تذکره‌الاولیا عطار نیشابوری؛ درس زندگی با سلطان العارفین؛ «حکایتی از کمک به ضعیفان»

تذکره‌الاولیا عطار نیشابوری؛ درس زندگی با سلطان العارفین؛ «حکایتی از کمک به ضعیفان»

عطار نیشابوری در نقلی از ذکر معروف کرخی، داستانی از کمک معروف به یک کودک فقیر را نقل می‌کند که خواندن آن خالی از لطف نیست.

کد خبر : ۲۴۲۸۱۹
بازدید : ۴۶

فرادید| با وجود این که اطلاعات دقیقی از زندگی عطار در دست نیست، اما آثار عطار از مهم‌ترین متون عرفانی تاریخ ادبیات است. عطار یکی از والاترین نمودهای نثر کلاسیک فارسی را در کتاب تذکره‌الاولیا به نمایش گذاشته است که خواندن آن علاوه بر حظ ادبی سرشار از لطایف معنوی نیز هست.

به گزارش فرادید، گذشت زمان نه تنها گرد کدورت بر چهره ادبیات کلاسیک فارسی نپاشیده است که ارزش ادبیات فارسی را بیشتر کرده است و چه بسیارند آموزه‌هایی که در آثار بزرگان ادبیات ایران وجود دارند و هنوز هم می‌توانند برای ما راه‌گشا باشند.

تذکره‌الاولیا: ذکر معروف کرخی

عطار نیشابوری در نقلی از ذکر معروف کرخی، داستانی از کمک معروف به یک کودک فقیر را نقل می‌کند که خواندن آن خالی از لطف نیست.

نقلست که سری سقطی گفت: روز عید معروف را دیدم گه دانه خرما برچید گفتم این را چه می کنی گفت این کودک را دیدم که می‌گریست.

گفتم: چرا می‌گریی؟

گفت: من یتیمم نه پدر دارم و نه مادر، کودکان دیگر را جامه هاست و من ندارم و ایشان جوز دارند و من ندارم. این دانه ها از بهر آن می‌چینم تا بفروشم و ویرا جوز خرم تا برود و بازی می کند.

سری گفت این کار من کفایت کنم و دل ترا فارغ کنم کودک را بردم و جامه درو پوشیدم و جور خریدم و دل وی شاد کردم در حال نوری دیدم که در دلم پدید آمد و حالم از لونی دیگر شد.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید