شمشیر ۱۵۰۰ سالهای که در یک گورستان کشف شد
یک شمشیر خارقالعادهی قرن ششمی در یک گورستان آنگلوساکسونی در جنوب شرقی انگلستان کشف شده که باستانشناسان میگویند در وضعیت بسیار خوبی حفظ شده است.
فرادید| یک شمشیر خارقالعادهی قرن ششمی در یک گورستان آنگلوساکسونی در جنوب شرقی انگلستان کشف شده که باستانشناسان میگویند در وضعیت بسیار خوبی حفظ شده و شبیه شمشیری است که قبلا در ساتِن هو (گورستان آنگلوساکسونی در سافولک) یافت شده بود.
به گزارش فرادید، این کشف در یک منطقه روستایی نزدیک کانتربری انجام شده، اما مکان دقیق آن را کارشناسان فاش نکردهاند، چون آثار باارزش زیادی آنجا پیدا شده است.
این شمشیر یک دسته نقرهای-زراندود و کتیبههای روونی در امتداد تیغهی خود دارد. به گفتهی باستانشناسان، ویژگی بارز این شمشیر، حلقهای است که به آن متصل شده و گواه سوگند به پادشاه یا شخصی عالیمقام است. آثاری از غلاف چرمی و چوبی که با پوست سگ آبی پوشیده شده نیز کشف شدند. درون این گور یک آویز طلا هم بوده که روی آن نقش مار یا اژدها است.
دانکِن سایِر، باستانشناس اصلی و استاد باستانشناسی دانشگاه مرکزی لَنکِشِر گفته: «یافتن شمشیری از ردههای بالای شمشیرها، یک شیئ باارزش از هر نظر و یک کشف واقعاً باورنکردنی است. این شمشیر با شمشیرهای دُوِر و ساتِن هو رقابت میکند.»
تاکنون حدود ۱۲ قطعهی تدفینی در محوطهی این گورستان اوایل قرون وسطایی کاوش شده و ۲۰۰ مورد دیگر هنوز در انتظار بررسی هستند.
تصویر هوایی از گورستان آنگلوساکسونی در حال حفاری
آویزهای طلا با نقش مار یا اژدها را زنان عالیمقام میپوشیدند یا شاید یادگار ارزشمندی از یکی از اقوام یا اجداد زن بودند. تفاوت بین یافتههای موجود در گورهای مردان و زنان نیز جالب بود. شمشیر، نیزه و سپر داخل گور مردان و چاقو، سگک و سنجاق در گور زنان کشف شده است.
آثار باستانی با منشأ اسکاندیناوی و فرانکی در گورهای دیگر این گورستان آنگلوساکسونی پیدا شدند. اشیاء اسکاندیناوی متعلق به زنی بودند که اواخر قرن پنجم زیسته است.
پروفسور آلیس رابرتز، درباره این کشف گفته: «من هرگز نمونهای را ندیده بودم که به این زیبایی حفظ شده باشد. این یک گورستان آنگلوساکسونی شگفتانگیز است، با قبرهایی که به زیبایی تجهیز شده و اسلحههایی مانند نوک نیزههای آهنی و چاقوهای آنگلوساکسونی در آنها پیدا میکنید و خود این شمشیر شگفتانگیز!»
اقلام یافتشده پیش از نمایش در موزهی فولکستون، به طور کامل بررسی خواهند شد.
مترجم: زهرا ذوالقدر