کشف یک انبار آذوقه 5000 ساله در هند
یک انبار آذوقه 5 هزار ساله در یکی از ارزشمندترین محوطههای تاریخی جهان در هند کشف شد.
با گذشت کمتر از چهار ماه از کشف یک مُهر سنگی 4600 ساله در محوطه تاریخی عصر برنز «کارتاپورا» هند، کاوشهای باستانشناسان هندی به کشف یک انبار آذوقه در این محوطه تاریخی انجامید.
به گزارش لایو ساینس، این انبار غذا دارای هفت اتاق بوده و همانند دیگر بناهای تاریخی برجای مانده از تمدن ناشناخته «هاراپان» یا همان تمدن دره ایندوس در نزدیکی بازار و معبد اصلی شهر واقع شده است.
محوطه تاریخی کارتاپورا که حدود 220 هکتار مساحت دارد، از ارزشمندترین محوطههای تاریخی جهان بوده و از آن در کنار شهر تاریخی «موهنجدارو» در پاکستان به عنوان یکی از آثار شاخص برجای مانده از تمدن دره «ایندوس» نام برده میشود. این محوطه تاریخی در دهههای گذشته نیز بارها توسط باستانشناسان اروپایی کاوش شد که حاصل آن کشف هزاران اثر تاریخی ارزشمند است که در موزههای هند نگهداری میشوند.
کارتاپورا که قرار است در آینده نزدیک به یک مقصد گردشگری نیز تبدیل شود، هزاران سال قبل از یک ساختار شهری کامل شامل خانههای آجری، خیابانهای منظم، انبارهای غله و حمام بهره میبرده، البته طی سالهای گذشته به دلیل وسعت زیاد این محوطه تاریخی، بخشی از آثار تاریخی آن توسط مردم محل به سرقت رفته، با این وجود بیشتر بخشهای کارتاپورا در شرایط خوبی قرار دارند.
پروژه کاوش کارتاپورا که در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو نیز به ثبت رسیده و به سالهای اوج تمدن هاراپان نیز تعلق دارد از دهههای قبل آغاز شده، اما فصل جدید کاوش در این محوطه تاریخی که به کشف مُهر 4600 ساله، انبار آذوقه 5 هزار ساله و صدها اثر تاریخی دیگر انجامید از سال 2012 آغاز شده است.
مردمان تمدن هاراپان که یکی از تمدنهای در خشان جهان باستان شناخته میشود، برای هزاران سال و از حدود سال 3300 پیش از میلاد در دره ایندوس میزیسته و صدها شهر کوچک و روستا با ساختاری منظم و سیستم لولهکشی ساختهاند. آنها همچنین ستارهشناسانی ماهر بوده و در کشاورزی و تولید گندم، جو، صیفیجات، لوبیا، کنجد و کتان نیز مهارت داشته و لباسهای کتانی تولید کرده و میپوشیدند.
منبع: ایسنا