هرآنچه باید درباره سریال «داریوش» بدانید
«داریوش» پس از فیلم «موقعیت مهدی» دومین تجربه کارگردانی حجازیفر است که در همین قسمتهای ابتدایی توانسته مخاطب خودش را پیدا کند.
به تازگی چهارمین قسمت از سریال «داریوش» در پلتفرم شبکه نمایش خانگی فیلمنت منتشر شده. این سریال پیش از شروع پخش بخ دلیل موسیقی که بر روی تیزر آن استفاده شده بود و قرابت نام مجموعه با یکی از خوانندگان قدیمی ایرانی، خبرساز شده بود.
با وجود اینکه نویسندگی، کارگردانی و بازیگری نقش اولین این سریال برعهده هادی حجازیفر است، اما شاید «داریوش» را بتوان محصول جدید از گروه برادران محمودی دانست که سال گذشت با سریال جنایی «پوست شیر» مورد توجه قرار گرفته بودند.
معرفی سریال «داریوش»
«داریوش» پس از فیلم «موقعیت مهدی» دومین تجربه کارگردانی حجازیفر است که در همین قسمتهای ابتدایی توانسته مخاطب خودش را پیدا کند. درامی که داستان آن در پایینشهر و در میان خلافکاران اتفاق میافتد، اما رگههایی از کمدی هم در آن دیده میشود و همین موضوع آن را سرگرمکننده کرده.
این مجموعه بعد از پایان «در انتهای شب» فعلا تنها سریالی است که در پلتفرم فیلمنت در حال پخش است. در ادامه به مرور این سریال پرداختهایم.
داستان سریال «داریوش»
مردی به نام داریوش پس از سالها که متواری بوده، برای اینکه کنار دختر و نوهاش باشد به ایران بازگشته. دو گروه دنبال او هستند، دوست قدیمی به نام بهرام که مقدار زیادی طلا از داریوش بدهکار است و پسری به نام رامین که مدعی است داریوش پدرش را کشته.
در این میان رابطه عاطفی لیلا دختر داریوش با پسری به نام وحید و ترسو بودن داریوش هم موضوعاتی است که به خط داستانی اصلی کمک میکند. این خلاصه داستان سریال «داریوش» است که در این ۴ قسمت به مخاطب معرفی شده.
داستانی که بیش از هرچیز در ابتدا زندگی نعیم، شخصیت اصلی سریال «پوست شیر» با بازی هادی حجازیفر را به یاد میآورد، اما در ادامه با شناخت بیشتر از شخصیت داریوش، حجازیفر را از قالب نعیم خارج کرد.
شخصیتپردازی سریال کامل انجام شده و کاراکتری باقی نمانده که معرفی نشده باشد. گرههای داستانی فقط ایجاد شده، اما فعلا هیچکدام باز نشده و فعلا «داریوش» مدام در فرار و گریز است.
در همین چند قسمت هم پلانهای کندی که میتوانست وجود نداشته باشد تا داستان با سرعت بیشتری پیش برود وجود دارد. اما هنوز تکلیف قصه معلوم نیست و تنها مخاطب با یک خلافکار باسابقه که حالا از همه کارهایش پشیمان است، اما جرات روبه رو شدن با طلبکارانش را ندارد، در تقابل است.
در یک تعریف کلی، «داریوش» را میتوان نسخه ایرانیزه شده فیلمهای گنگستری آمریکایی دانست. خلافکارانی که دزدی، آدمکشی و کارهای خلاف در کارنامه زندگیشان است، اما جاهایی هم بیدست و پا هستند و حتی ترسو.
همین ترس آنها را تبدیل به آدمهای خطرناک اما شیرین میکند. داریوش، برای جبران اشتباهاتش برگشته و در عین حال که هنوز دزدیهای کوچک انجام میدهد، به فقرا هم کمک میکند و در تلاش است آدم خوبی باشد.
عوامل سازنده سریال «داریوش»
موفقیت سریال «پوست شیر» به نویسندگی و کارگردانی جمشید محمودی، باعث شد که پلتفرم فیلمنت به دنبال ادامه همکاری با برادران محمودی باشد. طراح اولیه قصه سریال «داریوش» نوید محمودی است، بنابراین دور از انتظار نبود که درونمایه اصلی این مجموعه هم بیشباهت به «پوست شیر» نباشد.
اما نویسندگی سریال «داریوش» را هادی حجازیفر برعهده گرفته و خودش هم در دومین تجربه کارگردانی یک اثر تصویری و اولین تجربه کارگردانی سریال، این مجموعه را جلوی دوربین برد. همچنین گروه سازنده و دیگر عوامل پشت دوربین بیشتر از میان عوامل سریال «پوست شیر» انتخاب شدهاند.
برادران محمودی در تجربههای فیلمسازی و سریالسازی که در دو دهه اخیر پشتسرگذاشتهاند، نشان دادهاند بیشتر علاقمند هستند، درباره مسایل مربوط به مهاجران افغانستانی و پس از آن زندگی طبقه ضعیف و مسایل اجتماعی که زیر پوست شهر وجود دارد، روایت کنند.
اما «داریوش» با اولین تجربه حجازیفر در زمینه کارگردانی بسیار متفاوت است. او در «موقعیت مهدی» برشی از زندگی یکی از شهدای جنگ تحمیلی را روایت کرده بود و حالا به قصهای در دل شهر تهران و امروز پرداخته.
از مسایل فنی کارگردانی که عبور کنیم، نویسندگی و بازیگری همزمان در کنار کارگردانی، کار سختی را بر دوش حجازیفر گذاشته که در «موقعیت مهدی» هم همین شرایط را داشت.
اما او تا اینجای کار نشان داده بلد است با شکل روایت و نوع کارگردانیش یک داستان جنایی درام را تبدیل به قصهای سرگرمکننده کند. برای قضاوت درباره قصه زود است، اما حجازیفر در کارگردانی سریال هم مانند بازیگری نمره قبولی را از مخاطب و منتقدان دریافت کرده.
گروه بازیگران سریال «داریوش»
«داریوش» سریال پربازیگری است که هرکدام از شخصیتها قصهای دارند و اینطور که به نظر میآید، برای مدت کوتاه در داستان حضور ندارند. شخصیت اصلی این سریال داریوش است که خود هادی حجازیفر آن را برعهده دارد.
حجازیفر پس از سالها حضور در تئاتر با فیلم «ایستاده در غبار» در سال ۱۳۹۴ به سینما معرفی شد و پس از به یک چهره پرکار و محبوب در سینما تبدیل شد. نمایشخانگی فرصت دیگری بود برای حجازیفر که پس از چند تجربه کوتاه و ناموفق با «پوست شیر» در این مدیا هم قدرت بازیگری خود را نشان داد.
حجازیفر با بازی خود، شخصیت داریوش را به یک تیپ تبدیل کرده که احتمالا پس از این در آثار نمایشی دیگری هم خواهیم دید. خلافکار خانواده دوستی که در ظاهر مرد مجکمی به نظر میآید اما در خلوت خودش، بسیار شخصیت کمدی و فانتزی دارد. این تضاد در شخصیت را حجازیفر به خوبی در بازی خودش نشان میدهد.
ژیلا شاهی بازیگر نقش لیلا هم پیش از این در «پوست شیر» مورد توجه قرارگرفت. او حالا نقش زنی را بازی میکند که هم عاشقپیشه است و هم یک خوی عصبی دارد و مدام در حال دفاع از خود است. لیلا نماد زنانی است که از حقشان دفاع میکنند.
شاهی فیزیک یک زن جسور را دارد، اما در بازی جز سکانسهایی که فریاد میکشد، چندان نمیتواند لیلا را به درستی به مخاطب نشان دهد. پدرش، مردی که دوستش دارد و دیگران به او لقب وحشی دادهاند، اما این وحشی بودن در تعریف مانده و به تصویر در نمیآید.
عباس جمشیدی دیگر بازیگر اصلی این سریال است. او دوست صمیمی داریوش است و همراه خلافکاریهای او، اما به شدت ترسو است. همین ویژگی از او یک شخصیت جذاب ساخته که در کنار داستان اصلی، کارها و رفتارش را مورد توجه قرار داده. جمشیدی در سالهای اخیر به واسطه حضور در پروژههای نمایشخانگی به یک بازیگر محبوب برای نفشهای مکمل تبدیل شده است.
مهرداد صدیقیان، کیوان ساکتاف، رامین راستاد، نقش جوانان ارازل داستان «داریوش» را برعهده دارند. هرسه آنها پیش از این هم تجربه حضور در چنین نقشهایی را داشتهاند و بازی ویژهای از آنها در سریال دیده نمیشود.
اما حضورشان و تسلط بر نقشهایشان به بدنه سریال کمک میکند. حسین قصابیان و امیر نوروزی نقشهای متفاوتی در این مجموعه برعهده دارند. قصابیان با سر تراشیده در نقش یک خلافکار بزرگ ایفای نقش میکند که شبیه یک پدرخوانده برای دیگر خلافکاران است.
او تا اینجا در چند سکانس بیشتر حضور نداشته اما مشخص است که با حجازیفر به عنوان کارگردان به اشتراک خوبی درباره نقش بهرام رسیدهاند. نوروزی هم که چندسالی است به چهره سریالهای شبکه نمایشخانگی تبدیل شده، تا به جال تجربه بازی در نقش یک پولدار که اهل زد و بند باشد را نداشته و سریال «داریوش» شرایط حضور در همچین نقشی را برای او فراهم کرده.
سحر دولتشاهی دیگر بازیگر زن سریال «داریوش» است که به تازگی وارد داستان شده. دولتشاهی قرار است زن مورد علاقه داریوش باشد، اما گریم او اینطور به نظر میرسد که سن شخصیتی که برعهده دارد، خیلی از سن واقعی خودش کمتر است.
او نشان داده بازی در هر نقشی را میتواند به خوبی به انجام برساند. اما باید منتظر بود و دید چه در انتظار شخصیتی است که برعهده او گذاشتهاند.
منبع: خبرآنلاین