تصاویر؛ ۱۰ فیلم سینمایی برتر که با آیفون فیلمبرداری شدهاند

گاهی اوقات ابزار یک فیلمساز به کمک او میآیند تا تصویری را که در ذهن دارد، دقیقا به بیننده ارائه دهد؛ گاهی این ابزار در حد دوربین یک آیفون است. حتی برخی از نامهای برجسته در سینما برای ساخت فیلمهای خود از آیفون استفاده کردهاند؛ چه برای کل فیلم باشد و چه بخشی از آن، و این نشان میدهد که میتوان ایدههای بزرگ را با ابزارهای کوچک محقق کرد.
گوشیهای هوشمند به بخشی جدانشدنی از زندگی روزمرهی همهی ما تبدیل شدهاند و فیلمسازان زیادی از طریق آنها راههای خلاقانهای برای ارائهی داستانهای خود پیدا کردهاند. با اینکه کیفیت فیلمسازی روی گوشیهای هوشمند به وضوح با دوربینهای حرفهای یکی نیست، اما برخی از کارگردانان موفق شدهاند با یک آیفون ساده فیلم سینمایی بسازند و داستانهایشان را با سادهترین تجهیزات روایت کنند.
کدام فیلمهای سینمایی شاخص با با آیفون فیلمبرداری شدهاند؟
گاهی اوقات ابزار یک فیلمساز به کمک او میآیند تا تصویری را که در ذهن دارد، دقیقا به بیننده ارائه دهد؛ گاهی این ابزار در حد دوربین یک آیفون است. حتی برخی از نامهای برجسته در سینما برای ساخت فیلمهای خود از آیفون استفاده کردهاند؛ چه برای کل فیلم باشد و چه بخشی از آن، و این نشان میدهد که میتوان ایدههای بزرگ را با ابزارهای کوچک محقق کرد.
۱۰. ۲۸ سال بعد (28 Years Later)
- سال اکران: ۲۰۲۵
- کارگردان: دنی بویل
- بازیگران: آرون تیلور جانسن، جودی کومر، ریف فاینز
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: – از ۱۰
اگر از طرفداران فیلمهای دیستوپیایی علمی-تخیلی هستید، «۲۸ روز بعد» ساختهی دنی بویل یک فیلم شاهکار است که کیلین مورفی در آن بازی میکند. «۲۸ سال بعد» دنبالهای بر آن به حساب میآید که بالاخره امسال اکران خواهد شد. این بار کیلین مورفی در مقام تهیهکننده به فیلم بازگشته و الکس گارلند نویسندگیاش را عهدهدار بوده است.
یکی از جذابترین نکات فیلم این است که «۲۸ سال بعد» تماما روی آیفون 15 پرومکس گرفته شده است. با توجه به آنچه تاکنون در تریلرها دیدهایم، میتوانیم بااطمینان بگوییم، فیلم بویل یکی از هیجانانگیزترین فیلمهای پساآخرالزمانی سالهای اخیر خواهد بود.
۹. ذهن آرام نمیگیرد (Uneasy Lies the Mind)
- سال اکران: ۲۰۱۴
- کارگردان: ریکی فوشایم
- بازیگران: جوناس فیش، جیم اسپزانو، دیلن تاکر
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۵.۸ از ۱۰
این فیلم سینمایی مستقل بهطور کل روی آیفون فیلمبرداری شده است؛ مشخصا آیفون 5s. باوجود سنسور کوچک گوشی و عمق کمتر، نیلز آلپرت، فیلمبردار، توانسته توانایی داستانگویی بصری خود را به نمایش بگذارد و برای افزایش تنشهای روانی از تکنیکهای ساده استفاده کند. بااینکه فیلم فوشایم شاهکاری به حساب نمیآید، اما همچنان سرگرمکننده است و به داستان فروپاشی روانی و عذاب وجدان مردی میپردازد که در زمستان در یک عمارت تنها افتاده است.
۸. پرنده بلندپرواز (High Flying Bird)
- سال اکران: ۲۰۱۹
- کارگردان: استیون سودربرگ
- بازیگران: کایل مکلاکلن، جریل پرسکات، زکری کوینتو
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۲ از ۱۰
این فیلم درام ورزشی ساختهی استیون سودربرگ داستان مدیر برنامهای را روایت میکند به یک بسکتبالیست جوان پیشنهادی غیرمنتظره میدهد؛ او باید طی ۷۲ ساعت این پیشنهاد را پیاده کند. سودربرگ یکی از مهمترین چهرههای فیلمسازی مستقل است. وقتی هم از فیملسازی دیجیتال حرف میزنیم، سودربرگ یکی از اولین نامهایی است که به ذهن میآید. او «پرنده بلندپرواز» را روی آیفون 8 ساخته و با اینکه این فیلم سینمایی تماما با گوشی هوشمند فیلمبرداری شده، اما سبک بصری مدرن و خاصی دارد که کمک بزرگی به داستان و جریان سریع آن میکند. «پرنده بلندپرواز» یکی از فیلمهای مهم این فهرست به حساب میآید؛ چون نشان میدهد حتی با آیفون نیز میتوان فیلمی ساخت که شبیه یک فیلم سینمایی درست و درمان است.
۷. ۹ سفر(9 Rides)
- سال اکران: ۲۰۱۶
- کارگردان: متیو ای. چری
- بازیگران: دورین میسیک، رابین لی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶ از ۱۰
«۹ سفر»، به کارگردانی و نویسندگی متیو ای. چری دربارهی یک رانندهی اوبر است که در شلوغترین شب سال اخبار تکاندهندهای به گوشش میرسد. باوجود نقدهای متفاوتی که نسبت به این فیلم وجود دارد، اما «۹ سفر» توانسته با استفادهی نوآورانهاش از فناوری روایتی جذاب ارائه دهد؛ هرچند نمیتوان کمبودهای داستانی موجود در آن را منکر شد.
فیلم چری بهطور کامل روی Beastgrip Pro و آیفون 6s و در قالب 4K گرفته شده که پتانسیل گوشیهای هوشمند برای ساخت فیلمهای سینمایی را نشان میدهد؛ بهطوری که کارگردانان مستقل میتوانند با بودجهای بسیار کمتری و فیلمبرداری روی دستگاهی چنین کوچک، همچنان یک فیلم تروتمیز بسازند.
۶. ۱۶۰ حرف (160 Characters)
- سال اکران: ۲۰۱۶
- کارگردان: ویکتوریا میپلبک
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۴ از ۱۰
این فیلم مستند کوتاه یازده دقیقهای دربارهی یک رابطهی سهساله است که برپایهی پیام دادن روی یک گوشی نوکیای قدیمی بنا میشود. «۱۶۰ حرف» پرسشهایی را دربارهی ماهیت ارتباطات و چگونگی آن در دنیای امروزی مطرح میکند؛ دنیایی که بیش از هر زمانی به تکنولوژی وابستگی دارد. به جز ایدهی مبتکرانهی این فیلم کوتاه، میپلبک کل فیلم را بااستفاده از آیفون ساخته که ابتکار دیگری از او را نشان میدهد. به عبارت دیگر، گوشی همراه در «۱۶۰ حرف» دو نقش بازی میکند: نقشی روایی در داستان فیلم و نقش ابزاری که میپلبک از آن برای فیلمبرداری استفاده کرده است. این فیلمساز به خاطر «۱۶۰ حرف» نامزد جایزهی نوآوری RIFA شد.
۵. دیوانه (Unsane)
- سال اکران: ۲۰۱۸
- کارگردان: استیون سودربرگ
- بازیگران: کلیر فوی، جاشوا لنرد، جونو تمپل، مت دیمون
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۴ از ۱۰
یک فیلم سینمایی استیون سودربرگ دیگر که روی آیفون فیلمبرداری شده است. این فیلم با تم ترسناک و روانشناختی خود، کلیر فوی، بازیگر برجستهی سریال «تاج» (The Crown’)، را در نقش زنی جوان دنبال میکند که بدون اختیار خود به تیمارستان فرستاده و در آنجا مجبور میشود با بزرگترین ترس خود مقابله کند. مسئله اینجاست که نمیدانیم آیا این ترس، واقعی است یا تنها ساختهی ذهن پریشان نقش اصلی. «دیوانه»، حتی پیش از «پرنده بلندپرواز»، اولین فیلم سینمایی سودربرگ به حساب میآید که آن را روی آیفون ساخته و بااینکه از ظاهر فیلم هم برمیآید که روی گوشی ساخته شده، اما این سبک بصری به جنبهی پارانویایی داستان کمک کرده است.
۴. خواب خانهی خود را دارد (Sleep Has Her House)
- سال اکران: ۲۰۱۸
- کارگردان: اسکات بارلی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۹ از ۱۰
«خواب خانهی خود را دارد» خلاف هرچیزی است که تابهحال دیدهاید. این فیلم، درام، ترس و رمز و راز را به هم میآمیزد و روایتی انتزاعی ارائه میدهد که بیشتر بر اتمسفر متمرکز شده تا داستانگویی سنتی. فیلم بارلی با عنصر سورئالیستی، طبیعت را به تصویر میکشد و این بار، محیط به شخصیت اصلی تبدیل میشود. این فیلم با بودجهی اندک خود تماما روی آیفون 6 فیلمبرداری شده و تجربهی نابی را برای بیننده میسازد که معنای فیلم سینمایی را دگرگون میکند. همزمان، نشان میدهد که یک فیلم سینمایی خوب، به ابزارهای گران قیمت نیازی ندارد و در این مورد خاص، حتی به بازیگران انسانی نیز نیاز نبوده است.
۳. نارنگی (Tangerine)
- سال اکران: ۲۰۱۵
- کارگردان: شان بیکر
- بازیگران: کیتانا کیکی رودریگز، میا تیلر، کارن کاراگولین
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۱ از ۱۰
شان بیکر سال گذشتهی میلادی برای فیلم خود «آنورا» (Anora) جوایز بسیاری به دست آورد و امروزه فیلمهایش به عنوان برخی از بهترین فیلمهای مستقل شناخته میشوند. «نارنگی» اولین فیلم اوست که توجهات زیادی را به سبک خاص فیلمسازی بیکر جلب کرد. فیلم درام کمدی جنایی «نارنگی» با سه دوربین آیفون 5s و برنامهی FiLMIC Pro ساخته شده و داستان سیندی را دنبال میکند که پس از ۲۸ روز از زندان بیرون آمده و شب کریسمس دنبال دوستپسرش میگردد که با خیانت به سیندی قلبش را شکسته است. «نارنگی» یکی از بهترین فیلمهای سینمایی است که روی آیفون ساخته شده و امتیاز ۹۶ درصد آن روی وبسابت «راتن تومیتوز» نیز نشان از محبوبیت فیلم بین منتقدان دارد. بیکر با استفاده از آیفون توانست جنبهای واقعی از لسآنجلس را به تصویر بکشد که احساسی قوی و عاری از هرگونه آلایش را به بیننده منتقل میکند.
۲. پروژه فلوریدا (The Florida Project)
- سال اکران: ۲۰۱۷
- کارگردان: شان بیکر
- بازیگران: ویلم دفو، کریستوفر ریورا، بروکلین پرینس
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۶ از ۱۰
مثل «نارنگی»، «پروژه فلوریدا» هم یک فیلم سینمایی واقعگرایانه و تأملبرانگیز از شان بیکر است و به گروهی از اقلیتها در امریکا میپردازد. داستان آن طی یک تابستان اتفاق میافتد و یک دختربچهی بلای شش ساله و ارتباط او را با دوستان و مادرش دنبال میکند.
«پروژه فلوریدا» بهطور کامل روی آیفون فیلمبرداری نشده، بلکه بخش اعظم آن با فیلم ۳۵ میلیمتری گرفته شده است. اما صحنهی آخر آن که در دیزنیورلد میگذرد و دیزنی از فیلمبرداری آن بیخبر بوده، با آیفون 6S Plus فیلمبرداری شده. با اینکه نمیتوان گفت بیکر «پروژه فلوریدا» را تنها با آیفون ساخته، اما حتی در صحنههای پایانی هم میتوانید سبک خاص روایی و فیلمبرداری بیکر را ببینید که با اجرایی تحسینبرانگیز تکمیل شده است.
۱. در جستجوی شوگرمن (Searching for Sugar Man)
- سال اکران: ۲۰۱۲
- کارگردان: مالک بنجلول
- بازیگران: سیکستو رودریگز
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۸.۲ از ۱۰
مستند زندگینامهای مالک بنجلول دو نفر اهل افریقای جنوبی را دنبال میکند که میخواهند بفهمند چه بلایی بر سر یکی از قهرمانان دهههفتاد میلادی راک اند رول آنها، یعنی رودریگز افتاده است. این مستند برندهی اسکار به مسئلهی هویت، چه شخصی و چه فرهنگی، و خودشناسی میپردازد و بر مفاهیمی چون شهرت و نقطهی مقابل آن، یعنی ناشناس بودن تمرکز میکند.
سازندگان «در جستجوی شوگرمن» از جایی در فرایند تولید، دیگر نتوانستند فیلم لازم برای یک دوربین ۸ میلیمتری گرانقیمت را تهیه کنند و برای همین به فیلمبرداری با آیفون روی آوردند. «در جستجوی شورگمن» بااینکه بهطور کل روی گوشی همراه ساخته نشده، اما برای ساخت بخشی از آن از یک برنامهی آیفون به نام 8mm Vintage Camera استفاده کردهاند تا همان حسی را تداعی کند که فیلم. «در جستجوی شوگرمن» نشان میدهد که اگر فیلمساز هستید و ابزارهای معمول در دسترساتان نیست، باز میتوانید داستانهایی که میخواهید را با استفاده از سادهترین ابزار در قالب یک فیلم سینمایی به تصویر بکشید.
منبع: خبرآنلاین