کشندهترین عقرب ایران کجا پیدا میشود؟
یکی از این دسته جانوران که جزو حیوانات خطرناک ایران درنظر گرفته میشوند، عقربها هستند. بیش از ۶۰ گونه عقرب در ایران زندگی میکنند که بهرغم ابعاد کوچکشان، به واسطه سمی که دارند، بسیار خطرناکند.
این گونه عقرب معمولا به رنگ زرد مایل به قهوهای است و بدنی مسطح اما پهن دارد که به آنها اجازه میدهد تا به راحتی بین شکافهای صخرهها قرار بگیرند
تنوع اقلیمی در ایران به گونهای است که در کشورمان گونههای فراوانی از حیوانات زندگی میکنند. در این میان، بسیاری از این گونههای جانوری مرگبار و خطرناک هستند و ممکن است اولین مواجهه با آنها به قیمت جان افراد تمام شود.
یکی از این دسته جانوران که جزو حیوانات خطرناک ایران درنظر گرفته میشوند، عقربها هستند. بیش از ۶۰ گونه عقرب در ایران زندگی میکنند که بهرغم ابعاد کوچکشان، به واسطه سمی که دارند، بسیار خطرناکند.
عقربها و مخصوصا این گونه عقرب، در بخشهای مختلفی از ایران زندگی میکنند ولی بیشتر در مناطقی از جمله بخشهای جنوبی کشور و در استانهای هرمزگان و خوزستان متمرکز هستند.
عقرب گاردیوم با نام علمی Hemiscorpius lepturus ، یکی از آن عقربهایی است که باید حسابی مراقبش بود. عامل اصلی مرگ و میر ناشی از گزیدگی توسط عقرب در مناطق جنوبی ایران و عراق، همین عقرب کوچک است و کودکان بیش از بزرگسالان در معرض مرگ در اثر نیش و ورود سم این عقرب به بدنشان قرار دارند.
اما خوشبختانه پادزهری برای خنثی کردن اثر نیش این عقرب به صورت گسترده در دسترس است و از همین رو توصیه میشود که افراد بلافاصله بعد از عقربگزیدگی به مراکز درمانی مراجعه کرده و بدینترتیب جانشان را از خطر مرگ نجات دهند.
البته معمولا بزرگسالان از نیش این عقرب خطرناک جان سالم به در میبرند؛ اما عموما بعد از گزیدگی، علائم خیلی ناخوشایندی از جمله، تب، استفراغ، حالت تهوع، گیجی و التهاب اطراف محل نیش تجربه میکنند. این علائم معمولا سریع برطرف نمیشوند و برای مدتی طولانی فرد را آزار میدهند. سم این عقرب میتواند باعث تخریب گلبولهای قرمز خون شود و از همین رو در مناطق جنوبی کشور این عقرب را به نام عقرب مرگ نیز میشناسند.
این گونه عقرب معمولا به رنگ زرد مایل به قهوهای است و بدنی مسطح اما پهن دارد که به آنها اجازه میدهد تا به راحتی بین شکافهای صخرهها قرار بگیرند و معمولا در همین شکافها هم زندگی میکنند. موهای ریزی که اندام آنها را پوشانده، فاکتور اصلی تشخیص این گونه از عقرب، از دیگر گونههاست.
منبع: خبرآنلاین