با این روغن پلکهایتان را مرطوبتر نگه دارید
خشکی چشم یک بیماری شایع در جهان است که باعث التهاب چشم میشود. تنها در آمریکا و بر اساس گزارش آکادمی چشم پزشکی (AAO)، تقریباً 20 میلیون نفر تحت تأثیر این بیماری قرار دارند.
مطالعات جدید محققان برای درمان طبیعی بیماری خشکی چشم به پایان رسید و اعلام شد که روغن کرچک میتواند یک درمان طبیعی خوب برای این بیماری باشد.
به نقل از Medical News Today خشکی چشم یک بیماری شایع در جهان است که باعث التهاب چشم میشود. تنها در آمریکا و بر اساس گزارش آکادمی چشم پزشکی (AAO)، تقریباً 20 میلیون نفر تحت تأثیر این بیماری قرار دارند.
این در حالی است که برخی درمانها برای بیماری خشکی چشم وجود دارد اما محققان دانشگاه اوکلند کنجکاو بودند که آیا یک درمان طبیعی در این باره وجود دارد یا خیر؟ آنها شروع به مطالعه آزمایشی کردند که شرکتکنندگان ملزم به استفاده از روغن کرچک روی پلکهای خود بودند.
علت خشکی چشم
مؤسسه ملی بهداشت (NIH) اعلام میکند که بیماری خشکی چشم میتواند به دلایل متعددی از جمله بیماری، عوامل محیطی و آلرژی رخ دهد که باعث التهاب، ضخیم و پوسته پوسته شدن پلکها و ایجاد خشکی چشم شود.
برخی از علائم و نشانههای بیماری خشکی چشم عبارتند از:
سوزش یا سوزش در چشم
چشمهای اشکآلود
حساسیت به نور
احساس شن در چشم
این بیماری در افراد 50 ساله و بالاتر به ویژه در زنان شایعتر است. زنانی که در دوره یائسگی قرار میگیرند بیشتر در معرض خطر بیماری خشکی چشم هستند زیرا تغییرات هورمونی میتواند منجر به تغییر در لایه اشکی چشم شود.
آزمایشی 4 هفتهای
برخی از درمانهای موجود برای بیماری خشکی چشم، داروهای بدون نسخه مانند اشک مصنوعی و قطرههای چشمی هستند و برخی افراد هم ویتامین A چشمی استفاده میکنند. پزشکان هم گاهی قطرههای چشمی مانند سیکلوسپورین (Restasis) یا لیفیتگراست (Xiidra) را تجویز میکنند که دارای اثر ضدالتهابی هستند.
اما به گفته مؤسسه ملی بهداشت، روغن کرچک هم میتواند «صاف و نرمی» پوست را افزایش دهد، همچنین میتواند منجر به افزایش منافذ سالم و بافت پوست از طریق خاصیت مرطوبکنندگی، آبرسانی و پاکسازی شود.
به همین دلیل محققان تصمیم به انجام مطالعاتی گرفتند تا ببینند آیا روغن کرچک میتواند برای درمان بیماری خشکی چشم مفید باشد.
آنها 26 فرد مبتلا به بیماری ناشی از بلفاریت (تورم و قرمزی لبههای پلک و احساس درد) را برای شرکت در این آزمایش استخدام و به آنها دستور دادند به مدت 4 هفته روغن کرچک را به بخش پایین و بالای پلک خود بمالند. پس از پایان دوره 4 هفتهای، محققان مجدداً شرکتکنندگان را ارزیابی کردند تا ببینند آیا بهبودی در علائم آنها وجود داشته یا خیر؟
نتایج بررسیها نشان داد که در پایان دوره آزمایشی استفاده از روغن کرچک به عنوان درمانی برای بیماری خشکی چشم در طول آزمایش یکماهه امیدوارکننده بوده و شرکتکنندگان بهبود کلی در علائم خشکی چشم خود داشتند. برخی از موارد بهبود یافته در شرکتکنندگان شامل کاهش پوستههای اطراف مژه و بهبود التهاب پلک بود. درباره شرکتکنندگان و در پایان کارآزمایی 4 هفته، قرمزی روی پلکها به شدت کاهش یافته بود.
پروفسور جنیفر کریگ، محقق این مطالعه، میگوید: روغن کرچک بهعنوان یک محصول طبیعی پیشنهاد شده و میتواند جایگزینی ایمن، مؤثر و آسان برای درمانهای موجود باشد. ما امیدواریم این مطالعه مبتنی بر شواهد، راهنمایی برای پزشکان برای تجویز روغن کرچک به عنوان یک گزینه مدیریت احتمالی برای بیمارانی که از خشکی چشم رنج میبرند، باشد.
روغن کرچک: یک جایگزین درمانی ارزانتر
دکتر کوری بوونزی، جراح پلاستیک صورت در کلرادو هم در این باره به Medical News Today میگوید: روغن کرچک دارای خواص متعددی است که میتواند یک کاندیدای خوب برای درمان بیماری خشکی چشم باشد. این ماده به عنوان یک نرمکننده (مرطوبکننده) عمل میکند که اثر طولانی مدتی دارد و میتواند مدت زمان بیشتری نسبت به قطرههای چشمی فعلی موجود در بازار دوام داشته باشد.
دکتر بوونزی ادامه میدهد: همچنین روغن کرچک دارای اثرات ضدمیکروبی و ضدالتهابی است که ممکن است به کاهش میزان میکروبهایی که میتوانند غدد میبومین -روانکننده چشمها- مسدود یا ملتهب کنند، کمک کند.
او با تاکید بر این که روغن کرچک میتواند جایگزین ارزانتری برای سایر درمانهای بیماری خشکی چشم باشد، بیان میکند: استفاده از روغن کرچک برای درمان بیماری خشکی چشم میتواند تسکین طولانیمدت و قابلتوجهی در مقایسه با درمانهای کنونی در دسترس داشته باشد.
البته این پزشک تاکید میکند که مصرف روغن کرچک برای بهبود خشکی چشم هم باید با توصیه و مشورت پزشک صورت بگیرد چون گاهی اوقات خشکی چشم میتواند ناشی از بیماری خودایمنی «سندرم شوگرن» باشد.
به این دلیل که سندرم شوگرن در صورت عدم درمان مناسب میتواند باعث مشکلات بینایی و نوروپاتی محیطی شود، بهتر است قبل از استفاده از داروهای طبیعی حتما متخصص مراقبتهای بهداشتی نبود آن را تایید کند تا از آسیب طولانی مدت جلوگیری شود.
منبع: همشهری