سفر به تهران قدیم؛ طایفه‌ها و مشاغل در تجریش قدیم

سفر به تهران قدیم؛ طایفه‌ها و مشاغل در تجریش قدیم

تجریش این روستای خوش و آب و هوای شمیران از همان زمان شکل‌گیری میزبان مهاجران از شهرها و روستاهای اطراف بود. طالقانی‌ها یکی از نخستین طایفه‌هایی بودند که برای انجام کارهایی مثل کارگری، میوه‌چینی و کار در باغ‌های پر محصول راهی تجریش شدند. قصه مهاجران تجریش را بخوانید.

کد خبر : ۲۳۰۰۵۲
بازدید : ۷۲۹

با توجه به اینکه روستای تجریش برای سکونت در آن روزگار که هنوز تهران پایتخت کوچکی با چند محله بود مناسب بود و این رفت و آمدها باعث ماندگاری آنها همراه اهل و اعیال در تجریش شد.

بعد از طالقانی‌ها نوبت به اصفهانی و یزدی‌ها و نائینی‌ها می‌رسد. مهاجرت این اقوام هم به دلیل وجود چشمه‌ها و قنات‌های پرآب در روستاهای شمیران بود.

اغلب مردها برای حفر چاه و قنات و مراقبت از آنها و از همه مهم‌تر کسب درآمد به تجریش می‌آمدند که این رفت و آمدها آنها را نیز ماندگار کرد. همچنین اردبیلی‌ها باعث رونق حجره‌ها و مغازه‌های داخل بازار تجریش شدند.

اما برای تکمیل بحث جمعیت‌شناسی شمیران، باید به طایفه‌های شمیرانی اشاره کرد. در این ‌باره عباس صالحی از معتمدان محله تجریش، اظهار می‌کند: «نخستین طایفه ساکن در این محدوده محققی هستند که از ملاکان و زمین‌داران بودند. این خانواده دست بخیر بودند و بزرگان این طایفه زمین‌های زیادی را وقف کردند.

فکری‌ها از دیگر طایفه‌های مهم تجریشی‌ بودند، بیشتر اهل سواد و علم و دنبال آموزش و پرورش بودند.

طایفه صفری‌ها باغدار، الیاسی‌ها هم بیشتر باغدار و گله‌دار بودند. از پل رومی تا سر کوچه رضائیه املاک الیاسی‌ها و صفری‌ها بود.

صالحی‌ها از دیگر طایفه‌های ساکن در تجریش بودند که اغلب در حوزه امور دینی فعالیت داشتند.

طایفه ملکی‌ها صنف نانوایی‌های تجریش را عهده‌دار بودند. امامی، حسابی‌ها، عابدی و فرزانی، شفیعی، معمار منفرد، ذاکری، رمضانی، نادمی، جمشیدی، سمایی و صادقی هم از طایفه‌های تجریش هستند.»

منبع: همشهری
۱
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید