به گفته کارشناسان «سن قلب» شما می تواند طول عمرتان را پیش بینی کند
بنابر نظر پزشکان، کسانی که سن قلبشان کمتر از سن بیولوژیکی آنها است، شانس بیشتری برای داشتن زندگی سالم و طولانی دارند.
به گفته کارشناسان، ممکن است که سن بیولوژیکی تنها عددی نباشد که باید برای پیشبینی طول عمر در نظر گرفت و «سن قلب» هم در این پیشبینی عامل مهمی محسوب میشود.
سن قلب، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی را بر اساس عوامل خطر مختلفی مانند فشار خون، سطح کلسترول، سیگار کشیدن و وجود شرایطی مانند دیابت نشان میدهد.
بنابر نظر پزشکان، کسانی که سن قلبشان کمتر از سن بیولوژیکی آنها است، شانس بیشتری برای داشتن زندگی سالم و طولانی دارند.
عبارت «سن قلب» اولین بار توسط محققان در مطالعه قلب فرامینگهام استفاده شد. در این پژوهش، وضعیت سلامت بیش از ۵۷۵ هزار نفر از ساکنان حومه بوستون را برای نزدیک به ۷ دهه ردیابی کرده و عوامل خطر ابتلا به بیماری قلبی را تجزیه و تحلیل کردند.
سن قلب تا حدودی تحت تأثیر وزن، سابقه سیگار کشیدن و سایر عوامل خطر قابل تغییر است. به عبارت دیگر، سن قلب میتواند معکوس شود.
سن قلب نشاندهنده میزان خطر ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی در طی ۱۰ سال آینده بوده و به ما امکان میدهد که از تاثیر سوابق خانوادگی و انتخابهای شخصیمان بر سلامت قلب خود مطلع شویم.
تعداد زیادی ماشینحساب آنلاین برای کمک به افراد ۳۰ سال به بالا جهت ارزیابی سلامت قلبی – عروقی آنها در دسترس هستند. همه این ابزارها از کاربران میخواهند که سن، وزن و قد خود را برای محاسبه شاخص توده بدنی وارد کنند.
این ماشینحسابها گاهی از کاربر میخواهند که فشار خون سیستولیک خود را وارد کند. علاوه بر این، از کاربر در مورد وجود عوامل خطر دیگر از جمله ابتلا به دیابت نوع ۲ پرسیده میشود. در واقع، افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ دو تا چهار برابر بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی هستند.
همچنین لازم است که کاربر سطح کلسترول کل و HDL خود را بداند.
HDL یا کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا، اغلب به عنوان کلسترول «خوب» شناخته میشود، زیرا حامل ماده چربی است که میتواند جریان خون به کبد را محدود کرده و کلسترول را حذف کند.
سن قلب اکثر افراد در جهان از سن واقعیشان بیشتر است.
بیماری قلبی یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است.
بیماری قلبی همراه با سکته مغزی در برخی از کشورها بیش از همه انواع سرطانها قربانی میگیرد.
نتایج نظرسنجیها نشان میدهند که بیشتر مردم از تأثیر قابل توجه بیماریهای قلبی اطلاعی ندارند.
علائم پیری قلب شامل درد قفسه سینه هنگام ورزش، خستگی، تنگی نفس و سبکی سر هستند.
معکوس کردن سن بالای قلب با اصلاح عادات سبک زندگی ناسالم مانند ترک کردن سیگار امکانپذیر است.
ورزش کردن به مدت حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته میتواند فشار خون را کاهش دهد و به حفظ وزن سالم کمک کند.
متخصصان قلب همچنین توصیه میکنند که با کاهش مصرف چربی ترانس و اشباعشده از غذاهایی مانند گوشت قرمز، مصرف مقدار زیادی فیبر و استفاده از روغنهای گیاهی مانند روغن آفتابگردان به جای کره یا روغنهای چرب اشباعشده، کلسترول LDL را کاهش دهید.
منبع: روزیاتو