(عکس) ابعاد غولآسای بزرگترین ستاره شناختهشده در کنار خورشید
نزدیکترین ستاره به ما خورشید است. ستارهای غولپیکر در قیاس با کره زمینی است که روی آن زندگی میکنیم. اما خورشید ما هر چند غولپیکر به نظر برسد بزرگترین ستاره نیست.
جهان بینهایت بزرگ است و در پهنای آن ستارهها بیشمارند. در جهان شناخته شده برای انسان بزرگترین ستاره کدام است؟
نزدیکترین ستاره به ما خورشید است. ستارهای غولپیکر در قیاس با کره زمینی است که روی آن زندگی میکنیم. اما خورشید ما هر چند غولپیکر به نظر برسد بزرگترین ستاره نیست.
البته خورشید ستاره کوچکی هم نیست و ستارههای بسیاری از آن کوچکترند. در جهان شناخته شده برای انسان تا جایی که میدانیم ستاره «EBLM J۰۵۵۵-۵۷Ab» کوچکترین ستاره و تقریبا به اندازه سیاره زحل در منظومه شمسی است.
در این میان غولپیکرترین ستارهای که میشناسیم کدام است و در قیاس با خورشید چگونه به نظر میرسد؟
در جهان شناخته شده برای انسان بزرگترین ستاره یک ابرغول قرمز به نام یو وای اسکوتی «UY Scuti» یا سپر یو وای است. ابعاد این ستاره به حدی است که تصورش هم دشوار است و برای درک آن باید به قیاس با آنچه برایمان آشنا است رو بیاوریم.
کره زمین که ما بیش از ۷ میلیارد انسان بر آن زندگی میکنیم قطری در حدود ۱۲ هزار کیلومتر دارد. فاصله زمین تا ماه حدود ۳۸۰ هزار کیلومتر است و تا خورشید چیزی حدود ۱۴۷ میلیون کیلومتر فاصله است. همین خورشید قطری حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار کیلومتر دارد.
حال که کمی درباره اندازه زمین و خورشید و اعداد نجومی دانستیم میتوان با در نظر گرفتن شعاع یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون کیلومتری یو وای اسکوتی به ابعاد غولآسای آن پی برد.
اگر این ستاره غول پیکر را در مرکز منظومه شمسی قرار دهیم، عطارد، زهره، زمین، مریخ و مشتری را خواهد پوشاند. البته این ستاره در مقیاس کیهانی عمر زیادی پیش رو ندارد و بر خلاف خورشید ما که تا چند میلیارد سال دیگر میتابد فقط چندین میلیون سال دیگر از زندگیش باقی مانده است.
یو وای اسکوتی سال ۱۸۶۰ توسط ستارهشناسان آلمانی کشف شد و آن زمان «BD -۱۲ ۵۰۵۵» نام گرفت. فاصله این ابر غول سرخ در نزدیکی مرکز کهکشان راه شیری از زمین حدود ۹ هزار و ۵۰۰ سال نوری است.
منبع: خبرآنلاین