارآمد بوده است.

۱۰. ترکمنستان

54در اوایل دهه ۱۹۹۰، نرخ تورم در ترکمنستان به بیش از ۳۰۰۰ درصد رسید و قیمت‌ها تقریباً هر ۱۲ روز دو برابر می‌شد. ترکمنستان یکی از کشورهای شوروی سابق بود که به دلیل فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ طعمه تورم شدید شد.

اقتصاد ترکمنستان کنترل ضعیفی بر واحد پول خود، منات داشت و همچنین تنها به یک صادرات واحد (گاز طبیعی) متکی بود. ثبات در این کشور تنها پس از ایجاد اصلاحات در سال ۱۹۹۳ به دست آمد.

۱۱. ارمنستان

55ارمنستان نیز مانند ترکمنستان، پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، با تورم شدید مواجه شد به گونه‌ای که در سال ۱۹۹۴ نرخ تورم سالانه به بیش از ۱۱۰۰۰ درصد رسید.

ابر تورم در ارمنستان نیز تحت تأثیر جنگ این کشور با آذربایجان و محاصره (مانند تصویری که در اینجا نشان داده شده است) بود که تجارت با سایر کشورها را محدود کرد. در نهایت، معرفی مجدد واحد پول مستقل ارمنستان، درام، توانست اقتصاد را تثبیت کند.

۱۲. یوگسلاوی

56بین سال‌های ۱۹۹۲ و ۱۹۹۴، کشور سابق یوگسلاوی بی‌ثباتی اقتصادی عظیمی را تجربه کرد که باعث شد نرخ تورم ماهانه آن در ژانویه ۱۹۹۴ به رقم حیرت‌انگیز ۳۱۳ میلیون درصد برسد.

بی‌ثباتی اقتصادی در یوگسلاوی ناشی از تجزیه این کشور به کشورهای جداگانه و همچنین سوء مدیریت دولت و درگیری نظامی در منطقه بود. دینار قدیمی در نهایت با دینار جدید جایگزین شد تا اقتصاد را تثبیت کند.

۱۳. زیمبابوه

57یکی از معروف‌ترین نمونه‌های ابر تورم را می‌توان به کشور آفریقای جنوبی زیمبابوه نسبت داد که بین سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ رخ داد. در این مدت، نرخ تورم این کشور به ۷۹.۶ میلیارد درصد رسید و قیمت‌ها ۲۴ ساعته دو برابر می‌شد.

۱۴. مجارستان

58در کل تاریخ ثبت شده که مجارستان شدیدترین تورم را در میان تمام کشورهای جهان تجربه کرده است. دوره ابر تورم این کشور حدود یک سال از سال ۱۹۴۵ تا ۱۹۴۶ به طول انجامید و منجر به بزرگترین بحران فقر شد که این کشور تا به حال به خود دیده است. در واقع، بالاترین نرخ تورم ماهانه در ژوئیه ۱۹۴۶ به ۴.۱۹ × ۱۰^۱۶ درصد رسید یعنی ۴۱.۹ کوادریلیون درصد!

ابر تورم مجارستان ناشی از عواقب اقتصادی پس از جنگ جهانی دوم و پرداخت غرامت‌هایی بود که باید توسط دولت انجام می‌شد. در شدیدترین حالت، قیمت‌ها در مجارستان تقریباً هر ۱۵ ساعت دو برابر می‌شد. در نهایت پول مجارستان (پنگو) کاملاً بی‌ارزش شد، که منجر به معرفی یک واحد پول جدید، فورینت، در سال ۱۹۴۶ شد.

منبع: روزیاتو

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید