کشف دو «چاه-قبر» 4600 ساله در گورستان مصر باستان
گروهی از باستانشناسان مصری و ژاپنی در فصل جدید کاوشهایشان در گورستان باستانی سقاره به یک «چاه» باستانی برخورد کردند که نهایتا معلوم شد ورودی یک مقبره است.
فرادید| آنطور که وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر در روز 4 ژانویه اعلام کرد، اخیرا تیمی مشترک از باستانشناسان مصری و ژاپنی، فصل جدیدی از کاوشها را در سایت باستانی سقاره آغاز کرده بدند. این بار تمرکز آنها بر روی شیب شرقی سایت بود، جایی که قبلاً یک گورستان باستانی را کشف کرده بودند.
به گزارش فرادید؛ نتایج این فصل کاوش نیز امیدوارکننده و هیجانانگیز بود. آنها در این کاوش توانستند مقبرههایی را کشف کنند که به شکل «چاه» ساخته شده بودند و دستکم قدمتی ۴۶۰۰ ساله داشتند. طبق گزارش مقامات، چهار مقبره در این کاوش کشف شد که دو مورد از آنها از خشت ساخته شده بودند و دو مقبره دیگر در عمق زمین و در دل سنگ تراشیده شده بودند، درحالیکه یک چاه عمودی آنها را به سطح زمین متصل میکرده است.
تصاویر منتشرشده از این کاوش نمای بالایی دو مقبره به شکل چاه را نشان میدهند.
در نزدیکی این مقبرهها، باستانشناسان ۱۰ گور دیگر را نیز که قدمتی حداقل ۳۲۰۰ ساله داشتند کشف کردند. این گورهای جدیدتر نشان میدهند که سقاره به مدت بیش از هزار سال بهعنوان گورستان مورد استفاده قرار میگرفته است.
نمای داخلی یکی از چاه-قبرها؛ حفرهای در پایین چاه دیده میشود که به اتاقک تدفین راه دارد
همچنین باستانشناسان تونلهای زیرزمینی یک مقبره یونانی-رومی را که قبلاً کشف شده بود، پاکسازی کردند. در این فرآیند، بقایای مومیاییهای انسانی و دیگر آثار باستانی یافت شد.
تصاویری از چند اثر باستانی کشفشده در سقاره نیز به اشتراک گذاشته شده است. یکی از این آثار شبیه به یک قفس پرنده سفالی است و دو مورد دیگر شبیه لیوانهای نوشیدنی هستند.
بقایای مومیایی که در یک دخمۀ مربوط به دوران رومی-یونانی کشف شد
شیء سفالی شبیه به قفس پرنده؛ از یافتههای تازه در گورستان سقاره
باستانشناسان قصد دارند به سقاره بازگشته و کاوشها را ادامه دهند. این سایت باستانی حدود ۱۵ مایلی جنوب غربی قاهره واقع شده است.