کاهش وزن با رژیم آب، خطرناک است؟
شایعترین عوارض جانبی این رژیم، شامل سردرد، بی خوابی و احساس گرسنگی بود. هیچ عارضه جانبی جدی، مانند اسیدوز متابولیک یا مرگ، در مطالعات گزارش نشده است.
محققان دانشگاه ایلینوی در شیکاگو دریافتهاند که رژیم آب میتواند به کاهش وزن و بهبود سلامت متابولیک (کاهش فشار خون و سطح کلسترول خون) کمک کند، اما وزن و عملکرد بدن هر دو بلافاصله پس از پایان روزه به حالت عادی باز میگردد. این مطالعه در مجله Nutrition Reviews منتشر شده است.
محققان دادههای هشت مطالعه در مورد رژیم آب را تجزیه و تحلیل کردند. با این نوع رژیم، افراد فقط مقدار کمی آب میوه و سوپ مصرف میکنند.
نویسندگان دریافتند که این رژیم منجر به کاهش قابل توجه وزن در کوتاه مدت میشود. افرادی که به مدت پنج روز رژیم گرفتند ۴ تا ۶ درصد وزن خود را از دست دادند، افرادی که ۷ تا ۱۰ روز رژیم گرفتند، ۲ تا ۱۰ درصد و افرادی که ۱۵ تا ۲۰ روز این رژیم را داشتند، بین ۷ تا ۱۰ درصد وزن خود را از دست دادند.
محققان در سه مطالعه بررسی کردند که آیا شرکت کنندگان پس از پایان رژیم، وزنی که از دست داده بودند را دوباره به دست آوردند یا خیر.
در یکی از این تحقیقات، افراد وزن از دست رفته در طول پنج روز را در سه ماه به طور کامل به دست آوردند. در دو مطالعه دیگر، بازگشت به وزن طبیعی کمتر بود، زیرا شرکت کنندگان سعی کردند پس از دوره رژیم، کمبود کالری خود را حفظ کنند.
با این حال، کاهش فشار خون، کلسترول و قند خون کوتاه مدت بود و پس از شروع مجدد غذا خوردن، به سرعت به حالت اولیه بازگشت. علاوه بر این، ۷۵ درصد کاهش وزن در طول دوره رژیم با از دست دادن توده عضلانی همراه بود نه چربی.
شایعترین عوارض جانبی این رژیم، شامل سردرد، بی خوابی و احساس گرسنگی بود. هیچ عارضه جانبی جدی، مانند اسیدوز متابولیک یا مرگ، در مطالعات گزارش نشده است. با این حال، نویسندگان تاکید کردند که هیچکس نباید بیش از پنج روز بدون نظارت پزشکی رژیم بگیرد.
پیش از این، نویسندگان این مطالعه دریافتند که رژیم متناوب و با برنامه یا محاسبه کالری غذاهای مصرفی به طور معمول، میتوانند راههای ایمنتر و مؤثرتر برای کاهش وزن باشند.
منبع: باشگاه خبرنگاران