تصاویر بازسازی شده از جلال و عظمت تخت جمشید

تصاویر بازسازی شده از جلال و عظمت تخت جمشید

در اولین روز سال جدید گروه‌های پرشماری از ممالک مختلف به نمایندگی از ساتراپی‌ ها یا استانداری‌ ها با پیشکش‌ هایی گوناگون در تخت جمشید دور هم گرد می آمدند و هدایای خود را به محضر شاه پیشکش می نمودند.

کد خبر : ۱۸۹۸۵۱
بازدید : ۲۴۰

تخت جمشید در عصر فرمانروایی داریوش بزرگ، خشایارشا و اردشیر اول ساخته شده‌ است و به مدت تقریبی ۲۰۰ سال آباد بوده‌ است. نام تخت جمشید در زمان ساخت، «پارسَه» به معنای «شهر پارسیان» است زیرا به ایالت پارس منسوب بود.

217

تخت جمشید در عصر فرمانروایی داریوش بزرگ، خشایارشا و اردشیر اول ساخته شده‌ است و به مدت تقریبی ۲۰۰ سال آباد بوده‌ است. در اولین روز سال جدید گروه‌های پرشماری از ممالک مختلف به نمایندگی از ساتراپی‌ ها یا استانداری‌ ها با پیشکش‌ هایی گوناگون در تخت جمشید دور هم گرد می آمدند و هدایای خود را به محضر شاه پیشکش می نمودند.نام تخت جمشید در زمان ساخت، «پارسَه» به معنای «شهر پارسیان» است زیرا به ایالت پارس منسوب بود.

در فاصلهٔ شش و نیم کیلومتری از تخت جمشید نقش رستم قرار دارد. در نقش رستم، آرامگاه‌های شاهنشاهانی مانند داریوش بزرگ/ خشایارشا/ اردشیر یکم و داریوش دوم واقع است. علاوه بر نقش رستم دو آرامگاه به صورت کاملاً تمام شده و یک آرامگاه به صورت نیمه‌تمام در تخت جمشید موجود است. آرامگاه‌هایی که در دامنهٔ کوه رحمت و مشرف به تخت جمشید واقع شده‌است متعلق به اردشیر دوم و اردشیر سوم می‌باشد. در جنوب تخت جمشید یک آرامگاه به صورت نیمه‌تمام رها شده‌است که بر اساس نظر بعضی از باستان شناسان، متعلق به داریوش سوم است.

جدا از سازندگان تخت جمشید که داریوش، خشایارشا و اردشیر یکم بودند، اردشیر سوم نیز تعمیراتی در تخت جمشید انجام داد. آرامگاه‌های اردشیر دوم و سوم در کوهپایهٔ شرقی تخت جمشید کنده شده‌است.

در زمان ساسانیان به تخت جمشید سَدْستون (صد ستون) می‌گفتند.چنانچه در سنگنبشته شاهپور سکانشاه این نام بدیسه «سَدستون»در بند پنجم نوشتار هویداست.

پادشاهان ساسانی نیز کتیبه‌هایی در تخت جمشید در کاخ تچر بر جای گذاشته‌اند. پس از ورود اسلام به ایران نیز این مکان را محترم می‌شمردند و آن را هزارستون یا چهل ستون یا چهل منار می‌گفتند و با شخصیت‌هایی همچون سلیمان نبی و جمشید ارتباطش می‌دادند.

در شاهنامه فردوسی آمده‌است:

صدها سال پس از حمله اسکندر و اعراب و در زمانی که یاد و خاطره پادشاهان هخامنشی فراموش شده بود، مردمی که از نزدیکی خرابه‌های پارسه عبور می‌کردند، تصاویر حکاکی شدهٔ تخت شاهی را می‌دیدند که روی دست مردم بلند شده‌است و از آنجا که نمی‌توانستند خط میخی کتیبه‌های حک شده روی سنگ‌ها را بخوانند، می‌پنداشتند که این همان اورنگ جمشید است که فردوسی در شاهنامه خود از آن یاد کرده‌است. به همین خاطر نام این مکان را تخت جمشید نهادند. بعدها که باستان‌شناسان توانستند خط میخی کتیبه را ترجمه کنند، متوجه شدند که نام اصلی آن پارسه بوده‌است.

منبع: اول فارس

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید