ماسک طلای «توتنخامون» مال خودش نیست!
کشف ماسکی با 11 گرم طلای خالص و مزین به سنگهای قیمتی روی صورت مومیاییشده «توتنخامون» او را به یکی از معروفترین شخصیتهای تاریخ باستانشناسی مصر تبدیل کرده است.
«نیکولاس ریوز»، باستانشناس انگلیسی که برای پیدا کردن مقبره «نفرتیتی» راهی کشور مصر شده، مدعی است ماسک طلایی معروف «توتنخامون»، پسر این ملکه مشهور و زیباروی مصری، متعلق به خودش نیست.
این باستانشناس انگلیسی چندی پیش مدعی شد شواهدی پیدا کرده که نشان میدهد قبر «نفرتیتی» در حجرهای پنهانی در کنار قبر پسرش «توتنخامون» است. او برای اثبات این مدعا راهی مصر شده و بررسیهای خود را شروع کرده است.
«ریوز» در اولین مطالعاتش به این نتیجه رسیده که نقاب طلایی و بیشتر یادگاریهای ارزشمندی که در مقبره «توتنخامون» پیدا شده به خود او تعلق ندارند و در اصل از آنِ مادرش «نفرتیتی» هستند.
یکی از دلایل او برای چنین ادعایی این است که ماسک معروف «توتنخامون» دارای سوراخهایی است که برای آویختن گوشواره طراحی شدهاند.
نفرتیتی
علاوهبر این به ادعای ریوز، حکاکی روی نقاب در اصل نام دیگری بود و بعدها به نام «توتنخامون» تغییر پیدا کرده و این نشان میدهد این ماسک در اصل برای فرد دیگری به جز پادشاه 19 ساله مصری ساخته شده بوده است.
این یافتهها ریوز را به این نتیجه رساند که نه تنها ماسک معروف «توتنخامون»، بلکه 80 درصد اشیاء قیمتی که در قبر او یافت شده متعلق به مادرش بوده و در اصل این مقبره برای دفن «نفرتیتی» ساخته شده بوده است.
ریور در ادامه جدیدترین گزارش خود نوشت: «نفرتیتی» پس از آن «آخنآتون» همسرش در گذشت، اما خلاف آنچه تصور میشود در «تل العامرنا» دفن نشده، بلکه درعوض محل دفنش در اسناد تاریخی ناپدید شده است.
«نفرتیتی» نامش را تغییر داد، تا نایبالسلطنه «آخنآتون» شود و در نتیجه این مقبره و گنجهایش برای دفن شخص اول حکومت که خود «نفرتیتی» بوده، ساخته شده است.
اما با مرگ ناگهانی «توتنخامون» پسر 19 ساله این دو، این مکان به او اختصاص مییابد و بیشتر اشیاء گرانقیمت برای او مورد استفاده قرار میگیرد.
به گزارش آرکئولوژی، ریوز معتقد است «نفرتیتی» پشت یکی از دیوارههای قبر «توتنخامون» مدفون است و با رادارهای پیشرفته مقبره او را پیدا خواهد کرد.
اگر این پروژه به نتیجه برسد و نظریات این باستانشناس اثبات شود، ریوز نه تنها با پیدا کردن جسد «نفرتیتی» یکی از بزرگترین معماهای تاریخ مصر را حل میکند، بلکه پرده از راز چرایی پنهان بودن محل دفن او طی چندین قرن پرده برمیدارد.
«نفرتیتی» که به زیبایی مسحورکنندهاش در تاریخ شهرت دارد، همسر «آخنآتون» فرعون بود. «آخنآتون» پادشاهی بود که پرستش خدایان مصری را کنار گذاشت و به عبادت «آتون» خدای یگانه رو آورد.
این دو که 3300 سال پیش در مصر حکومت میکردند، فرزندی به نام «توتنخامون» داشتند که در 10 سالگی به پادشاهی رسید و فقط پس از 9 سال فرمانروایی، در سن 19 سالگی درگذشت.
کشف ماسکی با 11 گرم طلای خالص و مزین به سنگهای قیمتی روی صورت مومیاییشده «توتنخامون» او را به یکی از معروفترین شخصیتهای تاریخ باستانشناسی مصر تبدیل کرده است.
او بین سالهای 1333 تا 1323 پیش از میلاد بر سرزمینهای تمدن مصر باستان حکومت میکرد. مقبره «توتنخامون» توسط یکی از محققان دانشگاه آکسفورد به نام «هاوارد کارتر» در 16 فوریه سال 1923 کشف شد.
منبع: ایسنا