عکس؛ تمدن میسنی: الهه ای بر تخت نشسته؛ کشف شده در شهر تیرینس

الهه ای بر تخت نشسته، جامی آیینی در دست و نمادهایی از چرخه فصول: اینها جزئیاتی هستند که بر حلقه طلایی کشف شده در شهر تیرینس از تمدن میسنی حک شده اند.
تمدن میسنی (حدود 1600-1100 پیش از میلاد)، به عنوان نخستین تمدن پیشرفته یونانی در سرزمین اصلی یونان شناخته می شود. این تمدن با شهرهای مستحکم و کاخ محور خود مانند میسنا، تبس و تیرینس، معماری عظیم (مانند دیوارهای سیکلوپی و گورهای تالوسی)، جامعه ای از نخبگان جنگجو و تأثیرپذیری قوی از فرهنگ مینوسی متمایز بود.
در قلب این تمدن، شهر باستانی تیرینس قرار داشت. تیرینس که یک سایت باستان شناسی مهم در آرگولیس، پلوپونز است، به خاطر دیوارهای عظیم و دفاعی خود که به «دیوارهای سیکلوپی» شهرت داشتند، شناخته می شود. این دیوارهای سنگی غول پیکر، آنچنان بزرگ بودند که یونانیان باستان معتقد بودند تنها غول ها می توانستند آنها را بنا کنند. تیرینس در دوران اوج تمدن میسنی (حدود 1400-1200 پیش از میلاد) یک مرکز مهم و مستحکم بود و به طور اساطیری با قهرمان هرکول نیز مرتبط است.
حلقه طلایی تیرینس
در سال 1915 میلادی، طی کاوش های باستان شناسی در شهر باستانی تیرینس، حلقه ای طلایی کشف شد که بزرگترین نمونه در نوع خود از تمدن میسنی به شمار می رود. این حلقه شاهدی آشکار بر نفوذ عمیق فرهنگ مینوسی بر تمدن میسنی است.
روی این حلقه طلایی تصویری از یک الهه دیده می شود که گمان می رود «دمتر» باشد. این الهه بر تختی نشسته و جامی آیینی را بالا گرفته است. جزئیات حکاکی شده روی حلقه شامل موجودات اساطیری که جام هایی در دست دارند، خوشه های گندم و نمادهایی است که چرخه فصول را نشان می دهند.
منبع: عصر ایران