روش مفید خانه‌تکانی

روش مفید خانه‌تکانی

دیدنِ بهم‌ریختگی بر منابع شناختی ما اثر میگذارد چون مغز ما نظم را دوست دارد.

کد خبر : ۱۰۲۶۲۰
بازدید : ۱۵۶۳۴

فرادید | بااینکه مغز عاشق نظم است، اما یخچال و انباری بیشتر ما آشفته‌بازاری از ابزار و وسایل بلااستفاده و اغذیه‌ی تاریخ مصرف گذشته است. لازم به ذکر است که تمیزکاری یا مترادف نام‌آشناتر آن «خانه‌تکانی» استرس را کم می‌کند و نکته‌ی جالب اینجاست که هربار در حد یک قفسه تمیزکاری کافیست.

به گزارش فرادید؛ معلوم نیست به چه دلیلی، اما بیشتر ما اصرار داریم بیش از چند قلمِ تاریخ مصرف گذشته را عقب انباری یا یخچال نگه داریم. شاید شما هم برای امتحان کردن یک دستورغذای جدید یا تنوع بخشیدن به حس چشایی اقلامی را خریده‌اید، اما فرصت استفاده از آن‌ها را پیدا نکرده‌اید یا برای دورنریختن چیزی آن را دم‌دست نگه داشته‌اید محض اینکه شاید دوباره از آن استفاده کنید.

آن‌قدر خرت‌و‌پرت جلویِ راهِ انباری یا فضای طبقات یخچال را گرفته که فراموش می‌کنیم چه چیزی کجاست. درهم‌ریختگی علاوه بر عیوبی که به چشم می‌آید، اثرات دیگری روی ما می‌گذارد که قابل‌رویت نیست.

لیبی ساندر استادیار رفتار سازمانی در مدرسه‌ی بازرگانی باند (Bond) می‌گوید: «مغز ما واقعاً نظم را دوست دارد. دیدنِ بهم‌ریختگی به نوعی تهی ساختن دائمی منابع شناختی ماست.»

بهم‌ریختگی روی خلق‌وخو، خواب، سطح استرس و تمرکز ما اثر می‌گذارد: «باعث می‌شود احساس خستگی یا استرس کنیم، شاید در ظاهر لم داده و درحال استراحت باشید یا مشغول دورکاری در خانه، اما مغز شما بصورت ناخودآگاه به آشپزخانه‌ی بهم‌ریخته و نامرتب فکر می‌کند.»

ساندر عقیده دارد مردم معمولاً از تمیزکاری اجتناب می‌کنند، چون نگرانِ حجم کاری هستند که باید انجام دهند. «فکر کنم بااینکه چیز‌هایی مثل روش ماری کوندو خیلی محبوب شدن، اما رویکرد اون میتونه برای مردم واقعاً استرس‌زا باشه، ایده‌ی انجام دادن فوری و هم‌زمان همه چیز.»

ایده‌ی خالی کردن کلِ یخچال یا انباری و تمیزکاری آن‌ها جالب بنظر نمی‌رسد؟ رویکرد قفسه به قفسه را بهتر می‌توان مدیریت کرد و به انجام رساندن آن راحت‌تر است. «هربار فقط یک قفسه از یخچال رو تمیز کنید، همه‌ی چیز‌های اون قفسه رو بیرون بیارید، تمیز کنید و دوباره سر جاشون بذارید.»

منبع: theguardian

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید