گوی‌های سنگی در ولگوگراد روسیه از کجا آمده‌اند؟

گوی‌های سنگی در ولگوگراد روسیه از کجا آمده‌اند؟

بی‌نظمی آتشفشانی، فرسایش عجیب و غریب، یا تخم‌های موجودات بیگانه؟! افسانه‌های محلی بر سر توضیح این گوی‌های عجیب با هم رقابت می‌کنند.

کد خبر : ۱۷۰۹۹۱
بازدید : ۱۰۲۴

فرادید| از زمانی که این اشیاء کروی اسرارآمیز در روستای موکرایا اولخوفکا در ولگوگراد روسیه پیدا شدند، افسانه و رمز و راز آن‌ها را احاطه کرده است. 

به گزارش فرادید، نخستین نظریه در مورد منشاء آن‌ها این بود که آن‌ها تخم‌های یک دایناسور هستند. این ایده پس از یک مطالعه علمی ساده منتفی شد. نتیجه مطالعه این بود که آن‌ها از فلز، سیلیکون و ماسه تشکیل شده‌اند و نه از مواد ارگانیکی که تخم دایناسور باید حاوی آن‌ها باشد. 

افسانه دیگر این بود که ممکن است آن‌ها محصول یک آتشفشان منحصر به فرد باشند که نه تنها بخار، بلکه مواد معدنی را تولید کرده که به این اشکال غیرعادی درآمده‌اند، اما این ایده هم تبیین کافی و درستی از این گوی‌ها نبود. 

1

نکته‌ای که بر جذابیت این توپ‌ها می‌افزاید، این است که آن‌ها بسیار نزدیک به هم قرار داشتند و بسیار شبیه به هم بودند، هر کدام شکل و اندازه‌ی مشابه قبلی داشتند. این موضوع بدون شک منجر به همان پاسخ همیشگی برای هر چیزی شد که منشا روشنی ندارد: بیگانگان فضایی. تحقیقات بیشتر نشان داد برخی از این «تخم‌ها» در مناطق دورافتاده‌ی قزاقستان و نیوزلند نیز وجود دارند. اما در حالی که نظریه‌پردازان توطئه گاهی اصرار دارند که این گوی‌ها از سیاره دیگری هستند، در حقیقت وجود آن‌ها یک توضیح علمی دارد. 

6b1be8b9d4a335a49ddadd357b51f62balien balls2

اصطلاح علمی برای این «تخم‌های» باستانی «سنگال» یا concretions است و آن‌ها یک پدیده نسبتاً رایج در طبیعت هستند. آن‌ها زمانی شکل می‌گیرند که سیمان معدنی در فضاهای بین رسوبات نشست می‌کند. آن‌ها در لایه‌هایی از قشر رخ می‌دهند که از پیش رسوب کرده‌اند و در برابر فرسایش مقاومت می‌کنند. با گذشت قرن‌ها، این گودی‌های سیمانی سفت‌شدۀ کروی پس از شسته شدن نواحی کم‌استحکام‌تر اطرافشان، به شکل گوی‌هایی سنگی بجا می‌مانند.

مترجم: زهرا ذوالقدر 

۱
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید