(عکس) اژدهای منقرض شده به طبیعت بازگشت!
این گونه بهعنوان در معرض خطر انقراض طبقهبندی شد و حافظان محیط زیست میترسیدند که تسلیم انقراض شده باشد.
در یک چرخش قابل توجه وقایع، گونه ای از مارمولک که گمان میرفت منقرض شدهاست در استرالیا دوباره کشف شدهاست که امیدی را برای حافظان محیط زیست و دانشمندان به ارمغان میآورد.
اژدهای بدون گوش، خزندهای منحصر به فرد که به دلیل ویژگیهای متمایز و طبیعت دست نیافتنیاش شناخته میشود، مدت ها تصور میشد که از زیستگاه طبیعی خود ناپدید شدهاست.
اژدهای بی گوش گریزان؛ گونهای در لبه پرتگاه اژدهای بدون گوش، با نام علمی Tympanocryptis pinguicolla، یک گونه مارمولک کوچک بومی استرالیا است. این نام خود را از عدم وجود دهانه گوش خارجی گرفته است که آن را از سایر گونه های اژدها متمایز می کند.
این سازگاری منحصر به فرد اژدهای بدون گوش را قادر می سازد تا به طور موثر در زیستگاه های خشک خود استتار کند و تشخیص و مطالعه آن را دشوار می کند. در چند دهه گذشته، اژدهای بدون گوش به دلیل عوامل مختلفی از جمله از بین رفتن زیستگاه، تخریب زمین و گونههای مهاجم با کاهش سریع جمعیت مواجه شد.
این گونه بهعنوان در معرض خطر انقراض طبقهبندی شد و حافظان محیط زیست میترسیدند که تسلیم انقراض شده باشد.
تلاشها برای یافتن و مستندسازی اژدهای بیگوش بیثمر بود و این نگرانی را به وجود آورد که این گونه برای همیشه از بین رفته است. با این حال، کشف مجدد اخیر یک جمعیت کوچک، بارقهای از امید را ایجاد کرده و شور و شوق جدیدی را برای حفاظت از آن برانگیخته است.
کشف مجدد اژدهای بدون گوش را می توان به تلاش دانشمندان و حافظان طبیعت نسبت داد. از طریق بررسی های گسترده و تحقیقات هدفمند، تیمی از هرپتولوژیستها به طور تصادفی با جمعیت کوچکی از مارمولک در منطقهای دورافتاده از زیستگاه شناخته شده آن برخورد کردند.
منبع: خبرآنلاین