تصاویر؛ ۱۰ انیمه مدرن که فراتر از انتظار ظاهر شدهاند

فرقی نمیکند که با انیمه مدرن طرف باشیم یا کلاسیک. برای طرفداران هیچچیز لذتبخشتر از آن نیست که یک انیمه فراتر از انتظارشان ظاهر شود. از توانایی در روایت داستانی پرکشش گرفته تا استفاده از انیمیشنی چشمنواز و تحسینبرانگیز، همگی از عناصری هستند که میتوانند انیمه را به اثری تکرارنشدنی تبدیل کنند. به این ترتیب تماشاگران نیز چیزی فراتر از تصورشان دریافت میکنند و لذت تماشای انیمه چند برابر میشود.
بسیاری از انیمه های مدرن مانند وینلند ساگا (Vinland Saga) و فریرن (Frieren) با داشتن ویژگیهای خارقالعادهشان تجربهای بهیادماندنی برای مخاطبان خود رقم میزنند. نوآوریهای به کار رفته در این سبک از انیمهها، انقلابی در صنعت سرگرمی به پا کرده و باعث شدهاند این آثار از سایرین متمایز شوند. از شخصیتهای پیچیده گرفته تا جهانهای زیبایی که با دقت و ظرافت طراحی شدهاند، همگی در این آثار بهگونهای کنار هم قرار گرفتهاند که جادوی داستانسرایی را زنده میکنند و پیوندی عمیق با مخاطب برقرار میسازند؛ پیوندی که حتی پس از پایان آخرین قسمت نیز در ذهن باقی میماند.
۱۰. Delicious in Dungeon
فراتر از خوراکیهای خوشمزه
هرچند ایده اصلی انیمه خوشمزه در دانجن (Delicious in Dungeon) درباره غذا و آشپزی است، اما روایت آن بهحدی جذاب بیان میشود که داستانش را بهیادماندنی میکند. این انیمه در قالب آشپزی، جنبههای دیگر را به شکلی هنرمندانه بیان میکند. برای مثال، توجه به پیچیدگی سیاهچالها و همچنین برخوردهای متنوع شخصیتهای اصلی با دیگر ماجراجویان، از موضوعاتی هستند که داستان انیمه را جذابتر جلوه میدهند.
فضای سیاهچال دارای اکوسیستمی زنده است. به همین دلیل شخصیتها نمیتوانند بهراحتی از غذایشان لذت ببرند و همیشه باید آماده پاسخ دادن به تهدیدها باشند. همین دلیل کافیست تا متوجه شویم با انیمه سادهای مواجه نیستیم. انیمه خوشمزه در دانجن بدون آنکه بینندگان را با انبوهی از اطلاعات خستهکننده گیج کند، تنها با نمایش ماجراجوییها و اتفاقاتی که شخصیتها با آن روبهرو میشوند، به معرفی دنیای خود میپردازد. هر قسمت پر از غذاهای جدید و ماجراجوییهای بامزه در دل سیاهچال است که نشان میدهد انیمه برای مخاطب خود همواره چیزی تازه و هیجانانگیز در آستین دارد.
۹. Makeine: Too Many Losing Heroines
خداحافظی با مثلثهای عشقی
شاید در نگاه اول تصور کنید که با انیمهای در ژانر عاشقانه طرف هستید، درحالی که اینطور نیست. انیمه Makeine: Too Many Losing Heroines بیش از آن که مثلثهای عشقی را نشان دهد، سراغ شکستهای عشقی میرود. شخصیتها در این انیمه با یکدیگر وارد روابط عاشقانه نمیشوند، بلکه بیشتر از ناکامیهایشان درس میگیرند. همین تضاد بین طراحی فضا و شخصیتها، بینندگان را شگفتزده میکند و به آنها حس تازگی و رهایی میبخشد.
این انیمه به جای تمرکز بر روابط عاشقانه و مثلثهای عشقی کلیشهای، رشد فردی شخصیتها و روابط دوستانه و صمیمیشان با یکدیگر را روایت میکند. هرچند طراحی کلی انیمه یادآور ژانر Harem است، اما تغییر مسیر بینظیر انیمه را به اثری متفاوت و خوشایند تبدیل کرده است. اثری که در آن شکستهای عشقی شخصیتها نه تنها آنها را از هم دور نمیکند، بلکه باعث ایجاد پیوندی عمیقتر، صادقانهتر و انسانیتر میانشان میشود.
۸. Dandadan
شکستن کلیشههای معمول ژانر شونن
اشتباه نکنید. انیمه داندادان (Dandadan) با تمام شوننهایی که تابهحال دیدهاید، فرق دارد. این انیمه به شکلی موفق عناصر ماورایی، ترسناک و حتی رگههایی از عشق را در داستان خود با هم ترکیب کرده و به شوننی متفاوت تبدیل شده است. در بسیاری از انیمه های مدرن، داستانهای عاشقانه به حدی ضعیف و سطحی روایت میشوند که مخاطب ترجیح میدهد سراغ آثار دیگری برود. با این حال قضیه درمورد داندادان کاملا متفاوت است. این انیمه با نمایش جذاب صحنههای عاشقانه خود فراتر از انتظارات ظاهر و موفق به کسب رتبه بالایی در پلتفرمهای پخشی مانند نتفلیکس شده است.
انیمیشن باکیفیت، داستان جذاب و ریتم عالی روایت عواملی هستند که داندادان را به اثری دیدنی تبدیل کردهاند. به طوری که حتی نمیتوان ایراد خاصی به آن وارد کرد. این موفقیت درحدی بود که طرفداران زیادی شیفته این انیمه شدند. با محبوبیتی که داندادان به دست آورد، فروش نسخهی مانگای آن نیز به شکل چشمگیری افزایش یافت. حتی تیم سازندهی انیمه هم از استقبال بیسابقهی مخاطبان شگفتزده شدند و موفقیت اثر، از حد تصورات خود آنها هم فراتر رفت.
۷. Frieren: Beyond Journey’s End
پروازی سربلند بر فراز آسمان مانگای اصلی
جای تعجبی ندارد که انیمه فریرن: فراتر از پایان سفر (Frieren: Beyond Journey’s End) را در این فهرست میبینیم. این انیمه که در پاییز ۲۰۲۳ آغاز خیرهکنندهای داشت، در فضایی فانتزی روایت میشود. هرچند عناصر شگفتانگیز و خاصی در طراحی و فضاسازی آن بهکار نرفته است، اما داستان بهحدی تاثیرگذار است که این اثر را بهراحتی از سایرین متمایز میکند. برخلاف بیشتر انیمههای فانتزی که بر نجات جهان متمرکز هستند، فریرن جهان پس از پایان تمام جنگ و نبردها را به تصویر میکشد.
این تمرکز در روایت، داستان اِلف دوستداشتنی را به اثری خاص و دلنشین در ژانر فانتزی تبدیل کرده است. این انیمه بیشتر به روابط میان شخصیتها میپردازد و حتی در صحنههای مبارزه نیز از شخصیتپردازی عمیق و ظریف چشمپوشی نمیکند. هرچند ریتم کلی فریرن کمی آرام است، اما این آرامش در خدمت داستان و احساسات جاری در آن است که به تاثیرگذاری هرچه بیشتر آن کمک بسزایی میکند. جالب اینجاست علیرغم همزمانی انتشار فریرن با پخش انیمههای پرطرفدار، این انیمه بیشتر از حد انتظار به چشم آمد و موفق شد جایگاه خود را در صدر جدول بهترینها محکم کند.
۶. Vinland Saga
تحول شگفتانگیز شخصیت اصلی در طول یک ماجراجویی حماسی
انیمه مشهور وینلند ساگا (Vinland Saga) با داستان غنی و شخصیتپردازی عمیق، به شکلی خیرهکننده فراتر از انتظار مخاطبان ظاهر میشود. در ابتدای داستان تورفین، شخصیت اصلی در مسیر انتقام قرار میگیرد. همه چیز تا اینجا قابل پیشبینی به نظر میرسد تا اینکه فصل نخست با اتفاقی غیرقابلپیشبینی مخاطب را شوکه و مسیر داستان را عوض میکند. از همین نقطه آب پاکی روی دست مخاطب ریخته میشود تا تصور نکند تنها با یک اثر ساده درباره انتقامجویی طرف است.
وینلند ساگا با پرداختن به مفاهیمی عمیق و تأملبرانگیز مانند رستگاری، خشونت انسانی و بحران هویت، جلوه کاملاً متفاوتی به داستان میبخشد. این مفاهیم زمانی پررنگتر میشوند که تورفین در پایان فصل اول، هویت خود را گم میکند. فصل دوم، با تغییر ناگهانی لحن و فضاسازی، کاملاً در راستای روایت احساسی و انسانی داستان قرار میگیرد که خبر از یک تحول اساسی در شخصیت اصلی میدهد. وینلند ساگا با عبور از خشونت و هیجان، وارد روایتی تاثیرگذار میشود که مخاطب را غافلگیر و درگیر خود میسازد.
۵. Eighty-Six
داستانی عمیق در بستر جنگ با رباتها
در نگاه اول اینطور به نظر میرسد که با یک انیمه مدرن و ساده در ژانر مکا طرف هستیم. تنها کافیست نگاه عمیقتری به آن بیندازیم. انیمه ۸۶ از جمله آثاری است که در زمان پخش خود در سال ۲۰۲۱، بهعنوان یکی از بهترینها شناخته شد. این انیمه با کارگردانی هنری بینظیر و جلوههای بصری خیرهکنندهاش، بهویژه در لحظات حساس داستان، مخاطبان را شگفتزده میکند. این اثر که براساس لایت ناول ساخته شده، تا حد زیادی به منبع اصلی وفادار باقی مانده است. البته موضوع تنها وفاداری نیست. انیمه ۸۶ در برخی از قسمتها به ارتقا روایت نیز کمک شایانی کرده است.
کم پیش میآید که یک اقتباس از منبع خود نیز فراتر برود، اما انیمه ۸۶ در نمایش صحنههای اکشن و لحظات احساسی، از معدود انیمههایی است که بهخوبی از پس این کار برآمده است. در حالیکه معمولاً استفاده از CGI (تصاویر رایانهای) به دلیل ناسازگاری با سبک طراحی دستی انیمهها مورد انتقاد قرار میگیرد، این اثر بهخوبی دو سبک مذکور را با یکدیگر ترکیب کرده است. هرچند مشکلاتی در فرآیند تولید و پخش کمی سازندگان این انیمه را با چالش مواجه کرد، اما درنهایت انیمه ۸۶ توانست پایانی تأثیرگذار و زیبا ارائه دهد و به یکی از آثار موردتوجه در دنیای انیمه تبدیل شود.
۴. Odd Taxi
اوج غافلگیری با یک چرخش داستانی شوکهکننده
فریب ظاهر بچگانهاش را نخورید. انیمه Odd Taxi برخلاف ظاهر و سبک طراحیاش، هیچ ارتباطی با دنیای کودکان ندارد. این اولین نکتهای است که نشان میدهد با یک انیمه مدرن غیرقابل پیشبینی طرف هستیم. هرچند داستان انیمه ساده است و از زبان شخصیتهای حیوان نما روایت میشود، اما ویژگی جذابی دارد که کمتر انیمهای میتواند از پس آن بربیاید. انیمه Odd Taxi چندین خط داستانی را بدون آنکه مخاطب گیج و یا سردرگم شود، به طور همزمان روایت میکند. این ویژگی زمانی به اوج خود میرسد که تمام داستانهای فرعی درنهایت به موضوع اصلی که گم شدن یک دختر است، ارتباط پیدا میکنند.
با پیشرفت داستان، این درهمتنیدگی و انسجام موضوع بیشتر به چشم میخورد و مخاطب شگفتزده میشود. اگرچه بسیاری از انیمههای معمایی به دلیل قابلپیشبینی بودن بهراحتی فراموش میشوند، انیمه Odd Taxi با پیچشهای داستانی متعدد و غیرمنتظره خود، همیشه یک گام جلوتر از حدس مخاطب باقی میماند. به همین دلیل و با روایت هوشمندانه و جزئیات دقیق، این انیمه فراتر از انتظارات ظاهر شده است و هماکنون به عنوان اثری منحصربهفرد در میان انیمههای معمایی شناخته میشود.
۳. March Comes in Like a Lion
روایتی تکاندهنده و فراموشنشدنی
اگرچه روایت انیمه مارس مثل شیر میآید (March Comes in Like a Lion) آرام و بیسروصدا است، اما به محض اینکه بینندگان شروع به درک شخصیتهای آن میکنند، حرفهای زیادی برای گفتن دارد. برخلاف سایر آثار، عمده تمرکز این انیمه روی شخصیتهای فرعی است که به طور مستقیم بر ری (Rei)، شخصیت اصلی، تأثیر میگذارند. انیمه مارس مثل شیر میآید تنها یک اثر ساده درباره بازی شوگی (شطرنج ژاپنی) نیست. این انیمه در ژانر برش زندگی (slice-of-life) مستقیما احساسات مخاطبان را نشانه میگیرد و با روایت عمیق خود، آنها را شوکه میکند.
از دیگر جذابیتهای این انیمه احساسی، ارتباط عاطفی است که بین شخصیتها (بهویژه ری) و بازی شوگی برقرار میشود. مهم نیست که بیننده چقدر با این بازی آشنا باشد. آنچه بیش از همه اهمیت دارد این است که شوگی در واقع بازتابی از شخصیت درونی ری است و مخاطب بیشتر از آنکه نسبت به قواعد بازی کنجکاو شود، تأثیرات روانی، احساسی و انسانی آن را مورد بررسی قرار میدهد. جالب اینجاست که شخصیتهای این انیمه چنان واقعی و قابلدرکاند که بهراحتی میتوان با آنها ارتباط برقرار کرد.
۲. Bocchi the Rock
تلفیق خلاقانه موسیقی، طنز و دیالوگهای پرکشش
انیمه بوچی د راک (Bocchi the Rock) از همان ابتدا مخاطب را مجذوب خود میکند؛ چرا که به شکلی ماهرانه کمدی و موسیقی را با موضوعاتی چون اضطراب اجتماعی در هم میآمیزد. این ترکیب جذاب ژانرها و موضوعات تماشای انیمه مدرن بوچی د راک را به تجربهای بسیار سرگرمکننده تبدیل کرده است. با وجودی که انتشار این انیمه با پخش آثار پرطرفدار دیگر همزمان شد و کمی ستون موفقیتش را به لرزه درآورد، اما هنگام پخش تمام این نگرانیها ازبین رفت و نظر بسیاری از مخاطبان به این انیمه جدید و پر زرق و برق جلب شد.
البته داستان این انیمه تنها درباره دنیای موسیقی نیست. بوچی د راک داستان تأثیر مثبت موسیقی بر زندگی افراد را به تصویر میکشد. بوچی به عنوان شخصیت اصلی داستان، در تعامل با دیگران مشکل دارد و به شدت دچار اضطراب اجتماعی است تا اینکه زندگیاش با موسیقی از این رو به آن رو میشود و با استفاده از آن خود را از پیلهی درونگراییاش بیرون میکشد. گرچه این انیمه لحظات کمدی زیادی دارد، اما در کنار آن به شکل هوشمندانهای درباره موضوعاتی بسیار آشنا و ملموس برای مخاطب نیز حرف میزند؛ موضوعاتی که بسیاری از بینندگان انتظار نداشتند در قالب چنین اثری با آنها روبهرو شوند.
۱. Ascendance of a Bookworm
درخششی متفاوت میان ایسکایهای امروزی
اگرچه این روزها تعداد زیادی انیمه مدرن در ژانر ایسکای (Isekai) ساخته شده است، با این حال پیدا کردن اثری که واقعاً تأثیرگذار باشد چندان کار سادهای بهنظر نمیرسد. در میان انبوه این آثار، انیمه Ascendance of a Bookworm با خروج از کلیشهها، موفق شده روایتی متفاوت و واقعگرایانه ارائه دهد. برخلاف بسیاری از انیمههای مشابه، ماینه به عنوان شخصیت اصلی، بلافاصله پس از ورود به دنیای جدید به شخصیتی قدرتمند تبدیل نمیشود. درحقیقت قضیه برای او کاملاً برعکس پیش میرود و او از نو در قالب دختری بسیار ضعیف و بیمار متولد میشود.
تمرکز اصلی این انیمه نه بر رشد قهرمان داستان، بلکه بر رشد دنیای اطراف اوست. ماینه از همان ابتدا میداند چه هدفی دارد و داستان نیز تأثیر مثبت و خردمندانه او بر اطرافیان و محیط پیرامونش را به تصویر میکشد. این انیمه به جای نبردهای بزرگ و ویرانگر، بر قدرت دانش، تلاش و تأثیرگذاری فکری تأکید دارد و به همین دلیل، تجربهای تازه و دلنشین برای علاقهمندان به ژانر ایسکای فراهم میکند.
نظر شما درباره این انیمهها چیست؟ چه انیمه مدرن دیگری را میشناسید که فراتر از انتظار بینندگان ظاهر شده است؟ نظرات ارزشمند خود را با ما درمیان بگذارید.
منبع: مجله بازار