جنین ۶۶ میلیون ساله یک دایناسور در چین کشف شد

جنین ۶۶ میلیون ساله  یک دایناسور در چین کشف شد

به گفته دانشمندان دلیل احتمالی سالم ماندن این تخم دایناسور رانش ناگهانی زمین بوده که باعث تدفین آن شده است.

کد خبر : ۱۳۸۲۷۶
بازدید : ۱۸۵۳۹

دانشمندان روز سه‌شنبه از کشف جنین یک دایناسور در چین که دستکم از ۶۶ میلیون سال پیش به جای مانده است خبر دادند.

به گفته آنها این جنین کاملا دست‌نخورده باقی مانده و مانند جوجه‌ای است که آماده خروج از تخم‌مرغ است. 

فسیل این جوجه دایناسور که از گونه دایناسوری خاگ دزدخزندگان (Oviraptorosaurs) است در گانژوو در جنوب چین کشف شد. دانشمندان نام این جنین را «اینگ‌لیانگ کوچولو» گذاشته‌اند.

فیوم وایسوم ما، پژوهشگر دانشگاه بیرمنگام درباره کشف این جوجه دایناسور گفت: «یکی از بهترین رویان‌های دایناسور است که تاکنون کشف شده است.»

موقعیتی مشابه این جنین که سرش به سمت پائین بدنش رفته و پاها در دو طرف قرار گرفته است تاکنون در میان دایناسورها مشاهده نشده بود. به گفته محققان موقعیت آن بیشتر شبیه جنین پرندگان مدرن است.

گونه خاگ دزدخزندگان از دایناسورها در پایان دوره کرتاسه (Cretaceous) یعنی بین ۱۴۵ تا ۶۶ میلیون سال پیش در آسیا و آمریکای شمالی زندگی می‌کردند.

طول جنین کشف‌شده که بدنش در درون تخم دایناسور خم شده است حدود ۲۷ سانتی‌متر است. این در حالی است که طول تخمی که او را در خود جای داده ۱۷ سانتی‌متر است. این تخم دایناسور در موزه تاریخ طبیعت سنگی اینگ‌لیانگ نگهداری می‌شود.

پژوهشگران بر این باور هستند که قدمت این تخم دایناسور به ۷۲ تا ۶۶ میلیون سال پیش بر می‌گردد. به گفته آنها دلیل احتمالی سالم ماندن این تخم دایناسور رانش ناگهانی زمین بوده که باعث تدفین آن شده است. به این ترتیب این تخم دایناسور از دست لاشخورها و گذر ایام در امان مانده است.

منبع: یورونیوز

۳۷
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید