طرز ﺗﻬﯿﻪ آسان ﺑﺎﻗﻠﻮﺍﯼ ﺍﺳﺘﺎﻧﺒﻮﻟﯽ در خانه
باقلوا استانبولی یکی از شیرینیهای محبوب ترکیهای میباشد و امروزه در سر تا سر جهان این باقلوا را درست میکنند. باقلوا استانبولی معمولا با خمیر فیلو و با مواد میانی دلخواه نظر گردو، پسته و ... درست میشود.
فرادید | ﺑﺎﻗﻠﻮﺍ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﯿﺪ ﺍﺯ ﺍﻏﻠﺐ ﺷﯿﺮﯾﻨﯽ ﻓﺮﻭﺷﯽ ﻫﺎ ﺗﻬﯿﻪ ﮐﻨﯿﺪ، ﺍﻣﺎ ﺩﺭﺳﺖ ﮐﺮﺩﻥ ﺁﻥ ﺩﺭ ﻣﻨﺰﻝ ﺣﺎﻝ ﻭ ﻫﻮﺍﯼ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﺧﻮﺷﻤﺰﻩ ﺗﺮ ﺍﺯ ﻧﻤﻮﻧﻪ ﻣﺸﺎﺑﻪ ﺍﺵ ﺩﺭ ﺷﯿﺮﯾﻨﯽ ﻓﺮﻭﺷﯽ ﻫﺎ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺷﺪ! ﺷﺎﯾﺪ ﭼﻮﻥ ﺩﺳﺖ ﺭﻧﺞ ﺧﻮﺩﺗﺎﻥ ﺭﺍ ﻧﻮﺵ ﺟﺎﻥ ﻣﯽ ﮐﻨﯿﺪ.
به گزارش فرادید، باقلوا استانبولی یکی از شیرینیهای محبوب ترکیهای میباشد و امروزه در سر تا سر جهان این باقلوا را درست میکنند. باقلوا استانبولی معمولا با خمیر فیلو و با مواد میانی دلخواه نظر گردو، پسته و ... درست میشود. در ادامه با طرز تهیه باقلوا استانبولی خوشمزه همراه ما باشید:
ﻣﻮﺍﺩ ﻻﺯﻡ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﻐﺰ ﺑﺎﻗﻠﻮﺍ
۲ ﻓﻨﺠﺎﻥ ﺑﺎﺩﺍﻡ ﺧﺮﺩ ﺷﺪﻩ
۱ ﻓﻨﺠﺎﻥ ﮔﺮﺩﻭﯼ ﺧﺮﺩ ﺷﺪﻩ
ﺭﺑﻊ ﻓﻨﺠﺎﻥ ﺷﮑﺮ ﺭﯾﺰﺩﺍﻧﻪ
۲ ﻗﺎﺷﻖ ﺩﺍﺭﭼﯿﻦ ﺁﺳﯿﺎﺏ ﺷﺪﻩ
ﯾﮏ ﻫﺸﺘﻢ ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﯾﺨﻮﺭﯼ ﻣﯿﺨﮏ ﺁﺳﯿﺎﺏ ﺷﺪﻩ
ﯾﮏ ﺑﺴﺘﻪ ﺧﻤﯿﺮ ﻧﺎﺯﮎ ﺑﺎﻗﻠﻮﺍ یا خمیر فیلو
ﻣﻮﺍﺩ ﻻﺯﻡ ﺑﺮﺍﯼ ﺷﺮﺑﺖ ﺑﺎﻗﻠﻮﺍ
۲ ﻓﻨﺠﺎﻥ ﺷﮑﺮ
۲ ﻓﻨﺠﺎﻥ ﺁﺏ
۱ ﺗﮑﻪ ﺩﺍﺭﭼﯿﻦ
۱ ﻗﺎﺷﻖ ﺁﺏ ﻟﯿﻤﻮ
ﻃﺮﺯ ﺗﻬﯿﻪ
۱. ﻣﻮﺍﺩ ﻻﺯﻡ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﻐﺰ ﺑﺎﻗﻠﻮﺍ ﺭﺍ ﺩﺍﺧﻞ ﮐﺎﺳﻪ ﺍﯼ ﺑﺮﯾﺰﯾﺪ. ﺧﻮﺏ ﻫﻢ ﺑﺰﻧﯿﺪ.
۲. ﻣﻮﺍﺩ ﻻﺯﻡ ﺑﺮﺍﯼ ﺷﺮﺑﺖ ﺭﺍ ﻧﯿﺰ ﺩﺍﺧﻞ ﻗﺎﺑﻠﻤﻪ ﺍﯼ ﺑﺮﯾﺰﯾﺪ ﻭ ﺑﮕﺬﺍﺭﯾﺪ ﺑﺠﻮﺷﺪ. ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺣﯿﻦ ﺁﻥ ﺭﺍ ﻫﻢ ﺑﺰﻧﯿﺪ ﺗﺎ ﺷﮑﺮ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺣﻞ ﺷﻮﺩ. ۱۰ ﺩﻗﯿﻘﻪ ﺑﮕﺬﺍﺭﯾﺪ ﺑﺠﻮﺷﺪ، ﺳﭙﺲ ﺯﯾﺮﺵ ﺭﺍ ﺧﺎﻣﻮﺵ ﮐﻨﯿﺪ ﺗﺎ ﺳﺮﺩ ﺷﻮﺩ.
۳. ﻇﺮﻑ ﭘﯿﺮﮐﺴﯽ ﺭﺍ ﺑﺎ ﮐﺮﻩ ﭼﺮﺏ ﮐﻨﯿﺪ. ﺑﺎ ﻗﻠﻢ ﻣﻮ ﺑﻪ ۱۰ ﻻﯾﻪ ﺍﺯ ﺧﻤﯿﺮ ﻧﺎﺯﮎ، ﮐﺮﻩ ﺁﺏ ﺷﺪﻩ ﺑﻤﺎﻟﯿﺪ.
۴. ﺳﭙﺲ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﯾﮑﯽ ﯾﮑﯽ ﺩﺍﺧﻞ ﻇﺮﻑ ﭘﯿﺮﮐﺲ ﺭﻭﯼ ﻫﻢ ﭘﻬﻦ ﮐﻨﯿﺪ.
۵. ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻐﺰ ﺑﺎﻗﻠﻮﺍ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻇﺮﻑ ﭘﯿﺮﮐﺲ ﺭﻭﯼ ﺧﻤﯿﺮﻫﺎ ﺑﺮﯾﺰﯾﺪ ﻭ ﯾﮑﻨﻮﺍﺧﺖ ﮐﻨﯿﺪ.
۶. ﺣﺎﻻ ۱۰ ﺗﺎ ۱۲ ﻻﯾﻪ ﺩﯾﮕﺮ ﺍﺯ ﺧﻤﯿﺮ ﻧﺎﺯﮎ ﺭﺍ ﺭﻭﯼ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻐﺰ ﺑﮕﺬﺍﺭﯾﺪ ﻭ ﺑﯿﻦ ﻻﯾﻪ ﻫﺎ ﮐﺮﻩ ﺑﻤﺎﻟﯿﺪ. ﻗﺴﻤﺖ ﻫﺎﯼ ﮐﻨﺎﺭﯼ ﻭ ﺑﯿﺮﻭﻥ ﺯﺩﻩ ﺧﻤﯿﺮ ﺍﺯ ﭘﯿﺮﮐﺲ ﺭﺍ ﺑﺒﺮﯾﺪ. ﺣﺎﻻ ﺭﻭﯼ ﮐﻞ ﺁﻥ ﮐﻤﯽ ﺩﯾﮕﺮ ﮐﺮﻩ ﺑﻤﺎﻟﯿﺪ.
۷. ﺑﺎ ﭼﺎﻗﻮﯼ ﺗﯿﺰﯼ، ﻻﯾﻪ ﻫﺎﯼ ﻓﻮﻗﺎﻧﯽ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺷﮑﻞ ﻟﻮﺯﯼ ﺑﺒﺮﯾﺪ.
۸. ﺣﺎﻻ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻓﺮ (ﮐﻪ ﺍﺯ ﻗﺒﻞ ﮔﺬﺍﺷﺘﻪ ﺑﻮﺩﯾﺪ ﺑﺎ ﺩﻣﺎﯼ ۳۲۵ ﺩﺭﺟﻪ ﻓﺎﺭﻧﻬﺎﯾﺖ ﺩﺍﻍ ﺷﻮﺩ) ﺑﮕﺬﺍﺭﯾﺪ ﺗﺎ ﯾﮏ ﺳﺎﻋﺖ ﺑﻤﺎﻧﺪ ﻭ ﻻﯾﻪ ﻓﻮﻗﺎﻧﯽ ﺁﻥ ﻃﻼﯾﯽ ﻗﻬﻮﻩ ﺍﯼ ﺷﻮﺩ. ﺍﮔﺮ ﺩﯾﺪﯾﺪ ﻻﯾﻪ ﻓﻮﻗﺎﻧﯽ ﺯﻭﺩ ﺗﻐﯿﯿﺮ ﺭﻧﮓ ﻣﯽ ﺩﻫﺪ، ﺭﻭﯼ ﺁﻥ ﻓﻮﯾﻞ ﺑﮑﺸﯿﺪ.
۹. ﺳﭙﺲ ﺍﺯ ﻓﺮ ﺩﺭﺁﻭﺭﯾﺪ ﻭ ﺁﺭﺍﻡ ﺁﺭﺍﻡ ﺷﺮﺑﺖ ﺭﺍ ﺭﻭﯾﺶ ﺑﺮﯾﺰﯾﺪ.
۱۰. ﺣﺎﻻ ﻧﻮﺑﺖ ﺑﻪ ﺳﺨﺖ ﺗﺮﯾﻦ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﻣﯽ ﺭﺳﺪ. ﺑﺎﯾﺪ ۵ ﺗﺎ ۶ ﺳﺎﻋﺖ ﺑﮕﺬﺍﺭﯾﺪ ﺑﻤﺎﻧﺪ ﺗﺎ ﺷﺮﺑﺖ ﺟﺬﺏ ﺁﻥ ﺷﻮﺩ!
ریزهکاریهای پخت باقلوا
خمیر فیلو را بهدرستی ذوب کنید. رطوبت بیش از حد باعث چسبندگی لایههای خمیر فیلو میشود و بهسختی میتوان از آن استفاده کرد. خمیر را ۱۲ تا ۱۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا آماده استفاده شود.
در حین کار، ورقههای شیرینی فیلو را بین دو حوله تمیز قرار دهید. این به ورقههای فیلو کمک میکند تا نرم باقی بمانند و بیش از حد پاره یا شکسته نشوند.
شربت را از قبل آماده کنید. شربت وقتی روی باقلوای داغ تازه پختهشده ریخته میشود باید خنک باشد. بهاینترتیب لایههای داغ باقلوا تاحدامکان جذب شربت میشود و باقلوای کاملاً عسلی خواهید داشت.
مغزها را خوب خرد کنید، اما آنها را خیلی ریز خرد نکنید که بهصورت خمیر یا پودر درآیند. حد تعادل را در خردکردن مغزها رعایت کنید.
خیلی مهم است، قبل از پختن، از یک چاقوی تیز برای تکهتکه کردن شیرینی استفاده کنید، چون وقتی باقلوا پخته میشود، فوقالعاده ترد است و اگر سعی کنید آن را برش دهید، ترکیب آن به هم میریزد.
میتوایند برای شهد باقلوا چند قاشق شیر عسلی هم اضافه کنید با این کار هم قوام شهد را بالا میبرید و هم شیرینی آن خوب است تا خیلی شیرینی اش دل را نزند.
برای خوش عطر شدن باقلوا میتوانید لابه لای مواد داخل باقلوا همراه مغزیجات هل پودر شده بریزید و داخل شهدش هم از مقداری گلاب استفاده کنید با این کار باقلوای شما بسیار خوش عطر میشود.
*خمیر یوفکا برای پیراشکی و سمبوسه استفاده میشود و ضخیمتر است، اما خمیر باقلوا خمیر مخصوص باقلوا است و از لوازم قنادیها میتوانید تهیه کنید و نازکتر از یوفکا معمولی است.