قورت دادن آدامس چه بلایی بر سرتان می‌آورد؟!

قورت دادن آدامس چه بلایی بر سرتان می‌آورد؟!

آدامس مانند هر ماده خوراکی دیگری همان مسیر همیشگی را طی می‌کند با این تفاوت که کمی سخت‌تر جذب می‌شود.

کد خبر : ۱۲۲۹۴۲
بازدید : ۲۱۰۶

آیا می‌دانید پس از قورت دادن آدامس چه اتفاقی در بدن می‌افتد؟ با این بخش از ویکی گردی همراه شوید تا درباره مضرات قورت دادن آدامس بیشتر بدانید.

قورت دادن آدامس یکی از کار‌ها و عادت‌های شایعی است که بسیاری از مردم دنیا انجام می‌دهند. عوارض قورت دادن آدامس بسیار زیاد است و قورت دادن آدامس می‌تواند بلا‌های زیادی بر سر شما بیاورد.

جویدن آدامس از عاداتی است که بسیاری از افراد دارند. با ورود انواع و اقسام طعم‌ها و مزه‌های آدامس، میزان مصرف آن در میان افراد افزایش هم پیدا کرده. همیشه این هراس وجود داشته که وقتی ناگهان و به طور غیر عمدی آدامسی را قورت می‌دهیم چه اتفاقی در بدن مان رخ می‌دهد و همواره شایعات فراوانی مبنی بر ضرر‌های قورت دادن آن وجود داشته.

باید بگوییم اینکه آدامسی که قورت داده اید تا ۷ سال در داخل معده تان باقی خواهد ماند، درست نیست. این گفته یک کذب محض است. البته بدین معنا هم نیست که هرچقدر دلمان بخواهد چنین کاری را انجام دهیم.

پزشکان می‌گویند که آدامس به گونه‌ای ساخته نشده که قابل خوردن باشد، اما در بخش‌های داخلی بدن تان هم انسدادی را به وجود نیاورده و باعث به هم چسبیدن اندام‌های داخلی شما هم نمی‌شود.

پس وقتی آدامس را قورت می‌دهید، چه اتفاقی در بدن تان می‌افتد؟

بر طبق یافته‌های دکتر لیزا گانجو، متخصص بیماری‌های معده و روده، در مرکز پزشکی لانگون در شهر نیویورک، آدامس مانند هر ماده خوراکی دیگری همان مسیر همیشگی را طی می‌کند با این تفاوت که کمی سخت‌تر جذب می‌شود.

"اگر معده شما بتواند مواد غذایی ای، چون یک استیک سفت را هضم کند، مطمئن باشید که از پس آدامس هم بر خواهد آمد. "وی بر این نکته هم اشاره می‌کند: "به دلیل وجود مواد شیمیایی در آدامس به طور کامل در معده حل نمی‌شود. همچنین مواد تشکیل دهنده آن توسط روده کوچک جذب کامل نمی‌شود. "

مواد تشکیل دهنده آدامس به غیر از ترکیبات اصلی آن شامل شیرین کننده ها، رنگ و طعم دهنده‌ها نیز است. آنچه قابلیت جذب ندارد همان ترکیبات پایه آدامس هستند که به عنوان مثال شامل الاستومرزها، رزین، چربی، ماده امولسیون و موم است. این‌ها موادی هستند که توسط معده و روده کوچک قابل تجزیه شدن نیستند، درست همانند سایر ترکیبات مواد غذایی که در بدن به خوبی تجزیه و جذب نمی‌شوند.

دکتر گانجو می‌گوید: "نمی توان زمان مشخصی را برای هضم این مواد تخمین زد چرا که تحرک سیستم هضم بدن افراد گوناگون با هم تفاوت‌هایی دارد. " جالب این جاست که در پژوهش دیگری که توسط دکتر دیوید میلو، از کلینیک کودکان در اورلاندوی فلوریدا انجام و نتایج آن به انجمن دانشمندان آمریکا اعلام شده بود نشان داد که کولونوسکوپی‌های انجام پذیرفته روی معده آشکار می‌سازد که عمر حضور این مواد هرگز بیش از یک هفته نیست.

به این معناست که هر ماده‌ای غذایی که بخورید یا ببلعید احتمالا در عرض یک هفته دفع خواهد شد.

اما اگر در بازه زمانی کوتاه چندین بار آدامس‌هایی در اندازه‌های کوچک را قورت دهید و یا آدمس خیلی بزرگی را اشتبا‌ها ببلعید، می‌تواند سبب انسداد در بخش‌های هضم مواد غذایی در بدن شود. این اتفاق خصوصا در مورد کودکان که اندازه این اندام‌ها در آن‌ها کوچک‌تر است، باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

دکتر گانجو در مورد آدامس می‌گوید: "از آنجایی که آدامس، هیچ خاصیت غذایی و مفیدی برای بدن ندارد، بسیاری از متخصصان خوردن آن را منع می‌کنند. " متاسفانه در مرداد ماه سال گذشته، گزارشی مبنی بر اینکه سامانتا جنیکسِ ۱۹ ساله نزدیک بود بر اثر مصرف و قورت دادن تعداد حدود ۴ بسته آدامس جان خود را از دست بدهد، اعلام شد.

منبع: منیبان

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید