بازگشت ماموت پشمالو تا سال ۲۰۲۸؛ پروژه بلندپروازانه‌ دانشمندان برای گونه باستانی

بازگشت ماموت پشمالو تا سال ۲۰۲۸؛ پروژه بلندپروازانه‌ دانشمندان برای گونه باستانی

آخرین ماموت‌های پشمالو حدود ۴,۰۰۰ سال پیش منقرض شدند، اما اگر این محققان موفق شوند، تا سال ۲۰۲۸ یک بچه ماموت به دنیا خواهد آمد.

کد خبر : ۱۶۲۲۱۸
بازدید : ۵۸

شرکت Colossal Biosciences قصد دارد دی‌ان‌ای گونه‌های باستانی ماموت پشمالو (woolly mammoths) را با فیل‌های آسیایی زنده ترکیب کند تا بچه‌ای به دنیا بیاورد و اینگونه منقرض شده را، انقراض‌زدایی کند.

آخرین ماموت‌های پشمالو حدود ۴,۰۰۰ سال پیش منقرض شدند، اما اگر این محققان موفق شوند، تا سال ۲۰۲۸ یک بچه ماموت به دنیا خواهد آمد.

21

دانشمندان این شرکت قصد دارند با استفاده از نمونه‌های به دست آمده از اجساد ماموت‌های کشف شده، ژنوم ماموت پشمالو را بازسازی کرده و خلاءهای آن را با دی‌ان‌ای فیل‌های آسیایی امروزی پر کنند.

سپس آنها باید جنین‌های ماموت پشمالو را در رحم فیل‌ها اقرار دهند و شرکایی پیدا کنند که حاضر باشند اجازه دهند ماموت‌های پشمالو را در زمین‌های خود آزاد کنند.

22

موسسین شرکت Colossal: بن لاو (چپ)، جرج چرچ (راست)

این دو گونه (ماموت پشمالو و فیل آسیایی) ۹۹٫۶ درصد ژنوم مشترک دارند، بنابراین این کار آنطور که به نظر می‌رسد دور از ذهن نیست. بن لام، مدیرعامل و بنیان‌گذار شرکت Colossal، گفت: «این موجود یک جانور بسیار جذاب است. امیدواریم ۱۰,۰۰۰ سال دیگر مردم ما را به اندازه‌ای که ما ماموت‌ها را دوست داریم، دوست داشته باشند.»

23

با ذوب شدن پرمافراست (لایه‌ی منجمد دائمی اعماق زمین) در منطقه قطب شمال، بقایای ماموت‌های پشمالوی بیشتری کشف و حفاری می‌شوند، از جمله نمونه‌هایی که پوست و موی آنها پس از هزاران سال همچنان باقی مانده است. این نمونه‌ها مواد ژنتیکی مورد نیاز را فراهم می‌کنند.

پس از بازسازی کد ژنتیکی ماموت پشمالو، قرار است آن را در تخمک‌های اهدایی فیل آسیایی قرار دهند، لقاح جنین‌ها در آزمایشگاه انجام می شود و سپس در رحم های جانشین‌ کاشته می شوند.

24

فیل آسیایی

اولین ماموت پشمالوی قرن ۲۱ ممکن است از یک فیل آسیایی به دنیا بیاید.

طبق گفته لام، این شرکت تاکنون ۲۲۵ میلیون دلار سرمایه از سرمایه‌گذاران به دست آورده است. این شرکت پیش از آنکه ماموت‌های پشمالو بتوانند زندگی خود را آغاز کنند، مراحل زیادی طی کردهه و لام و همکارانش از پیشرفت‌های زیست‌فناوری که برای احیای ماموت پشمالو توسعه می‌دهند، کاربردهای سودآور دیگری نیز یافته اند.

25

پرنده دودو

پرنده دودو و ببر تاسمانی نیز در فهرست انقراض‌ زدایی قرار دارند، اما ماموت پشمالو تلاش اصلی شرکت Colossal بوده است. نظر مردم در مورد پروژه انقراض‌ زدایی ببر تاسمانی شرکت Colossal مثبت است، ۷۷٪ از ۳۰۱۲ نفری که در نظرسنجی شرکت کردند، به سوال «آیا دانشمندان باید تلاش کنند ببر تاسمانی را از منقرض شدن نجات دهند؟» با «بله» پاسخ دادند. لام می‌گوید قصد قانع کردن ۲۳٪ باقی‌مانده را ندارد، بلکه می‌خواهد دلیل رأی «نه» و «نمی‌دانم» آنها را بشنود.

26

ببر تاسمانی

در نهایت، اگر نتوانند اطمینان دهند که انقراض‌ زدایی دوباره جانوران منقرض‌شده در طبیعت ایمن و موثر خواهد بود، کل پروژه از همان ابتدا محکوم به شکست است. لام می‌گوید: «زمان نشان خواهد داد آیا این همکاری‌ها پابرجا می‌ماند یا نه، اما نشانه‌های اولیه بسیار مثبت است.»

منبع: روزیاتو

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید