برای اولین بار بعد از یک قرن، مقبرۀ یک «فرعون» کشف شد

برای اولین بار بعد از یک قرن، مقبرۀ یک «فرعون» کشف شد

وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر اعلام کرد که پس از سال‌ها جستجو، سرانجام مقبره گمشده فرعون تحوتموس دوم از سلسلۀ هجدهم پادشاهی مصر باستان کشف شده است. از زمان کشف مقبره توت‌عنخ‌آمون در سال ۱۹۲۲، تا به امروز هیچ مقبرۀ سلطنتی دیگری در مصر کشف نشده بود.

کد خبر : ۲۲۹۱۰۱
بازدید : ۳۸۳۴

فرادید| این مقبره که با کد C4 شناخته می‌شود، در غرب شهر الاقصر و در منطقه‌ای به نام «کوه تبس» کشف شده است. تیمی مشترک از باستان‌شناسان بریتانیایی و مصری در ابتدا ورودی و راهروی اصلی این مقبره را در سال ۲۰۲۲ پیدا کردند.

از آنجا که این آرامگاه در نزدیکی مقبره ملکه حتشپسوت و همسران شاه تحوتموس سوم قرار داشت، ابتدا تصور می‌شد که متعلق به یکی از ملکه‌های سلطنتی باشد. اما ادامه کاوش‌ها سرنخ‌هایی ارائه داد که نشان می‌داد این آرامگاه به شاه تحوتموس دوم تعلق دارد.

1

مقبرۀ کشف شده ظاهرا در دورۀ باستان در اثر سیلاب دچار تخریب زیادی شده است، اما گچ‌بری‌ها و ظروف کشف شده در آن نشان می‌دهند که متعلق به فرعون تحوتموس دوم بوده است

در این مقبره قطعاتی از گلدان‌های سنگی مرمری پیدا شد که نام شاه تحوتموس دوم بر آن‌ها حک شده و از او به‌عنوان «شاه درگذشته» یاد شده است. همچنین بخش‌هایی از متون مذهبی مربوط به آیین دفن سلطنتی و قطعات گچکاری‌شده‌ای که با رنگ آبی و ستاره‌های زرد تزئین شده‌اند در مقبره یافت شده‌اند. این شواهد تأیید می‌کند که مقبره C4، آرامگاه نهایی شاه تحوتموس دوم بوده است.

دکتر محمد اسماعیل خالد، دبیرکل شورای عالی آثار باستانی مصر، با تاکید بر اهمیت این کشف، آن را یکی از مهم‌ترین یافته‌های سال‌های اخیر توصیف کرد. اما مقبره در شرایط خوبی قرار ندارد و به نظر می‌رسد که مدتی پس از تدفین فرعون بر اثر سیلاب‌ها دچار آسیب جدی شده است. مطالعات اولیه نشان می‌دهد که احتمالاً بخش زیادی از محتویات مقبره پس از این حادثه جابه‌جا شده‌اند.

480468926_1024301266398086_5361196000495316957_n

نام و نشان فرعون تحوتموس دوم بر روی ظروف سنگی یافت شده در داخل مقبره حک شده‌اند

طراحی این مقبره نسبتاً ساده است و شامل یک ورودی، یک راهروی شیب‌دار و یک اتاق تدفین می‌شود. دکتر پیرز لیترلند سرپرست تیم باستان‌شناسی انگلیسی اعلام کرد که تحقیقات روی این مقبره ادامه خواهد داشت تا اطلاعات بیشتری درباره آن کشف شود.

نکته جالب اینجاست که مومیایی شاه تحوتموس دوم قبلاً در قرن نوزدهم میلادی در محلی به نام «مخفیگاه دیر البحری» کشف شده بود (مومیایی تحوتموس دوم در دورۀ باستان از مقبرۀ اصلی‌اش جا به جا شده بود). اما این کشف جدید، آرامگاه اصلی او را به ما نشان می‌دهد و می‌تواند سرنخ‌هایی درباره علت جابه‌جایی مومیایی فرعون نیز ارائه دهد.

5

مومیایی فرعون تحوتموس دوم که در قرن نوزدهم در جایی غیر از مقبرۀ اصلی‌اش یافت شده بود

کشف مقبره C4 نه‌تنها اطلاعات بیشتری درباره دوران سلطنت شاه تحوتموس دوم ارائه می‌دهد، بلکه نشان می‌دهد که کاوش‌های باستان‌شناسی همچنان می‌توانند زوایای ناشناخته‌ای از تاریخ مصر را روشن کنند. ادامه تحقیقات در این مقبره می‌تواند به درک بهتری از چگونگی تدفین شاهان مصر باستان و رویدادهای پس از مرگ آن‌ها کمک کند.

۱۱
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید