روش صحیح شستن انواع بالش با دست و ماشین لباسشویی

روش صحیح شستن انواع بالش با دست و ماشین لباسشویی

قبل از اینکه بخواهید کار شستشوی بالش را انجام دهید، نیاز است که گرد و خاک آن را به‌صورت کامل بگیرید تا بالش موردنظر راحت‌تر تمیز شود و دردسر کمتری داشته باشید.

کد خبر : ۱۲۴۶۲۷
بازدید : ۳۶۴

شستن بالش از مواردی است که ممکن است اغلب مورد غفلت واقع شود. از آنجایی که پوست سر و صورتمان هرشب با بالش در تماس است، بالش می‌تواند به مکان مناسبی برای تجمع انواع باکتری و پوست مرده تبدیل شود.

درنتیجه بهتر است علاوه بر روبالشی، شستن بالش‌ها را هم در برنامه خود قرار دهیم. اگر همیشه از این کار غافل می‌شوید، فرا رسیدن نوروز می‌تواند موقعیت مناسبی برای شستن بالش‌ها در کنار خانه تکانی، تمیز کردن کمد لباس و تمیز کردن شیرآلات باشد. در این مطلب نحوه شستن بالش پشم شیشه، شستن بالش الیافی، شستن بالش پر و فوم را به شما آموزش می‌دهیم.

شستن بالش به دلیل ساختار خاص آن، کمی دقت نیاز دارد. در این مقاله علاوه بر بررسی نحوه شستشوی انواع بالش، به تفاوت شستن آن‌ها در ماشین لباسشویی و یا با دست نیز می‌پردازیم.

گرفتن گردوخاک بالش قبل از شستشو

قبل از اینکه بخواهید کار شستشوی بالش را انجام دهید، نیاز است که گرد و خاک آن را به‌صورت کامل بگیرید تا بالش موردنظر راحت‌تر تمیز شود و دردسر کمتری داشته باشید. فرقی نمی‌کند که جنس بالش شما چه باشد، در هر صورت گردوخاک زیادی را جذب می‌کند. برای از بین بردن گرد و خاک بالش، می‌تواند بالش را به دیوار یا جایی بزنید و اگر بالش خیلی حساس است، می‌توانید با دست خودتان به آن ضربه بزنید تا گردوخاک موجود در آن تا جای ممکن خارج شود و بتوانید کار شستشو را به بهترین شکل انجام دهید.

شستن بالش

شستن بالش در ماشین لباسشویی

یکی از راه‌های شستشوی بالشت‌ها انداختن آن‌ها در ماشین لباسشویی است که برای این کار بهتر است دو بالش را کنار هم به صورت صاف قرار داده و شستشو را آغاز کنید و با این کار در اتلاف انرژی صرفه جویی کنید.

ماشین لباسشویی را روشن کنید. آن را روی گرم‌ترین حالت قرار دهید و تنظیمات اندازه بار را روی حالت بار سنگین قرار دهید.
متناسب با مقدار بار، مایع لباسشویی در ماشین لباسشویی بریزید.

نصف فنجان کربنات سدیم به آب اضافه کنید. کربنات سدیم به پاک کردن لکه‌ها و سفید شدن بالش‌ها کمک می‌کند.
به مواد شوینده چند قطره روغن اسطوخودوس اضافه کنید تا رایحه بالش مطبوع شود.

پس از شستشو بالشت‌ها را در قسمت خشک کن قراردهید تا بالش‌ها کاملا خشک شوند و حالت پف کرده و شکل قبلی خود را به دست آورند.

شستن بالش با دست

شستن بالش با دست

اگر می‌خواهید بالشت هایتان را با دست بشویید به نکات زیر توجه کنید:

برای شستن بالش‌ها به دستورالعمل خاص یا برچسب روی بالش‌ها توجه کنید.
برای شستن بالش از یک وان استفاده کنید.
هنگامی که بالش‌ها را در وان انداختید به آن پودر لباسشویی اضافه کنید و به آرامی آن را بشویید و آبکشی کنید.
بگذارید کاملا خشک شود. در غیر این صورت ممکن است داخل آن گلوله شود.

نحوه شستن بالش پر

بالش پر یکی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین انواع بالش مورد استفاده ما ایرانی‌ها است. این بالش‌ها سنگین و در عین حال نرم و راحت هستند و استفاده از آن‌ها به دلیل خاصیت ارتجاعی پایین، حس مثبتی در افراد ایجاد می‌کند.

پیش از شستن بالش پر، با چند ضربه سعی کنید پراکندگی پر‌های موجود در بالش را یکنواخت و سطح بالش را صاف کنید. این کار به گوله نشدن پر‌ها کمک می‌کند و در عین حال باعث می‌شود همه محتویات بالش به اندازه یکسان در معرض شستشو قرار گیرند.

بالش پر به راحتی با ماشین لباسشویی قابل شستشو است. سعی کنید بالش را با دور کم در زمان کوتاه و با مواد شوینده ملایم بشویید. به یاد داشته باشید که پر، توان مقاومت در برابر شوینده‌های قوی را ندارد.

سعی کنید از پودر لباسشویی استفاده نکنید و در عوض از مایع شوینده لباس با فرمولاسیون ملایم کمک بگیرید. می‌توانید بالش پر را در تشت آب سرد با ضربات آرام دست نیز بشویید. حتما و حتما بعد از شستشو، بالش را در معرض نور خورشید قرار دهید تا کامل خشک شود.

روش دیگر شستشوی بالش پر

برای شستشوی بالش‌های پُر شده از پَر، بهتر است ابتدا پر آن‌ها را بیرون بیاورید. برای آن که پر‌ها در همه جا پراکنده نشود، کیسه پارچه‌ای بزرگی تهیه کنید. یک سر بالش را به آرامی بشکافید و قسمت شکافته شده را به سر کیسه بزرگی که تهیه کرده اید، گذاشته و پر‌ها را به آن انتقال دهید.

سر کیسه بزرگ را هم شسته و در ماشین لباسشویی بشویید. سپس پر‌ها را خارج کرده و در فضای آزاد و در تابش مستقیم آفتاب کاملا خشک کنید.

پارچه بالش را به خوبی با دست یا ماشین لباسشویی بشویید. برای آن که پر‌های کوچک از سوراخ‌های ریز بالش بیرون نیاید، پارچه بالش را پس از اتو زدن روی میز پهن کنید و از داخل صابون بمالید. بعد به همان ترتیب قبلی، پر‌ها را داخل بالش بریزید و آن را بدوزید.

شستن انواع بالش

نحوه شستن بالش پشم شیشه

شستشو با ماشین لباسشویی به هیچ وجه روش مناسبی برای شستن بالش پشم شیشه نیست. شستن بالش پشم شیشه با ماشین لباسشویی، منجر به گلوله شدن الیاف داخل آن و بلااستفاده شدن بالش می‌شود. بهترین روش شستن بالش پشم شیشه، شستشوی آن با دست است.

در یک تشت آب سرد، مقداری مایع لباسشویی حل کنید و بالش را به مدت یک ربع در آن محلول قرار دهید. سپس با فشار ملایم دست، بالش را بشویید و در نهایت مجددا با آب سرد، آن را آبکشی کنید.

می‌توانید از خشک کن ماشین لباسشویی برای خشک کردن بالش پشم شیشه استفاده کنید تا بالش به خوبی پف کند و به حالت اولیه بازگردد. اما به هرحال گذاشتن آن در آفتاب را فراموش نکنید. این کار به این منظور انجام می‌شود که از خشک شدن کامل بالش اطمینان حاصل کنید.

اگر رطوبتی هرچند کم، در بافت بالش باقی بماند منجر به ایجاد فضایی مناسب برای رشد میکروب‌ها خواهد شد و همچنین ممکن است بالش بوی نم بگیرد. ضمنا نور خورشید به میکروب‌کشی کمک می‌کند. البته به جز نحوه شستن با دست، سپردن بالش پشم شیشه به خشک شویی و بخارشویی نیز روش مناسبی است.

نحوه شستن بالش الیاف

بالش الیافی نوعی بالش است که داخل آن با الیافی از جنس پلی استر (نوعی پلاستیک) پر شده است. الیاف پلی استر نسبت به پشم شیشه مقاومت بیشتری دارند و در مقابل آب، کمتر حساس هستند. از این رو شستن بالش الیافی با ماشین لباسشویی نیز امکان‌پذیر است. بالش الیافی را با آب ۳۰ درجه و دور کم در ماشین لباسشویی قرار دهید.

برای خشک کردن بالش الیافی نیز مثل بالش پشم شیشه عمل کنید؛ از خشک کن برای پف کردن مجدد آن بهره بگیرید و صد البته قرار دادن در نور آفتاب را فراموش نکنید. اگر نگران بافت بالش الیافی هستید و یا می‌خواهید بالش کمتر در معرض آسیب قرار بگیرد، شستشو با دست نیز روش خوبی است.

توجه کنید از مایع شستشوی حاوی نرم کننده استفاده نکنید. نرم کننده به الیاف بالش آسیب می‌زند.

نحوه شستن بالش فوم

بالش فوم یا مموری فوم، نسل جدیدی از بالش است که با محتوایی ابرمانند پر می‌شود. جنس این فوم‌ها طوری است که با اولین تماس مستقیم آب، به طور کامل نابود و جمع می‌شوند. پس شستن بالش فوم چه با دست و چه با ماشین لباسشویی را فراموش کنید. زیرا بالش را کاملا بدون استفاده خواهد کرد. حتی بخارشویی نیز به این بالش‌ها آسیب می‌رساند و توصیه نمی‌شود.

بالش فوم را با یک دستمال میکروفایبر مرطوب، به خوبی پاک و لکه گیری کنید. دستمال‌های میکروفایبر، در مقایسه با دستمال‌های معمولی خاصیت پاک کنندگی بیشتری دارند و می‌توانند هرچیزی را به خوبی تمیز کنند. می‌توانید برای ضد عفونی شدن بیشتر، به دستمال کمی اتانول اسپری کنید. سپس بالش فوم را برای چند ساعت در معرض نور خورشید قرار دهید تا به طور کامل میکروب کشی شود.

می‌توانید در آخر در حد چند قطره، عصاره اسطوخدوس یا همان گیاه لاوندر را به بالش اسپری کنید تا بوی خوبی بگیرد. آرامش‌بخشی بوی این گیاه به کرات و در تحقیقات مختلف ثابت شده است. پس به طور کلی برای خواب راحت‌تر می‌توانید هر چند روز یک بار، کمی از اسانس این گیاه را به رخت خواب خود اسپری کنید.

شستن انواع بالش

چگونه بالش را خشک کنیم؟

همان‌طور که گفتیم خشک کردن کامل بالش ضروری است. در اینجا چند دستورالعمل کلی وجود دارد که ممکن است به شما کمک کند.

می‌توانید حداقل چهار ساعت از نور خورشید برای مموری فوم استفاده کنید تا کاملا خشک شود.
هنگام خشک کردن بالش پر، از محیط خشک بدون حرارت استفاده کنید. از توپ‌های خشک کن یا توپ تنیس برای شکافتن توده‌ها استفاده کنید.

چه زمانی باید بالش خود را عوض کنیم؟

شما باید هر دو سال یک بار بالش خود را تعویض کنید. انجام این کار به شما کمک می‌کند تا علاوه بر جلوگیری از خطر ابتلا به آلرژی‌های خاص، خواب باکیفیتی داشته باشید.

با این حال، دلایلی وجود دارد که می‌تواند شما را ترغیب کند که فوراً یک بالش جدید بخرید.

۱. بیشتر از همیشه جوش و آکنه دارید
بالش شما مقدار زیادی آب دهان، گرد و غبار، چربی و پوست مرده دارد که می‌تواند بدترین نوع آکنه را روی صورت شما ایجاد کند.

۲. با بدنی دردناک از خواب بیدار می‌شوید
ممکن است ندانید، اما بالش‌ها کار بزرگی بر عهده دارند. آن‌ها با حمایت از قسمت بالای بدن و متعادل کردن کل بدن، درد را کاهش می‌دهند. بنابراین، اگر با گردن درد از خواب بیدار می‌شوید، این نشان می‌دهد که بالش شما حمایت کافی را از بدن شما نمی‌کند.

۳. دچار آلرژی هستید
بالش‌ها محل استراحت گرد و غبار، گرده، باکتری‌ها و ویروس‌ها هستند که مهم‌ترین آلرژن‌ها هستند. بنابراین، اگر این روز‌ها زیاد عطسه، سرفه و احتقان داشتید، شاید این بالش شماست که باید تعویض شود.

۴. شب‌ها زیاد عرق می‌کنید
سرِ ما بیش از هر قسمت دیگری از بدن گرما آزاد می‌کند. بنابراین، تعریق مداوم در طول شب می‌تواند گرما را زیر سر و گردن به دام بیندازد و باعث شود که تعریق شبانه را تجربه کنید. خوشبختانه بالش‌های قابل تنفس و تنظیم کننده گرما وجود دارد که می‌تواند به افرادی که زیاد عرق می‌کنند کمک کند. بنابراین، شاید وقت آن رسیده باشد که به انواع جدید بالش‌ها روی بیاورید.

۵. بالشتان دیگر مناسب گردنتان نیست
اگر بالش قدیمی شما دیگر برای ایجاد راحتی سر و گردن شما پف ندارد، به خرید یک بالش جدید فکر کنید. بالش‌هایی که آویزان شده اند یا از حالت خود خارج شده‌اند باید برای سلامتی جایگزین شوند.

توجه: برخی از بالش‌ها نسبت به بقیه عمر طولانی‌تری دارند. به عنوان مثال، عمر یک بالش پلی استر معمولا یک سال طول می‌کشد، در حالی که یک بالش لاتکس ممکن است تا سه سال عمر کند.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید