باید و نبایدهای پایین آوردن تب کودکان
والدین معمولاً بیشتر از اینکه بهدنبال یافتن علت تب در کودکان باشند، فقط بر پایینآوردن آن تمرکز میکنند. خیلی از والدین بهاشتباه تصور میکنند که تب خطرناک است، اما تب تقریبا در همه موارد، خطرناک نیست بلکه فقط واکنش بدن به عفونتی نهفته است.
گاهی دندان درآوردن نیز ممکن است باعث افزایش اندکی دمای بدن شود البته در نوزادان کوچکتر، تب میتواند نشانهای از عفونت جدی باشد هنگامی که میبینید درجه حرارت نوزادتان بالا میرود، میتواند باعث نگرانی بالای برای شما شود این مشکل باعث میشود تا با پزشک تماس بگیرید یا مراقبتهای اورژانسی را دریافت کنید.
دستورالعملهای زیر ممکن است برایتان مفید باشد، دستورالعمل تب کودک در آکادمی آمریکایی اطفال (AAP):-نوزادان سن ۶ ماه به بالاتر درجه حرارت بیش از ۱۰۳ درجه (۳۹.۴ درجه سانتیگراد) نیاز به مشاوره فوری با یک پزشک دارد.
اگر کودک شما علائم دیگر بیماریای مانند سرماخوردگی، سرفه، استفراغ یا اسهال را نشان داد، با پزشک خود مشورت کنید علاوه بر این، به عنوان یک پدر و مادر، همیشه به غرایزتان اعتماد کنید اگر فکر میکنید باید به پزشک مراجعه کنید، این کار را انجام دهید.
آیا تب در کودکان نگرانکننده است؟
از دارو استفاده کنید
حتما برای استفاده از دارو و دوز مناسب، با پزشک متخصص کودکان مشورت کنید.
فرد تبدار را گرسنه نگه ندارید
درست است که کودکانی که تب دارند، کمتر احساس گرسنگی میکنند، اما وقتی تمایل به غذاخوردن نشان میدهند، غذاهای متعادل و سالم به آنها بدهید. تغذیه سالم به سیستم ایمنی کمک میکند تا بدن کودک بتواند بهتر با تب بجنگد.
تا میتوانید، از مایعات استفاده کنید
عرقکردن در هنگام تب، آب بدن را کاهش میدهد؛ پس تا میتوانید به کودک تبدارتان آب بدهید. اگر بیرونروی دارد یا استفراغ میکند، بهجای آب به او مایعات الکترولیتدار بدهید. مایعات الکترولیتدار یا مایعات ورزشی مایعاتی حاوی سدیم، پتاسیم و منیزیم هستند و آب را ذخیره میکنند. بسیاری از آبمیوهها میتوانند جزء مایعات الکترولیتدار محسوب شوند.
لباس زیاد به او نپوشانید
معمولا کودکی که تب دارد، بیشتر از دیگر کودکان لباس میپوشد. پوشیدن لباس زیاد یا پوشاندن با پتوی ضخیم، از بیرونرفتن حرارت جلوگیری میکند و باعث بالاتر رفتن تب میشود. پس باید مطمئن شویم که بیشتر از حد معمول، لباس نپوشیده باشد؛ همچنین نباید با پتوی ضخیمی رویش را بپوشانیم.
از کمپرس آب ولرم استفاده کنید
اگر کودک شما استفراغ میکند و نمیتواند داروی خوراکی مصرف کند، سهچهار سانتیمتر آب ولرم در وان بریزید و با استفاده از ابر یا پارچهای لطیف، بالاتنه، بازوها و پاهای او را نمناک کنید تا دمای بدنش پایین بیاید.
نکاتی که قبل از تماس با پزشک باید در نظر بگیرید
قبل از اینکه کودکتان را به مطب پزشک ببرید، نکتههای زیر را در نظر بگیرید:
۱. سن کودک
معمولا تب در کودکان کوچکتر نگرانکنندهتر است. در موارد زیر، به پزشک مراجعه کنید:
- تب بالای ۳۸ درجه در کودکان زیر ۳ ماه
- تب بالای ۳۸٫۸ در کودکان ۳ تا ۶ ماه
- تب بالای ۳۹ درجه در کودکان بالای ۶ ماه
۲. مدتزمان تب
در کودک ۳ تا ۱۲ ماه: برای هر تبی که بالای ۳۸ درجه باشد و بیشتر از ۲۴ ساعت طول بکشد.
در کودکان ۱ تا ۲ سال: اگر تب ۲ روز یا بیشتر طول بکشد و بهتر نشود.
در کودکان بالای ۲ سال: درصورتیکه تب بعد از ۳ روز بهتر نشود.
۳. علائم دیگر
برخی علائم هم میتوانند نگرانکننده باشند:
- استفراغ مکرر یا بیرونروی
- درد شدید در گوش
- سردرد
- گلودرد
- گرفتگی گردن
- سستی
- تنگی نفس
- دانههای قرمز پوستی
- علائم کم آبی (مانند کمشدن ادرار و کاهش یا کمبود اشک).
در ضمن، اگر متوجه شدید کودکتان رفتاری غیرعادی یا بیماریهای جانبی دیگری مانند آسم یا دیابت دارد، حتما درصورت بروز تب به پزشک مراجعه کنید. در بعضی از موارد، تب در کودکان خیلی بالا میرود و ممکن است به تشنج منجر شود؛ اما در بیشتر موارد بیضرر است.
کرونا در کودکان چه علائمی دارد؟
تب
علائم گوارشی از قبیل استفراغ، اسهال یا تهوع
تغییر در حس بویایی
درد از جمله درد عضلانی یا سردرد
تغییر در رفتار: ممکن است کودک، به خصوص کودکی که توانایی بروز شفاهی احساس یا بیان علائم خود را ندارد، بداخلاق شود و بیشتر گریه کند. بعضی از کودکان نیز مضطرب می شوند (به خصوص اگر بدانند که ویروس کرونا می تواند خطرناک باشد).