تشخیص سرطان سینه با روش جدید آزمایش خون

تشخیص سرطان سینه با روش جدید آزمایش خون

طراحی روشی برای آزمایش خون که با آن بتوان مدام تغییرات سرطان در بدن فرد و واکنش آن به فرایند درمان را پیگیری کرد، گامی هیجان‌انگیز است به سمت ارائه برنامه‌های درمانی فردی‌تری که فوراً جانشین درمانی شود که دیگر جواب نمی‌دهد.

کد خبر : ۸۷۶۲۲
بازدید : ۸۹۵۳
تشخیص سرطان سینه با روش جدید آزمایش خون
این روش مدام تغییرات سرطان در بدن فرد و واکنش آن به فرایند درمان را پیگیری می‌کند

محققان روش جدیدی برای آزمایش خون طراحی کرده‌اند که از روی نتایج آن می‌توان نحوه پخش شدن سرطان پستان را در تعدادی از اعضای بدن و میزان اثرگذاری فرایند درمان را زیر نظر گرفت. این آزمایش را محققان بریتانیایی طراحی کرده‌اند و از راه ردیابی ساعت مولکولی سرطان پستان، امکان نظارت بر رشد غده‌ها را در سراسر بدن فراهم می‌کند.

این روش آزمایش در پی یافته‌های کالبدشکافی سریع و نوآورانه‌ای پدید آمد که اخیراً با حمایت مالی مؤسسه «سرطان پستان همین حالا» انجام شده است.

استاد آندریا سوتوریوا، از مؤسسه تحقیقات سرطان، گفت: «تحقیق ما به دو مشکل اساسی در زمینه تحقیقات و درمان سرطان می‌پردازد. یکی قدرت سرطان در تطبیق خود با بدن و تکوین و پیشرفت آن، و دیگری تمایل سرطان به نشت از غده اولیه و پخش شدن در سایر بخش‌های بدن.»

«در این بررسی در ادامه کار گذشتگان، فرصتی استثنایی یافتیم که ساختار ژنتیکی سرطان پستان را پس از پخش شدن در سایر قسمت‌های بدن تحلیل کنیم و به نتایج جدیدی در خصوص فرایند تکاملی سرطان برسیم. همچنین، با بررسی دی‌ان‌ای موجود در خون و یافتن ردی از «ساعت مولکولی» در آن، به درک کاملاً جدیدی از چگونگی رشد و تکامل غده رسیدیم.»

«امیدواریم روشی برای آزمایش خون طراحی کنیم که با آن بر روند تکوین سرطان هر فرد نظارت کنیم و در نتیجه حتی در موارد حادی که سرطان خیلی در بدن پخش شده باشد، امیدوار باشیم که درمان‌ها مؤثر واقع شوند.»

سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در بریتانیا است و سالانه ۱۱ هزار و ۵۰۰ زن را به کام مرگ می‌برد. هم‌اکنون طبق برآورد‌ها حدوداً ۳۵ هزار نفر به سرطان ثانویه پستان دچارند، که طبق تعریف سرطانی است که به سایر بخش‌های بدن نیز سرایت می‌کند و درمان‌ناپذیر است.

به گمان محققان مؤسسه تحقیقات سرطان و بنیاد سلطنتی مردسن، وابسته به سازمان ملی خدمات بهداشت انگلستان، این آزمایش جدید بسیار حساس و البته نسبتاً ارزان خواهد بود، اما با انجام آن ردیابی تغییرات در رابطه با سرطان ثانویه پستان از آنچه پیش‌تر تصور می‌شد، بسیارآسان‌تر می‌شود.

پیتر بری، مشاور عمل جراحی پستان در مؤسسه سلطنتی مردسن لندن و از دست اندر کاران این تحقیق، گفت: «روشن است که باید این آزمایش را روی گروه بزرگتری از بیماران، هم در بیماران مبتلا به سرطان پستان و هم مبتلایان به سایر انواع سرطان، انجام دهیم تا گستره کاربرد آن را دریابیم.»

او گفت: «طراحی روشی برای آزمایش خون که با آن بتوان مدام تغییرات سرطان در بدن فرد و واکنش آن به فرایند درمان را پیگیری کرد، گامی هیجان‌انگیز است به سمت ارائه برنامه‌های درمانی فردی‌تری که فوراً جانشین درمانی شود که دیگر جواب نمی‌دهد.»

«۱۱ هزار و ۵۰۰ زن و ۸۵ مرد سالانه در بریتانیا از سرطان پستان می‌میرند. پس باید روش‌های جدیدی برای جلوگیری از پخش سرطان پستان و درمان مؤثر آن در صورت پخش شدن پیدا کنیم.»

بزرگترین مؤسسه خیریه مرتبط با سرطان پستان امیدوار است تا سال ۲۰۵۰ همه مبتلایان به سرطان پستان بتوانند «زنده بمانند و با حمایت دیگران زندگی خوبی داشته باشند.» حدود یک میلیون زن بریتانیایی به علت وجود وضعیت اضطراری کرونایی موفق به مراجعه برای انجام غربالگری‌های سرطان پستان نشده‌اند.

مؤسسه «سرطان پستان همین حالا» پیش‌بینی می‌کند که حدود ۸ هزار و ۶۰۰ نفر از زنانی که موفق به غربالگری نشده‌اند، احتمالاً مبتلا به سرطان پستان هستند که تشخیص داده نشده است.
تشخیص سرطان این زنان به تعویق افتاده است، زیرا همه‌گیری کووید ۱۹ بر امکانات و منابع سازمان ملی خدمات بهداشت فشار مضاعف وارد کرده است.
منبع: ایندیپندنت
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید