ردپای انسانهای نئاندرتال در قلعه «ماکو»
نواحی اطراف این قلعه تاریخی بقایای حضور انسان به صورت ابزارهای عصر حجر مربوط به دوران پارینه سنگی میانه متعلق به حدود ۴۰هزار سال قبل کشف شد که نشان از سکونت انسان نئاندرتال در این محدوده از کشور دارد.
«وجود نشانههایی از ابزارهای انسان عصر حجر مربوط به ۴۰هزار سال پیش در دوران پارینه سنگی میانه در محوطه باستانی قلعه ماکو، حاکی از سکونت انسان نئاندرتال در این محوطه است.»
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، رضا حیدری، رییس هیأت کاوش باستانشناسی قلعه تاریخی ماکو آذربایجان غربی با بیان این مطلب گفت: پژوهشهای باستان شناسی در این قلعه تاریخی که از مهرماه امسال با هدف شناخت زوایای تاریک باستانشناسی این قلعه عظیم تاریخی شروع شده در حال انجام است.
او افزود: در این پژوهشها تاکنون سه نقطه در قلعه مورد کاوش قرار گرفته و بقایای سفالی دوران پیش از تاریخ، دوران تاریخی و اسلامی از این مناطق به دست آمده است.
وی با اشاره به مطالعه آثار معماری مربوط به دوران تیموری و صفوی در این کاوش تصریح کرد : ساختارهای معماری به صورت آشپزخانه، ورودی شاه نشین و ساختارهای تراس بندی نیز در این کاوش به دست آمده است.
به گفته حیدری، در بررسیهای باستان شناسی نواحی اطراف این قلعه تاریخی بقایای حضور انسان به صورت ابزارهای عصر حجر مربوط به دوران پارینه سنگی میانه متعلق به حدود ۴۰هزار سال قبل کشف شد که نشان از سکونت انسان نئاندرتال در این محدوده از کشور دارد.
براساس این گزارش، کاوش باستان شناسی قلعه تاریخی «ماکو» آذربایجان غربی با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، تخصیص اعتبار منطقه آزاد ماکو زیر نظر کارشناسان باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان غربی و مشارکت انستیتو باستان شناسی کشور ارمنستان انجام گرفت.
منبع: ایسنا