۱۰ کشوری که بیشترین تعداد فرودگاه ها را دارند؛ از ایالات متحده تا استرالیا

۱۰ کشوری که بیشترین تعداد فرودگاه ها را دارند؛ از ایالات متحده تا استرالیا

آلمان از نظر دنیای هوانوردی کشوری جذاب است، زیرا مانند برزیل، فرودگاه های اصلی آن به پایتخت کشور خدمات رسانی نمی کنند. در واقع، از ۸۳۸ فرودگاهی که در داخل مرزهای آلمان قرار دارند، شلوغ ترین آنها در برلین قرار ندارد، بلکه در فرانکفورت (FRA) و مونیخ (MUC) واقع شده اند.

کد خبر : ۲۲۸۵۸۴
بازدید : ۱۶

دنیای مدرن به طور فزاینده ای در هم تنیده شده است، تا حدی به لطف شبکه بزرگ فرودگاه ها که مردم را از سراسر جهان به هم متصل کرده و آنها را بیش از هر زمان دیگری به دوستان و خانواده نزدیک می کند. حتی علیرغم چالش‌های چند سال اخیر، فرودگاه‌های جدیدی در سراسر جهان افتتاح شده است، اما کدام کشورها بیشترین تعداد فرودگاه را دارند؟

61_11zon

۱- ایالات متحده (۱۵,۸۷۳ فرودگاه)

داده‌های سازمان سیا در هر مورد بر اساس تخمین‌های مربوط به سال ۲۰۲۴ است و کشور پیشرو از نظر تعداد فرودگاه‌ها، ایالات متحده آمریکا به نظر می رسد. بعید به نظر می رسد که این موضوع به این زودی ها تغییر کند، با توجه به این واقعیت که رقم این کشور با ۱۵,۸۷۳ فرودگاه بیش از سه برابر کشوری است که در رتبه دوم قرار دارد. دلیل اصلی این امر این است که جمعیت زیاد ایالات متحده در سراسر کشور پراکنده شده است.

در واقع، در حالی که کشوری مانند استرالیا بیشتر جمعیتش را در مناطق ساحلی می بیند، برخی از بزرگترین شهرهای ایالات متحده (و به تبع آن فرودگاه ها) در داخل خاک کشور قرار دارند. به گزارش Afar، پنج فرودگاه از ۱۰ فرودگاه بزرگ جهان از نظر مساحت در ایالات متحده واقع شده اند که بزرگترین آنها دنور (DEN) است. به همین ترتیب، OAG مدعی است که چهار فرودگاه از ۱۰ فرودگاه بسیار شلوغ جهان در ایالات متحده قرار دارند، از جمله آتلانتا (ATL) که رتبه اول شلوغ ترین فرودگاه های جهان را در اختیار دارد.

62_11zon

۲- برزیل (۴,۹۱۹ فرودگاه)

دومین کشور در این فهرست، برزیل را داریم که مجموع فرودگاه های آن تنها کمی کمتر از ۵,۰۰۰ فرودگاه است. در حالی که تعداد فرودگاه های این کشور با عدد ۴,۹۱۹ به خودی خود بسیار بزرگ است، تنها معادل ۳۱ درصد از کل فرودگاه های موجود در ایالات متحده است، که بر وضعیت این کشور به عنوان یک کشور سنگین وزن در حوزه هوانوردی تأکید می کند. در میان قطب های هوایی برزیل، یک فرودگاه خاص به طور قابل توجهی شلوغ تر از بقیه آنهاست.

فرودگاه مورد بحث فرودگاه بین‌المللی سائوپائولو گوارولهوس-فرماندار آندره فرانکو مونتورو (GRU) است، که بر اساس داده‌های جهانی، از نظر تعداد خطوط هوایی و مقاصد، بزرگترین در برزیل است. این فرودگاه همچنین از نظر تعداد مسافران نه تنها در برزیل بلکه در کل آمریکای جنوبی به‌عنوان شلوغ‌ترین فرودگاه رتبه‌بندی شده است و مجموع مسافران آن در سال ۲۰۲۴ بیش از ۴۳.۵ میلیون نفر بوده که یک رکورد محسوب می‌شود.

۳- استرالیا (۲,۱۸۰ فرودگاه)

در جایگاه سوم، استرالیا را داریم که رقم ۲,۱۸۰ فرودگاه آن برابر با حدود ۴۴.۳ درصد از کل فرودگاه های موجود در برزیل است. در حالی که، همانطور که قبلا ذکر شد، بخش عمده ای از جمعیت این کشور در نزدیکی سواحل زندگی می کنند که نیاز به فرودگاه های داخلی را کاهش می دهد، وسعت این کشور به این معنی است که شهرهای ساحلی زیادی وجود دارد که نیاز به خدمات هوایی دارند. با توجه به آنچه گفته شد، نیاز به حفظ صنعت معدن استرالیا نیز به این معنی است که بسیاری از مسیرها برای خدمت رسانی به مقصدهای داخلی طراحی شده اند.

یکی از فرودگاه های اصلی استرالیا در داخل خاک این کشور، آلیس اسپرینگز (ASP) است، اگرچه در سال‌های اخیر، این فرودگاه بیشتر به دلیل موقعیتش به عنوان یک مرکز بیابانی ذخیره‌سازی هواپیما شناخته شده است تا پروازهای تجاری برنامه‌ریزی‌شده‌اش. همانطور که Simple Flying در مقاله ای در سال گذشته نشان داد، شلوغ ترین فرودگاه های استرالیا به ترتیب نزولی عبارتند از: آدلاید (ADL)، پرث (PER)، بریزبن (BNE)، ملبورن (MEL) و سیدنی (SYD).

63_11zon

۴- مکزیک (۱,۴۸۵ فرودگاه)

با کوچکتر شدن اعداد مورد بررسی، تفاوت بین آنها به همان نسبت کاهش می یابد، به طوری که مجموع ۱,۴۸۵ فرودگاه مکزیک در رده چهارم، کمی بیش از ۶۸ درصد از فرودگاه استرالیا را تشکیل می دهد. در سال‌های اخیر، بخش هوانوردی این کشور از اعتبار گردشگری خود سود برده است، به طوری که خطوط هوایی و فرودگاه‌های سراسر مکزیک پروازهای تفریحی را از مبادی بین‌المللی کوتاه و بلند انجام می‌دهند.

با توجه به اینکه فرودگاه بین المللی بنیتو خوارز مکزیکوسیتی (MEX) در پایتخت این کشور قرار دارد، جای تعجب ندارد که شلوغ ترین فرودگاه مکزیک باشد. با این حال، رتبه پیشرو فرودگاه مکزیکوسیتی به همین جا ختم نمی شود، زیرا با مجموع مسافر سالانه تقریباً ۵۰ میلیون نفری، شلوغ ترین فرودگاه در کل آمریکای لاتین است. بر اساس گزارش Get To Center، برخی از دیگر فرودگاه های اصلی مکزیک بر اساس تعداد مسافران سالانه عبارتند از:

  • فرودگاه بین المللی کانکون (CUN).
  • فرودگاه بین المللی گوادالاخارا (GDL).
  • فرودگاه بین المللی مونتری (MTY).

64_11zon

۵- کانادا (۱,۴۲۵ فرودگاه)

کانادا و مکزیک که از لحاظ جغرافیایی نسبتاً نزدیک به هم قرار دارند و تنها سرزمین اصلی ایالات متحده آمریکا آنها را از هم جدا می کند، از نظر تعداد فرودگاه های موجود در این کشورها نیز بسیار مشابه هستند. در واقع، داده های سیا نشان می دهد که کانادا تنها ۶۰ فرودگاه کمتر از کانادا دارد و تعداد فرودگاه های این کشور در مجموع تا سال ۲۰۲۴ حدود ۱,۴۲۵ فرودگاه تخمین زده می شود.

در بخش شلوغ ترین ها، در سال ۲۰۲۳ بود که اعلام شد فرودگاه بین المللی ادمونتون (YEG) پنجمین فرودگاه شلوغ کانادا از نظر تعداد مسافران است و پس از آن فرودگاه بین المللی کلگری (YYC) در جایگاه چهارم قرار دارد. در مورد جایگاه‌های برتر، فرودگاه بین‌المللی مونترال ترودو (YUL) در جایگاه سوم، ونکوور (YVR) در رتبه دوم و تورنتو پیرسون (YYZ) در رتبه اول قرار گرفتند.

65_11zon

۶- بریتانیا (۱,۰۴۳ فرودگاه)

بر اساس داده‌های سیا، بریتانیا که روبروی کانادا از مسیر اقیانوس اطلس شمالی واقع شده است، آخرین کشور در فهرست است که تعداد فرودگاه‌های حاضر در آن چهار رقمی است. هوانوردی بریتانیا از جنبه‌های مختلف قابل توجه است، اما در مقیاس جهانی، شاید بیشتر به دلیل وجود فرودگاه هیترو لندن (LHR) شناخته شده است، فرودگاهی که در سال ۲۰۲۴ از نظر ظرفیت صندلی در رتبه چهارم جهان قرار گرفت.

داده های OAG نشان می دهد که فرودگاه هیترو لندن نیز به طور مداوم در سال های اخیر به عنوان فرودگاه پیشرو جهان از نظر ارتباطات بین المللی رتبه بندی شده است. این فرودگاه یکی از شش فرودگاه مسافربری لندن است، در حالی که سایرین عبارتند از سیتی (LCY)، گاتویک (LGW)، لوتون (LTN)، ساوتند (SEN) و استانستد (STN). شلوغ ترین فرودگاه غیر لندنی بریتانیا منچستر (MAN) است.

۷- روسیه (۹۰۴ فرودگاه)

روسیه که قاره های اروپا و آسیا را در بر می گیرد، بزرگترین کشور جهان از نظر توده زمین است، که ممکن است شما را به این باور برساند که از نظر تعداد فرودگاه های موجود باید در رتبه بالاتری قرار می گرفت. با این حال، با توجه به اینکه بخش زیادی از این کشور در دو سوی بسیار دورافتاده قرار دارد، هاب های اصلی روسیه نسبتاً اندک هستند، اگرچه با ۹۰۴ فرودگاه، هنوز هم برترین کشور در میان کشورهایی است که تعداد فرودگاه های آن ها سه رقمی است.

سال‌های اخیر شاهد بوده‌ایم که فرودگاه‌های روسیه به دلیل اقدام نظامی بردوام این کشور در اوکراین، ترافیک بین‌المللی خود را از دست داده‌اند. همچنین این موضوع و تحریم های ناشی از آن منجر به تغییر مسیر پروازها در اقصی نقاط حریم هوایی این کشور شده است، اتفاقی که زمان قابل توجهی به پروازهای خاص بین اروپا و آسیا اضافه می کند. طبق داده های Statista، فرودگاه بین المللی مسکو شرمتیوو (SVO) در حال حاضر شلوغ ترین فرودگاه روسیه است.

۸- آلمان (۸۳۸ فرودگاه)

آلمان از نظر دنیای هوانوردی کشوری جذاب است، زیرا مانند برزیل، فرودگاه های اصلی آن به پایتخت کشور خدمات رسانی نمی کنند. در واقع، از ۸۳۸ فرودگاهی که در داخل مرزهای آلمان قرار دارند، شلوغ ترین آنها در برلین قرار ندارد، بلکه در فرانکفورت (FRA) و مونیخ (MUC) واقع شده اند. به ادعای ADV، این هاب ها در سال ۲۰۲۳ به ترتیب به ۵۹.۳۶ و ۳۷.۰۴ میلیون مسافر خدمات رسانی کردند.

در همین حال، فرودگاه براندنبورگ برلین (BER) که سرانجام در اکتبر ۲۰۲۰ پس از سال ها تاخیر افتتاح شد تا جایگزین هاب های سابق Tegel (TXL) و Schönefeld (SXF) این شهر شود، با رقم مسافر سالانه حدود ۲۵ میلیون نفر در رتبه سوم قرار دارد. داده‌های ADV دو فرودگاه دیگر با بیش از ۱۰ میلیون مسافر سالانه، یعنی دوسلدورف (۱۹.۱ میلیون) و هامبورگ (۱۳.۶ میلیون) را نشان می‌دهد.

66_11zon

۹- آرژانتین (۷۵۶ فرودگاه)

در پایین آمریکای جنوبی، آرژانتین از نظر ترندهای هوانوردی کشور جالبی است، زیرا هاب بین المللی پیشرو در میان ۷۵۶ فرودگاه آن به طور کلی شلوغ ترین فرودگاه در کشور نیست. بر اساس داده های جهانی، فرودگاه بین المللی مینیسترو پیستارینی Ministro Pistarini (EZE) در ازیزا، بوینس آیرس، ۸۵ درصد از پروازهای بین المللی آرژانتین را انجام می دهد. با این حال، ظرفیت محدود آن به این معنی است که شلوغ ترین فرودگاه کشور نیست.

در واقع، همانطور که داده‌های ANAC نشان می‌دهد، پس از فرودگاه آیروپارک خورخه نیوبری (AEP)، با ۱۰.۳ میلیون مسافر در سال ۲۰۲۳ در مقایسه با ۱۵.۶ میلیون مسافر فرودگاه مذکور، در رتبه دوم قرار دارد. فرودگاه آیروپارک خورخه نیوبری به بوئنوس آیرس نیز خدمات رسانی می کند و از موقعیت مناسبی که فقط در ۲ کیلومتری شمال غربی مرکز شهر قرار دارد، سود می برد. از نظر عملیاتی، تمرکز اصلی این فرودگاه بازارهای داخلی و کوتاه است.

67_11zon

۱۰- فرانسه (۶۸۹ فرودگاه)

در تکمیل ۱۰ کشور دارای بیشترین فرودگاه، کشور اروپایی فرانسه را داریم که طبق آخرین داده های سازمان سیا، در مجموع ۶۸۹ فرودگاه در داخل مرزهای خود دارد. مانند آرژانتین، بسیاری از ترافیک هوایی تجاری این کشور بر دو فرودگاه که به پایتخت خدمات رسانی می کنند متمرکز شده است. شلوغ‌ترین آنها فرودگاه شارل دوگل پاریس (CDG) است، در حالی که فرودگاه پاریس اورلی (ORY) نیز به این شهر خدمت رسانی می کند.

طبق گزارش Transport Chronicle، فرودگاه شارل دو گل در سال ۲۰۲۳، حدود ۶۸.۳ میلیون مسافر را جابجا کرده، در حالی که در مورد فرودگاه اورلی این رقم ۳۲.۳ میلیون نفر بود. با این حال، در حالی که مجموع تعداد مسافران فرودگاه دومی به طور قابل توجهی کمتر بود، این عدد همچنان برای کسب رتبه دوم در کل کشور کافی است. در واقع، اورلی با اختلاف قابل توجهی از فرودگاه کوت دازور (NCE) در شهر نیس که رتبه سوم را به خود اختصاص داده، در رتبه دوم قرار گرفته است، در حالی که این مرکز در سال ۲۰۲۳ تقریباً ۱۳.۹ میلیون مسافر را جابجا کرده است. دیگر فرودگاه های اصلی فرانسه عبارتند از لیون، تولوز و مارسی.

منبع: روزیاتو

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید