(تصاویر) دانشمندان یک کرم یخ زده در سیبری را بعد از ۴۶۰۰۰ سال زنده کردند
این کرم هزاران سال را در نوعی خواب که به آن نهانزیوی یا Cryptobiosis می گویند، سپری کرده است.
دانشمندان یک کرم لوله ای میکروسکوپی که متعلق به ۴۶,۰۰۰ سال پیش است و در اعماق یخ های سیبری گیر کرده بود را کشف کردند. آنها از طریق فرآیندی به نام پارتنوژنز (بکرزایی) که در آن جانور برای تولید مثل، نیازی به جفت ندارد، این کرم را احیا کردند و در حال حاضر این کردم در حال تولید مثل است.
طبق یک بیانیه مطبوعاتی، این کرم هزاران سال را در نوعی خواب که به آن نهانزیوی یا Cryptobiosis می گویند، سپری کرده است. در این حالت، که میتواند تقریباً بهطور نامحدود ادامه یابد، تمام فرآیندهای متابولیک از جمله تولید، رشد و ترمیم متوقف میشوند.
دانشمندان گزارش دادند که پس از تعیین توالی ژنوم این کرم لوله ای پیدا شده در سیبری، متوجه شدند که این کرم متعلق به یک «گونه توصیف نشده» است. طبق گزارش ها، پیش از این، چند نمونه از کرمهای لولهای یا نماتدها پس از چند ده سال از نمونههای خزه و هرباریوم احیا شدند. با این حال، این گونه جدید، که دانشمندان آن را Panagrolaimus kolymaensis نامیدهاند، دهها هزار سال بیشتر خوابیده بود.
تخمین زده می شود که میلیونها گونه کرم های لوله ای در محیطهای متنوعی مانند بسترهای اقیانوسی، بیابانها و خاکهای آتشفشانی زندگی میکنند. دانشمندان تاکنون تنها ۵,۰۰۰ گونه دریایی را شناسایی کرده اند.
برخی محققان توضیح دادند که این کرم می تواند متعلق به گونه ای باشد که تصور می شد در ۵۰,۰۰۰ سال گذشته منقرض شده است و یا تنها یک نماتد یا همان کرم لوله ای معمولی باشد که هنوز کسی نتوانسته گونه آن را مشخص کند.
بر اساس این بیانیه مطبوعاتی، این واقعیت که این کرم در تمام آن سالها جان سالم به در برده، برای دانشمندان جای تعجب ندارد، زیرا سالها میدانستند که موجودات میکروسکوپی، مانند همین کرم مورد مطالعه، میتوانند عملکرد بیولوژیکی خود را برای زنده ماندن در سختترین شرایط متوقف کنند. در مجموع، یافتههای این محققان نشان میدهد که این کرم ها مکانیسمهایی دارند که به طور بالقوه به آنها اجازه میدهد تا حیات را در مقیاسهای زمانی زمینشناسی به حالت تعلیق درآورند.
منبع: روزیاتو